PersoonlijkSporten

Jij laat je Ferrari toch ook niet in de garage staan?

geschreven door Marit maart 19, 2015 9 Comments
blog foto

Ik zag vorige week dit plaatje en BAM! Love this one! Dit is even alles omvattend. Voor mij is het heel normaal om af en toe een buik foto te plaatsen, of om mijn progressie te laten zien. Maar voor mensen die niet in ‘dit wereldje’ zitten is dat af en toe best raar. En dat snap ik. Natuurlijk, waarom laat je het zien? Dat is toch iets persoonlijks?
Het zette me toch aan het denken. Het speelt. Uiterlijk, gezond eten en sporten. Het speelt, omdat ik in dat wereldje zit, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen mee bezig. (yay!) Je kunt er aan mee doen, je kunt er niet aan mee doen. Ik doe er gezellig aan mee.Ik vind het leuk om me er mee bezig te houden. Zoals het plaatje zegt: ik werk er ook hard voor. In mijn vrije tijd ben ik er het liefste mee bezig, het is mijn hobby. Zo als ook je hobby kan zijn dat je bezig bent met auto’s, boeken lezen, computer spelletjes etc.
Mijn hobby (/passie) is gezond eten en sporten. Ik vind het leuk om er mee bezig te zijn en ik vind het fijn om dit te delen met anderen. Omdat ik er graag over praat, omdat ik er zelf graag over lees, maar ook omdat anderen mij inspireren, zo wil ik ook anderen inspireren. Waarom niet delen met wat jij belangrijk vindt? Waarom moet daar kritiek op zijn? Je mag toch laten zien waar jij hard voor werkt? Waar het ook over gaat. Ik werk hard voor mijn lichaam, voor mijn blog, voor mijn receptjes. En dat show ik graag. Ik deel dit met anderen (lees: de hele wereld die op #fit kijkt). Ik ben er trots op en dus blijf ik dat doen.

Ik ben benieuwd hoe dit bij jou zit. Krijg jij veel kritiek uit je omgeving op jouw levensstijl? Of op de foto’s die je plaatst? Wat vind jij van blote buik foto’s op social media?

9 Comments

BarbellBimbo maart 19, 2015 at 11:46

Ik krijg best wel wat kritiek uit mijn omgeving. Opmerkingen als ‘Ga je nou alweer sporten?’, ‘Doe nou eens normaal’, en ‘Maar je ziet er toch al goed uit?’ En de laatste tijd steeds vaker ‘Dus je wordt zo’n bodybuilder? Iew.’
Gelukkig staan daar ook weer hele positieve mensen tegenover. En ik doe dit voor mezelf niet voor anderen. Ik zou ook geen Ferrari kopen omdat de buurman me dan leuker vindt, maar omdat ik zelf gelukkig word van een Ferrari. Zo zie ik mijn lichaam ook: niet iedereen vindt het mooi hoe ik eruitzie, en al helemaal niet hoe ik eruit wil zien. Maar ik word er zelf blij van, en dat is genoeg. Al zijn complimentjes natuurlijk altijd leuk! Zeker op mijn blote-buiken-foto’s, die ik geregeld op Instagram zet. Zonder hoofd, dat dan weer wel :p

Antwoord
Marit maart 19, 2015 at 15:35

Super goed omschreven. Je doet het inderdaad voor jezelf! Als jij je er maar goed en blij bij voelt.

Antwoord
kilay maart 19, 2015 at 11:57

Herkenbaar stukje Marit! En eerlijk gezegd.. motiveert dit extra hard om ermee door te gaan. Soms is het niet leuk dat je in dat hokje wordt geduwd van ‘healthfreak’. Maar he, goed voor je lichaam zorgen, daar voel je je veel beter door!

Antwoord
Marit maart 19, 2015 at 15:35

Ik vind het hokje ‘health freak’ heerlijk! Succes!

Antwoord
dorien maart 19, 2015 at 17:33

woohoo you go girl! Ik had toevallig gisteren een discussie hierover met iemand nadat mijn verhaal op fitdutchies.nl stond. ”je bent er zoveel mee bezig”. Andere mensen vinden het vreemd dat ik in sportbh inderdaad voor de spiegel sta en die foto’s plaats van voortgang in bikini… Maar ook mensen die het vreemd vinden dat ik mijn hele (persoonlijke) verhaal heb gedeeld op fitdutchies… Maar dit is precies wat ik gisteren zei, wat mijn reactie was: dit is mijn hobby. Anderen zijn ook graag bezig met hun hobby, ik ben graag bezig met sport/fit worden. Instagram is deel van deze hobby en juist omdat ik er zo hard voor heb gewerkt vind ik het ook mega cool als ik mijn verhaal mag delen 😀

Antwoord
NuGezond maart 21, 2015 at 02:32

Hoi Marit,

Ik heb je zojuist ontdekt en dit is de eerste blogpost wat ik van je lees en ik wil vooraf al zeggen dat je een hele coole site hebt. Lekker eerlijk, down To earth en transparant.

Ik kan me helemaal vinden in dit verhaal. Heel recent heb ik een half naakte foto van mijzelf (blote boven lichaam) gedeelt op INSTA hoe ik 36 KG was afgevallen. Ik was eerst heel bang voor de kritiek die ik zou krijgen, maar dacht wat als ik maar 1 persoon al met dit zou kunnen inspireren, zou het me dan waard zijn? Zeker weten.

Natuurlijk reageerden sommige heel raar, but who cares. Being crazy is fun. Keep rocking on!

Thanks for sharing.

NuGezond (Ozgur)

Antwoord
Marit maart 24, 2015 at 16:43

Wat een leuke reactie! En jeetje, wat knap, 36 kilo! Inderdaad, het is ook bedoeld voor de mensen die het waarderen. De mensen die het niet leuk vinden, klikken of kijken maar weg 😉
Being crazy is fun, love that one! Keep up the good work en thanks voor je reactie!

Antwoord
Janne april 6, 2016 at 14:36

Ik ben het helemaal met je eens! Maar het verschil tussen jou en bijvoorbeeld mij is: jij maakt hier je werk van. Je bent inmiddels zo enorm succesvol! Bent er echt professioneel mee bezig. Maar ik plaats al heel lang echt nooit meer foto’s met minder stof om mijn lijf. Een foto waarop mijn kont duidelijk te zien is (gewoon met kleren aan dus) vind ik al op het randje. Puur in verband met mijn carrière. Vind ik best jammer. Maar het is dus zelfbescherming! Omdat, inderdaad, het niet door iedereen geaccepteerd wordt, laat staan als ‘normaal’ gezien wordt.

Maar je blog is zo mooi Marit, hihi. Prachtige foto’s en kleuren!

Antwoord
Marit april 6, 2016 at 14:53

Snap ik helemaal hoor Janne! Ik probeer er zelf momenteel ook mee op te passen (werk ook in de zorg…). Tot nu toe idd wel eens buikfoto’s of bikini foto geplaatst, maar ik hoef het ook niet te pikant. Niet alleen om het werk, maar ook omdat ik het zelf niet nodig vind. Dankjewel voor je berichtje! X

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs