Sporten

Zijn sportweek #1

geschreven door Marit juli 12, 2020 8 Comments
Zijn sportweek #1

Deze zondag niet “mijn sportweek”, maar “zijn sportweek”. Ja ja! Het is me gelukt! Het leek me leuk om Tom eens te laten delen wat hij zoal aan beweging doet in een week. Beweegt hij net zoveel? Hoeveel stappen per dag zeg hij zoal? Enneh… is hij net zo “fit”? 😉 Hierbij zijn sportweek!

Maandag

De week begint bij mij ongeveer een half uurtje nadat die van Marit begonnen is. Eigenlijk geldt dit wel voor elke dag. Marit wakker, pakt haar kopje koffie voor een bank momentje of pakt haar tas om naar werk te gaan. Deze maandag start zij met een kop koffie op de bank. Even later start ik met mijn 30 minuten ‘sporten’ naast dezelfde bank. Met een elastiek trek en duw ik me door allerlei oefeningen voor een algehele lichaamsprikkel. 
Opgefrist fiets ik vervolgens naar het werk. Helaas twintig minuten heen in de regen en na het werk twintig minuten terug, in de regen. Tijdens het werk is zitten de hoofdactiviteit. Ondanks dat ik een keer per dag het bureau in sta-stand draai en dat ik korte wandelingetjes heb naar het koffieapparaat of een overleg, is het een vrij passieve bedoeling.
Eindstand van de dag staat de Fitbit (no spon: geleend van ;)) teller op 10.000 stappen.

Dinsdag

Vandaag start de dag met een rondje rennen. De eerste stap is voor mij al om gewoon even actief te worden. Eenmaal bezig gaat het prima. En omdat ik niet zo’n steady sporter ben is dertig minuten voldoende :). Wederom met de fiets naar het werk. Wederom in de regen. In de avond lopen Marit en ik na de verkoop van onze Huggle weer terug naar huis. Daardoor toch wat extra bonus stappen en een bonus Mojito. De stappentellert zegt: 16.000 stappen.

Woensdag

Met de weerstandsbanden van Marit en het elastiek de dag gestart. Even een pittige sessie zodat ik voorlopig de benen niet weer hoef te trainen. De benen zijn namelijk niet mijn favoriet onderdeel, haha. Al doet de spierpijn in de benen me altijd wel een goed getraind gevoel geven. Deze dertig minuten workout in combinatie met het fietsen zorgt voor een prima teller: 9.000 stappen. 

Donderdag

Met een beetje spierpijn in de benen ren ik in dertig minuten de slaap er weer uit. Het is gelukkig eindelijk weer droog! Dat maakt het sporten en fietsen toch meer fun. Of het de droogte was, het feit dat er 13.500 stappen gezet waren of whatever… die avond ging er toch zomaar een zak chips doorheen. Hehe.

Vrijdag

Na so far een sportieve werkweek deze ochtend gestart met een wandeling naar de ‘berg’ in onze buurt, Mount Albert. Met het elastiek al lopende wat oefeningen doen en op de berg even beeldbellen met m’n vader. Heerlijk om zo, met een prachtig uitzicht, de laatste werkdag van de week in te gaan. Aan het einde van de dag fiets ik een stukje om voor een borrel date met mijn vriendin. Paar biertjes en een pizza brood erbij, love it. Stapjes gemaakt: 12.000. 

Zaterdag

Wederom wordt er wat gewerkt, vanaf de bank. De beweging van vandaag komt van het shoppen. Samen met Marit lopen we naar het grote winkelcentrum. Heen lopen, in het centrum rondneuzen en met volle (boodschappen-) tassen teruglopen blijkt prima te zijn voor de dagelijkse portie beweging. Met 12.000 stappen achter de rug zetten we geen stap meer verder. We gaan vroeg aan de borrel, doen nog een ‘sportief’ potje skip-bo om vervolgens de rest van de avond te Netflixxen (the Sinner!).

Zondag

De (sport)week sluit ik af met een uurtje sportschool. Geen specifieke spiergroepen of zwaarte, maar lekker waar ik zin in heb. Twintig minuten crosstrainer, een oefening voor elk lichaamsdeel en tien minuten roeien. Door te lopen naar de gym en te fietsen naar Marit haar werk aardig wat beweging op de zonnige dag. Als traktatie van Marit een heerlijke smoothie gekregen. En als ik haar zo vertel dat de sportweek klaar is komt daar waarschijnlijk nog een lekkere organic bounty hipster hapje bij 😉

Dat was dan een kijkje in de afgelopen (sport)week van mij. Is het elke week zo? Nee, ik probeer wel elke dag de stappen te halen en om de dag extra oefeningen te doen. Nu met zo’n sportweek schrijven gaat dat toch allemaal iets makkelijker 😉 Kortom, mijn fitte tip: schrijf je sportweek, super motiverend!

Sportieve Sunday! ♥ 

PS. Ik stem voor vaker doen… jullie?!

8 Comments

Sharon juli 12, 2020 at 11:16

Super leuk om eens te lezen! Ben ook wel nieuwsgierig of er veel verschil zit in jullie eetpatroon. Vega(n) of niet helemaal? Snoept de een vaker dan de ander.

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 02:59

Hey Sharon, bedankt voor je berichtje! Oeh, misschien leuk om eens een blog over te schrijven. Maar ik zal je hier ook vast antwoord geven. Ons eetpatroon is best wel anders, maar ook weer niet. We houden in de ochtend en middag van hele andere dingen, al laat hij zich vooral verwennen (/eet wat de pot schaft) als we beide thuis zijn/eten. Vega beide, vegan ik iets bewuster mee bezig (en hij eet onbewust dus meer vegan). Beide niet echte snoeperds, maar vooral borrelaars… chips, wijntjes, bier, borrelplank… mmmmmm! Heb jij een partner? Hoe zit dit bij jullie?

Antwoord
Manouk juli 12, 2020 at 11:35

Haha wat grappig! Ik vind het knap, die 10.000 stappen per dag. Ik ga me er toch ook maar weer eens toe zetten denk ik! 😛

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 03:00

Leuk doel! 😉

Antwoord
Milou juli 12, 2020 at 11:38

Leuk om te lezen, fit with Tom!

Antwoord
Lisanne juli 12, 2020 at 11:47

Hahaha, ik lig in een deuk. Erg leuk!

Antwoord
Nicole juli 12, 2020 at 14:58

Wat leuk dat je vriend dit deelt! 🙂

Antwoord
Roos Siemonsma juli 12, 2020 at 21:39

Ik geloof er niets van…..
( nee hoor grapje, goed gedaan Tom!)

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram