EventsTips

World Oceans Day

geschreven door Marit juni 8, 2019 0 comments
World Oceans Day

Plaatste ik afgelopen week nog dat ik een blog-break neem, kom ik vandaag alweer met een blog. Maar niet zo maar één… vandaag is het namelijk “World Oceans Day”. En daar wil ik graag wat aandacht aan besteden en iets over delen. 

“World Oceans Day”: een dag waarop de vervuiling, of beter gezegd de noodzaak om de oceaan schoon te maken en haar niet verder te vervuilen centraal staat. Niet alleen individuen staan stil bij deze dag, ook veel bedrijven. Zij roepen, samen met de WOD organisatie, op tot oceaan en strand clean ups. En dat is nodig. Een paar weken geleden schreef ik een blog over waarom plastic slecht is voor het milieu (verwijzing naar blog). Hierin kun je ook lezen dat er veel plastic in zee belandt, wat super slecht is voor de dieren die in en boven de zee leven. 

Het merk O’Neill vroeg mij om wat te delen over deze belangrijke dag, want meer bewustzijn en aandacht voor dit onderwerp is nodig. O’Neill vindt het schoonmaken en schoonhouden van stranden onwijs belangrijk en zij zijn al jaren actief met hun oceaan missie: “keep our playground clean”. 

O’Neill zul je vooral kennen om hun swimming wear, maar wist je dat bijna al hun swimwear gemaakt is van gerecycled plastic uit de oceaan? Onder het label O’Neill Blue vind je deze duurzame producten. Dit sluit weer super goed aan bij hun missie om de oceaan schoon te maken/houden. Ik kende dit niet, maar ik vind dit heel tof!

Een dag/initiatief waar ik dus alleen maar achter kan staan en graag aandacht aan schenk. Zoals ik vaker vertel, ben ik steeds meer bewust van de alledaagse dingen die impact hebben op het milieu. Ik ga vandaag naar de kust en let extra op dat ik alles wat ik tegen kom aan vervuiling, oppak en weggooi in een recycle bak.

Doe jij vandaag (en alle andere dagen) ook mee?

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer.

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram