FitnessSporten

Wat ik nu doe in de sportschool

geschreven door Marit november 30, 2017 8 Comments

Nu de marathon geweest is, ben ik weer rustig aan het opbouwen in de sportschool. Na heel wat kilometers in de benen en stiekem toch ook spierkilo’s (waar zijn m’n billen?) ben ik weer vaker te vinden in de sportschool, want dat is toch wel iets wat ik heel leuk blijf vinden.
Net zoals ieder ander (denk ik) heb ik zo mijn periodes. Zo was ik tot een jaar of twee geleden vooral bezig om sterker te worden, vorig jaar in Mexico realiseerde ik me dat ik me eigenlijk heel fit voelde en dat ik om dat gevoel te behouden niet dagelijks in de sportschool hoefde te staan. Afgelopen zomer deed ik waar ik zin in had, een beetje hardlopen, een beetje krachttraining. Ik had geen doel, maar genoot gewoon van het sporten. Eigenlijk als geroepen kwam de marathon van New York op mijn pad en sindsdien was ik vooral hardlopend te vinden. Af en toe nog naar de sportschool om wat krachtoefeningen te doen voor de benen en core, maar verder vooral lopen, lopen lopen! Nu dit allemaal achter de rug (en in de benen) is, ben ik op zoek naar nieuwe doelen en misschien zelfs wel een nieuwe sport. Maar tot die tijd blijf ik lekker rennen en trainen in de sportschool, zodat ik me fit blijf voelen!

Gister was ik weer in de sportschool en bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om te laten zien wat ik dan nu zoal doe in de sportschool. Dus bij deze!


Nu ik weer rustig aan het opbouwen ben, vind ik het ten eerste belangrijk dat ik oefeningen doe die ik leuk vind, daarnaast doe ik alles met veel minder gewicht. Hierdoor vind ik het leuk om oefeningen te combineren, zodat ik kracht combineer met uithoudingsvermogen. De oefeningen die ik doe zijn vooral op mijn onderlichaam gericht. Mijn bovenlichaam (rug, schouders, borst, armen) heb ik echt al een paar maanden niet getraind, dus dat bouw ik heel rustig op door af en toe een paar oefeningen te doen.

Mijn workout begon met 15 minuten op de crosstrainer. Ik koos voor een intervaltraining.

Na die warming up deed ik drie setjes squats om de benen op te warmen.

Na de squats deed ik een combi (zie bovenstaande foto). Ik combineerde  12 one leg deadlifts (dumbells) met 15 x sumo squats (kettlebel). Drie keer een ronde.


Daarna deed ik een combinatie billen – rug/schouders. Ik begon met 15 x hip trusts, afwisselend met 12 x upright row. Ook drie keer een ronde.


Na de losse oefeningen vond ik het tijd voor een apparaat. Ik koos voor de linker en deed hier weer een combinatie mee. De eerste oefening was voor de benen/billen. Ik weet niet of de oefening inmiddels een naam heeft (het lijkt op een step up lunge), maar je gaat met één been staan op het onderstaande zwarte ding, zet het andere been op het zachte stuk, houdt je lichaam helemaal stil en duwt dan het ene been naar onder. 12 herhalingen, afwisselen met het andere been. Deze oefening combineerde ik met dips (ook in het apparaat), zodat ik de borstspieren ook aansprak.


Bijna klaar! Om de armen nog even aan te pakken combinerende ik 10 x biceps curls (met de dumbells) met 15 x kettlebell swing.

De workout sloot ik af met 3 rondes van 3 x 30 seconden planken (recht, zij zij) en 20 x jumping lunges.

Een workout die ik ter plaatse bedacht en waar ik iets meer dan een uur mee bezig was. Voldaan fietste ik weer terug naar huis! Elke workout is weer anders, qua oefeningen, herhalingen en gewicht. Ik hoop dat je hier wat inspiratie uit kan halen, maar doe het altijd op je eigen manier en hoe het voor jou goed voelt.

Leuk om te zien? Let me know, dan ga ik dat vaker doen!

Fijne donderdag ♥

8 Comments

Sabine november 30, 2017 at 14:49

Jaaa heel tof om te lezen, en geeft weer inspiratie ?

Antwoord
Manon november 30, 2017 at 14:52

leuk om te lezen hoor, ik doe eigenlijk vrijwel altijd mee aan groepslessen en als ik dat dan een keer niet red weet ik nooit zo goed wat ik moet doen en beland ik een halfuur op de crosstrainer, dus dit is zeer handig!

Antwoord
Marit december 5, 2017 at 14:48

Leuk als je het eens gaat proberen, succes!

Antwoord
Milou december 3, 2017 at 14:35

Ja leuk om eens te lezen wat je doet, goed voor wat inspiratie!

Antwoord
Vincent december 5, 2017 at 22:50

Hoi Marit,
Mooie prestatie in NY! Ik snap goed wat je bedoelt als je zegt dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of misschien zelfs wel een nieuwe sport. Heb je wel eens nagedacht om een Crossfitbox binnen te lopen? Je hoeft je niet per se aan te sluiten, want er zijn genoeg boxes die strippenkaarten aanbieden. Dan kun je daar inspiratie opdoen of als het een beetje tegenzit: verslaafd raken.
Ik kom erop omdat ik je nu ook weer een training zie opnoemen die veel raakvlakken heeft met Crossfit.

Maar misschien heb je dit allang eens overwogen en voel je je er niet door aangetrokken. Niet doen dan!
En wat dacht je van trailrunning? Zeker nu in de koudere maanden best gaaf om te doen! Als je tegen vieze kleren kunt dan. Of wat dacht je van een biathlon of triathlon??

Succes met uitvogelen welke richting je op gaat. Je bent in ieder geval lekker sportief bezig, ga zo door. Ik blijf je volgen.

Antwoord
Marit december 8, 2017 at 23:17

Hoi Vincent,
Wat een leuk berichtje. Crossfit vind ik echt heel tof, maar is een stukje verder dan de sportschool + ik hou er in the end toch wel van om helemaal mijn eigen ding te doen, op mijn eigen manier en niveau. Wel weer een idee om dit binnenkort te doen!
Trailrunning of triathlon trekt mij minder, gezien het vies en nat worden, daar ben ik echt niet voor gemaakt!

Maar wel echt super bedankt voor je ideeën, leuk!

Antwoord
Lisa januari 10, 2018 at 19:54

Echt een super leuk en nuttig artikel. Soms toch lastig om zelf dingen in de sportschool te verzinnen zonder allerlei apparaten nodig te hebben! Zeker vaker zulke full body workouts delen, heel inspirerend! X

Antwoord
Marit januari 12, 2018 at 13:02

Thanks, ga ik doen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs