PersoonlijkSporten

Van cardiolover naar krachtlover

geschreven door Marit juni 21, 2014 6 Comments

Het was me niet lang en ver genoeg…  Voor mij waren loopjes onder de 10 km geen training. Elke maand liep ik makkelijk 100 km. Twee keer heb ik de halve marathon gelopen en voor de rest was hardlopen echt mijn uitlaatklep, heerlijk.
Maar sinds ik bezig ben met aankomen heb ik vrijwel alle cardio geschrapt. Ik vind er eerlijk gezegd ook niets meer in, moet me er nu echt toe zetten. Wel vond ik het hardlopen super makkelijk, je werd wakker, schoenen aan en gaan! Het kost weinig tijd (nouja… als je niet al te lang gaat..)
Nu ik krachttraining doe in de sportschool ben ik daarmee een uur kwijt. Als ik zin heb doe ik daarna nog wat buikspieren en als ik dan echt nog energie en tijd heb doe ik tabata op de crosstrainer, interval of helling op de loopband of nog wat uitroeien na een upperday. Ik probeer eigenlijk wel 1 keer in de week of twee weken een rondje te hardlopen, lekker in de frisse lucht, maar dat schiet er vaak bij in. Bij de hardlooptrainingen van Running Girls Groningen loop ik ook wel wat, maar niet zoveel als de meiden zelf… Iemand moet ze aanmoedigen 😉

Waar je me vroeger blij kon maken met een ronde hardlopen, kun je me nu wakker maken voor een dropsetje leg press, haha.

Hoe zit het met jou? Hoe is jouw verhouding tussen kracht en cardio?

6 Comments

Rachel juni 21, 2014 at 13:45

Same here! 2jaar 3x per week hardgelopen maar sinds ik sinds 6weken aan het crossfitten ben vind ik cardio eigenlijk beetje saai en heb ik mijn hardloopschoenen sindsdien niet meer aangeraakt (naja alleen voor stukje tijdens crossfit wod). Kost inderdaad wel meer tijd maar vind krachttraining dus nu ook veel leuker.

Antwoord
Kymberley juni 22, 2014 at 10:31

Sinds twee weken doe ik vrijwel geen cardio meer en alleen maar kracht. Ik warm wat op met de crosstrainer en fiets of roei uit na een zware sessie, als ik energie over heb een interval op de loopband maar verder niets. Misschien eens in de twee weken een rondje hardlopen? Ik ben nu echt verknocht aan krachttraining en fit zijn is mijn nieuwe doel ipv dun 🙂

Antwoord
Girlsruntogetfit juni 24, 2014 at 10:43

Ik ben een verslaafde runner, net als jouw oude situatie, zo kun je mijn leven nu beschrijven. Ik doe thuis wel oefeningen, heb ook gewichten; maar geloof dat je voor echte krachttraining wel naar de sportschool moet.

Antwoord
Marit juni 24, 2014 at 11:13

Wil je blijven hardlopen? Of wil je ook wat spieren opbouwen? Dan zul je inderdaad meer met gewichten moeten trainen!

Antwoord
Anne juli 2, 2014 at 09:02

Hi Marit, zou je meer over je gym sessies willen bloggen? Ik vind van mezelf dat ik ook met gewichtjes moet trainen, maar vind ‘t erg eng om bij een sportschool binnen te stappen. Al die kijkende mensjes naar dat sulletje..!! Haha gr Anne

Antwoord
Maaike augustus 19, 2014 at 16:04

Hey Anne,
Dit dacht ik zelf ook altijd, maar niemand kijkt je raar aan hoor! 🙂 Als je zelf een beetje opzoekt en dan weet wat je moet doen, komt het goed! Mannen vinden het vaak alleen maar leuk, die meiden bij hen in het krachthok 😉 Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram