FoodHardlopenSporten

Wat zit er in mijn marathon-koffer?

geschreven door Marit november 1, 2017 4 Comments

Morgen is het zover: dan vertrek ik samen met de groep naar NEW YORK! We verblijven daar vier nachten in een hotel, in het centrum van New York. Ik vertrek liever vandaag dan morgen (zin in!!!), maar gelukkig heb ik vandaag nog de tijd om de laatste dingen voor te bereiden.

De afgelopen weken, zelfs maanden ben ik al bezig met de voorbereidingen. Zo ook met wat er allemaal mee moet… en dat is veel! Wat ik zoal in mijn koffer meeneem? Ik ga het je laten zien.


Eerst even alle aandacht voor mijn nieuwe koffer. Ik heb nog nooit een eigen koffer gehad… ik gebruik altijd mijn backpack of leen de koffer van mijn ouders. Maar nu vond ik het tijd voor een eigen koffer! En aangezien ik as. vrijdag jarig ben, vroeg ik een koffer van mijn ouders. Sjah, en als je dan voor het eerst een eigen koffer neemt, dan doe jet het gelijk… goed! 😉

Naast kleding, ondergoed en mijn toilettas, heb ik dus een gedeelte in mijn koffer gereserveerd voor eten en andere marathon-goodies:

 • Foamroller: als ik er plek voor heb, dan gaat ‘ie mee, maar deze heeft me vooral de afgelopen weken enorm geholpen (en pijn gedaan).
 • Eiwitpoeder zakjes: altijd handig om mee te nemen, kan ik bijvoorbeeld bij mijn ontbijt gebruiken voor herstel.
 • Smart limonade: in deze laatste week is veel water drinken erg belangrijk voor de afvalstoffen. Deze limonade (zonder suiker) zorgt ervoor dat ik liever en dus meer drink (peach ice tea is een aanrader!).
 • Power bar snoepjes: deze kwam ik tegen bij de B&F webshop en leek me fijn om een paar van mee te hebben tijdens de marathon voor wat extra energie.
 • Appelstroop: al mijn runs tot nu toe heb ik gedaan op broodjes met appelstroop. Dit kan dan ook niet ontbreken in mijn koffer. Ik hoop zondagochtend nog een paar boterhammen met appelstroop te kunnen smeren.
 • Sportkleding/schoenen: gaan mee in mijn handbagage! Je weet maar nooit wat er met je koffer gebeurt en ik wil graag op mijn ingelopen schoenen de marathon lopen.
 • Eiwit & energierepen: wat eiwit en energie repen. Die kan ik in het vliegtuig, maar ook in NY als tussendoortje meenemen in mijn tas. Handig en lekker!
 • Tijgerbalsem: aangezien ik maandag al terugvlieg, leek me dit wel handig om mee te nemen.
 • Waterproofmascara: sjah…
 • Gels: hypertone en isotone (vertel ik je in deze blog meer over) gels om mee te nemen tijdens het rennen van de marathon.
 • NY pet: het weer voor zondag veranderd elke dag, maar staat nu op 18 graden met regen. Regen of velle zon, een pet lijkt me dan fijn!
 • Een ‘running belt’: voor de gels, flesje drinken en mijn mobiel.

En ik zal natuurlijk niet mijn paspoort vergeten… 😉
Ben ik nog iets belangrijks vergeten of heb je nog tips? Morgen vertrek ik dus ik kan nu nog naar de winkel sprinten! Of nouja, sprinten…

Ik ga verder met inpakken!
♥♥

4 Comments

Eefje november 2, 2017 at 15:42

Hoi Marit,

Je zit volgens mij nu in het vliegtuig maar super veel succes! Mijn droom is ook om daar ooit een keer te staan.
De powerbar snoepjes heb ik ook een keer gebruikt omdat ik de gelletjes echt niet weg kreeg.. die snoepjes zijn zo fijn!!!
Heel veel succes en ik ga je volgen zondag.
Groetjes,
Eefje

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 10:59

Die snoepjes waren heel fijn. Dankje voor je berichtje!

Antwoord
Imke De Bruyn november 2, 2017 at 23:12

Super veel succes toegewenst, Marit !
Ik volg je blog nu al een tijdje en ben al mega excited in jouw plaats !

En vergeet vooral niet te genieten tijdens het lopen 🙂

Groetjes
Imke

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 10:59

DANKJEWEL!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram