SportenTips

Tips om Koningsdag zo fit mogelijk door te komen

geschreven door Marit april 14, 2016 6 Comments

Yessss, het is bijna zover! Onze koning Willem Alexander is bijna jarig en dat betekent één groot feest! Helemaal leuk, maar hoe kom je deze dag nou een beetje ‘fit’ door?

Oke.. wacht even… ‘Fit’?????

Marit, het is een feestdag. Even niet druk maken om sporten en eten.

HELEMAAL MEE EENS. Geniet ontzettend van alle dingen je normaal probeert te handhaven. Haal dat frietje, neem een wijntje (of 2, 3…) extra. Dat mag op zo’n dag!

Maar… ik geef je gewoon wat tips om de dag lekker door te komen, je misschien toch wat fit te voelen en wat tips om de kater wat minder heftig te maken de dag erna.

1. Ontbijt goed
Als jij de hele dag op pad gaat, is het fijn om een goede bodem te leggen. Niet alleen omdat je dan niet na een half uur al aan de oranje tompoezen zit, maar ook omdat je lekker veel energie hebt voor de rest van de dag!

2. Drink genoeg water
Al die danspasjes, biertjes en wijntjes zijn hartstikke leuk, maar je lichaam schreeuwt ook juist op zulke dagen om vocht! Drink dus bij het ontbijt al wat thee en water en zorg dat je een flesje water bij je draagt. Een wijntje met een watertje afwisselen kan geen kwaad, is weinig moeite en scheelt ontzettend voor de kater die later komt 😉

3. Eet gedurende dag
Vergeet niet tussendoor ook te eten. Je kunt bijvoorbeeld zelf thuis al wat bereiden en dit mee nemen (scheelt geld en je weet wat je eet), maar ook als je op pad bent is het een goed idee om te blijven eten. Zo voorkom je een honger gevoel, kun je lekker met veel energie blijven dansen en ja.. het scheelt ook weer voor de kater later!

4. Geniet
Op zulke dagen is het vaak onmogelijk om ook nog gezond te willen eten. Naar mijn idee hoeft dat ook helemaal niet op zulke dagen en moet je juist even genieten van het vele eten wat er op straat te krijgen is.

5. DANS!
O ja, vergeet vooral niet te dansen. Zo heerlijk op deze dagen! Er zijn allerlei feestjes en festivals en het kan gewoon DE HELE DAG!

In Groningen hebben we dit jaar voor het eerst het ‘Kingsland Festival’. Een festival in het stadspark met allerlei vette DJ’s, zoals: Nicky Romero, Don Diablo, Headhunterz, Blasterjaxx… maar ook de nummer 1 DJ’s van de wereld: Dimitri Vegas & Like Mike.

Zin innnnnnnn. En natuurlijk ga ik op deze dag lekker genieten. Goed ontbijten, goed water blijven drinken, veel dansen en ook zeker tussendoor genieten van al het lekkere eten wat de tentjes te bieden hebben.

Wil jij ook jouw Koningsdag vieren op het Kingsland Festival? Klik dan hier.

Veel plezier alvast en geniet!

6 Comments

Danielle april 14, 2016 at 14:21

Leeuk! Ik ga ook naar Kingsland, nu al zin in!

Antwoord
Marit april 15, 2016 at 09:33

Leuk! Jaaaa, ik ook!

Antwoord
zonderzooi april 17, 2016 at 12:25

Jaaa leuk can’t wait. Al twee jaar niet meer gevierd omdat ik telkens net op vakantie was. Dit jaar is het eindelijk weer zo ver! Inderdaad een goede bodem is altijd belangrijk en vrolijke dansjes doen in het zonnetje ook. Las alleen net ergens dat het misschien gaat vriezen (!) met Koningsdag en dat zou wel echt balen zijn. Vast veel plezier Marit!

Antwoord
Marit april 17, 2016 at 15:07

Ahhh, vet leuk dat je het weer eens kunt vieren! Veel plezier alvast!

Antwoord
Jackie april 18, 2016 at 15:41

Ik ga naar het Kingshouse festival in Utrecht, daar komen volgensmij dezelfde artiesten haha 🙂 Heel veel plezier!

Antwoord
Marit april 19, 2016 at 12:01

Vliegen ze weer over met de helikopter zeker, tof! Veel plezier alvast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram