HardlopenSporten

WE RAN DISNEY!

geschreven door Marit september 26, 2016 4 Comments

Magisch. Fantastisch. Amazing. Geweldig.

Ik heb er gewoon geen andere woorden voor. Wat heb ik naar dit weekend uitgekeken en wat heb ik ontzettend genoten!

Zoals ik in deze blog al vertelde, werd ik een paar maanden geleden gevraagd door Gekke Franzie of ik mee wilde naar Disneyland Parijs om te gaan hardlopen. Zo ontzettend tof! Ik ben hier heel erg dankbaar voor. Dat is toch één van de voordelen van bloggen: gevraagd worden voor zulke dingen. Jep, ik realiseer me heul erg dat ik een lucky basterd ben. Door een winactie van Girls Love 2 Run kregen ook jullie een kans om mee te gaan, dus samen met de winnaars en anders bloggers hadden we een hele leuke groep samen!

halve marathon Disneyland Parijs

Toen ik een paar weken geleden hoorde dat ik mee mocht, moest er zeker nog getraind worden. Ik heb zoveel plezier gehad in de voorbereidingen, in het trainen voor een doel. En wat voor een doel! De halve marathon in Disneyland Parijs rennen!

disneyland parijs

Vrijdag om 5 uur in de ochtend was het zo ver. Samen met vier andere Running Girls vertrokken we vanuit Groningen. In Amsterdam en Rotterdam ontmoetten we de rest in de Thalys. De Mini Mouse oortjes werden uitgedeeld en al snel was het gezellig.

disneyland parijs
In Disneyland aangekomen hebben we direct de koffers gedumpt bij het hotel en zijn we het park ingegaan. De Space Mountain stond op het menu, maar eerst moesten we hier een goede bodem voor leggen. In Disney is het erg Amerikaans, dus iets van groenten is nergens te vinden. Totaal niet erg. Frietjes en burgers gingen er ook prima in. De eerste dag vloog voorbij. Ik maakte er een video van: Dag 1 Disneyland Parijs. Bekijk ‘m hier! Ik had het geluk samen met Laura een kamer te delen, die op ieder moment van de dag kan powernappen. Niet al te laat lagen we al diep in dromenland.

disneyland parijs @ joyce bongers
Dag 2 begon Laura al vroeg. Door haar blessure liep zij deze ochtend de 5, in plaats van de 21.1 op zondagochtend. Om 5 uur stond zij, net zoals de Running Girls, naast haar bed. Kelly & Wilja liepen niet alleen de 21.1, maar ook deze 5. Want ja, een extra Disney medaille, hoe tof?! Ik bleef lekker liggen en na hun run gingen we samen ontbijten. De rest van de dag verbleven we in het park en sloten we de avond af bij the Wild West show. Hoe dat was, dat kun je in dit filmpje zien.

disneyland parijs
Zondagochtend ging mijn wekker om 5 uur, Laura bleef deze keer liggen. De dag was aangebroken, de dag van de halve marathon! Snel omkleden en naar het ontbijt buffet. Iedereen had kleine oogjes, maar iedereen was ook zo ontzettend excited! DIT WAS DE DAG! Waar we met z’n allen ontzettend naar toe hadden geleefd. Ook Domien, die ik heb gecoacht voor deze wedstrijd, was er klaar voor!
Snel een paar broodjes Nutella er in gepropt en op naar de start. Vuilniszak om (koud!), dixie opgezocht en zenuwachtig!

disneyland parijs
Rond 7:30 vertrokken we! Annemerel heb ik nog geen twee seconden gezien, Michelle en Maaike (twee running girls) ook niet meer, maar Kelly, Wilja, Mari, Daisy en ik bleven de eerste 5 kilometer bij elkaar. Overal stonden mensen, de mensen die in het park werkten te schreeuwen. Het was zo gaaf om hier door heen te rennen! En ook overal muziek en lichtjes van de attracties. Om een beter beeld hiervan te krijgen, check mijn laatste video. Ik had het idee dat ik vloog! We juichten tijdens het rennen met iedereen mee.

Na 6 kilometer liepen we het park uit. De zon kwam op en het was echt prachtig. Ik had een lang saai stuk verwacht, maar het Franse landschap was prachtig! Er was ruimte om te lopen, er was nog steeds van alles te zien en de temperatuur was perfect. Daisy en Mari waren inmiddels verder gerend. Er waren alleen nog drie Mini Mousjes over. Voor mij zou het een pret run worden, genieten was mijn doel. En dat wilde ik niet alleen doen, maar met Kelly & Wilja. We hebben 21 km samen gerend. Kelly liep erg lekker, was erg aan het genieten, maar had het af en toe ook zwaar. Wilja en ik liepen iets onder ons eigen tempo, wat niet betekent dat het afzien was, maar we hadden nog energie om te gillen, springen en foto’s te maken.

disneyland parijs
Na zo’n 2 uur en 15 minuten gingen we hand en hand over de finish. Wat een fantastische run. Wat hebben we genoten. Mensen in de tofste outfits, overal juichende mensen, muziek, Disney karakters en ja. WAUW WAUW WAUW.

Ik ben ontzettend dankbaar voor dit onvergetelijke weekend. Zo ontzettend goed georganiseerd. Dank jullie wel Disneyland Parijs, Girls love 2 Run en alle lieve mensen die mee waren!
♥♥♥

PS. Mijn hardlopershartje is weer sneller gaan kloppen, dus samen met mijn vriend wil ik binnenkort weer een halve marathon gaan lopen! Tips?!

4 Comments

mari september 26, 2016 at 20:35

Ik kon me geen leukere manier bedenken dan deze om jou iets beter te leren kennen! Het was supertof!

Antwoord
Marit september 27, 2016 at 08:14

Het was fantastisch, Mari, bedankt voor het leuke weekend!

Antwoord
Zonderzooi september 28, 2016 at 11:01

Wauw klinkt echt als een fantastische ervaring! Vooral dat stukje wat je beschrijft dat je door Disneyland rent en iedereen staat te juichen, dat klinkt alsof het een heerlijke run was. Misschien moet ik zelf ook maar weer eens gaan hardlopen volgende week haha!

Antwoord
Marit september 29, 2016 at 13:41

Wat een lief berichtje, ja het was echt fantastisch! Snel weer de hardloopschoenen aan jij als je terug bent, haha!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram