SportenTips

5 tips om sporten zonder doel ook leuk te maken

geschreven door Marit oktober 2, 2016 4 Comments

Precies een week geleden liep ik de halve marathon in Disneyland Parijs. Heb je vast niet gemist, m’n laatste weken stonden aardig in teken van. Zoals ik in deze blogpost al vertelde vond ik het zo leuk om met een doel te trainen, ik barste van de motivatie!

Nu ik mijn doel heb behaald, is het wat lastig om de hardloopschoenen weer aan te trekken, want ik heb niet iets specifieks om voor te trainen. Maar sporten kan ook hartstikke leuk zijn zonder doel. Je kunt ook je plezier in sporten halen uit andere dingen… ik heb vijf tips voor je!

 • Kleine doelen
  Je hoeft niet altijd met een groot doel (zoals een hardloop wedstrijd of een bepaald getal op de weegschaal) te werken. Kleine doelen werkt ook motiverend! Denk hierbij aan je snelste 5 km, een bepaald gewicht squatten of een bepaalde oefening die je onder de knie wilt krijgen.
 •  Beloningen
  Natuurlijk blijf ik ook wel eens liever in bed liggen, dan dat ik me klaar maak voor een work out. Vooral als ik geen doel heb, want ja, waar doe je het dan voor? Nou eh, voor dat stukje chocolade die ik daarna van mezelf dus wel mag! En waar ik dan extra van geniet. Of ik werk naar een super leuk sport shirtje toe die ik al weken lang wil hebben! Maar daar moet ik eerst wel een paar keer flink voor zweten…
 • Challenge jezelf
  Daag jezelf bijvoorbeeld uit om 4 x in de week te sporten, of doe eens iets anders in de sportschool. Meer herhalingen, dropsetjes, supersetjes, circuitjes… Eens iets anders doen in de sportschool kan zo leuk en ook weer motiverend zijn!
 • Sport met anderen
  Het is zo leuk om nieuwe oefeningen te doen en om elkaar te pushen en uit te dagen! Samen sporten werkt voor mij ontzettend motiverend. Afspreken en je kunt niet meer terug!
 • Enjoy the little things
  Het feit dat je kan en mag sporten is toch al zo fijn? Dat je jezelf kan uitdagen, grenzen kan verleggen en je daarna zo goed en voldaan kan voelen. Alleen dat gevoel kan al zo motiverend zijn en voor mij zeker een reden om m’n bips te verplaatsen naar de gym. Of om m’n onesie te verruilen voor m’n hardloopschoenen. Geniet van elk sportmoment, ook al is het maar een half uurtje zweten. Ook de kleine dingen tellen mee.

Sporten is leuk! Sporten is fijn! Een doel kan ontzettend motiverend werken, maar ook zonder kun je veel plezier hebben in sporten.

Happy Sunday!

4 Comments

Heleen oktober 8, 2016 at 21:46

Super!
Ik zet ook altijd kleine doelen en beloningen voor mezelf. Eigenlijk op elk gebied van mijn leven.
Maar beste motivatie voor mij voor het lopen is gewoon terugblikken hoe ik mij voel na het lopen van 5km.
Je voelt je dan super goed enkele uren erna.

Groetjes
Heleen

Antwoord
Marit oktober 9, 2016 at 09:54

Wat goed dat je dat doet! Ook goed om terug te blikken inderdaad. Bedankt voor je reactie!

Antwoord
Slim Pie oktober 26, 2016 at 22:57

Je hebt het over sport, waarschijnlijk bedoel je ‘fitness-en’.

Antwoord
Marit oktober 27, 2016 at 11:50

Nee hoor, ik bedoel gewoon sporten. Noem vaak dingen in de sportschool, maar dit geldt voor alle dingen op het gebied van sporten.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram