Tips

Mijn leven op de (gordijn)rails van Veneta.com

geschreven door Marit december 10, 2020 0 comments
Veneta.com

Mijn leven op de rails! Zo voelt het echt de laatste tijd! We zijn nu bijna vier maanden terug in Nederland en ik heb inmiddels werk gevonden in de zorg, mijn eigen bedrijf loopt lekker, ik heb na maanden weer een abonnement bij de sportschool, heb een leuke kickboksschool gevonden, we wonen in een heel fijn appartement en… hebben sinds vorige week GORDIJNEN! Ik ga je er in deze blog alles over vertellen.

Op zoek naar een woonplek

Toen we ons terugticket boekten van Nieuw Zeeland naar Nederland begon ik ook vast te kijken naar woonruimte in Heerenveen. Mijn ogen vielen gelijk op het appartementengebouw waar we nu in wonen. Helemaal nieuw, goede locatie, duurzaam en niet geheel onbelangrijk: een goede huurprijs. Ik geloof in de wet van aantrekking dus bij terugkomst liep ik vanaf mijn ouders huis regelmatig naar het appartementengebouw en zag ons er al helemaal wonen. Toch ging dit moeilijker dan verwacht. Om te huren via deze makelaardij moest er van alles worden aangeleverd. Formulieren die moeilijk in te vullen zijn als je bijna twee jaar in het buitenland hebt gewoond en gewerkt. Ondanks een toelichting en wat belletjes werden we afgeschreven. Helaas.

Wet van aantrekking

Tot ik opeens een paar dagen later werd gebeld of we kwamen bezichtigen. In hét appartementengebouw! We waren beide super verbaasd en beide nog niet helemaal enthousiast. Ze hadden ons die week ervoor namelijk duidelijk laten merken dat wij niet de juiste kandidaten waren. De vrouw die ons belde voor de bezichtiging wist daar niets van af en nodigde ons uit voor die volgende dag.

De bezichtigingen (er waren nog drie appartementen vrij) vielen wat tegen. Klein en er moest nog veel gebeuren. Toch won, na een paar dagen, mijn onderbuikgevoel het en wist ik dat we hiervoor moesten gaan. Wat ben ik daar nu blij om!

Klussen & inrichten

Zoals ik al zei moest er nog veel worden gedaan. Alle muren verven, een vloer erin en omdat we veel meubels hadden weggedaan voor de reis, moesten we nog veel aanschaffen. Verstand (en interesse) in interieur had ik niet echt. Ons appartement in Groningen (voor de reis) bestond vooral uit veel steigerhouten meubels en bijeen geraapte tierelantijntjes. Dat vond ik toen prima, want ik had niet zoveel met interieur. Totdat we gingen reizen. Steeds meer ontdekte ik mijn eigen smaak en vooral hoe belangrijk het is om je ergens thuis te voelen en hier ook je best voor te doen.

Gordijnen

Inmiddels hebben we van ons appartement(je) iets gezelligs gemaakt. Maar er ontbrak nog iets belangrijks: raamdecoratie! Gelukkig wonen we hoog en kunnen voorbijgangers niet heel goed bij ons naar binnen kijken, toch vind ik het, vooral met de donkere dagen, fijn om iets voor de ramen te hebben. Het maakt een ruimte af en geeft iets gezelligs. Zoals ik al vertelde heb ik niet heel veel verstand van interieur. Ik vind het leuk om naar je eigen gevoel en smaak te luisteren, maar zoiets als gordijnen vind ik toch wel erg belangrijk en spannend om daar een “goede” keuze in te maken. En dat is precies waarom wij Veneta.com hebben ingeschakeld!

Je kunt zowel gratis kleurstalen aanvragen, als gratis advies (aan huis dus). Heel fijn, want dat advies konden wij wel gebruiken. In oktober kwam Jur van Veneta.com op bezoek (met gepaste afstand) en vroeg naar onze wensen. We wilden graag ruimte creëren door de raamdecoratie en de ruimte licht houden, maar wel genoeg verduistering in de slaapkamer. We hadden dus zelf wel wat ideeën, maar hebben vooral naar zijn advies geluisterd. Hij liet verschillende kleuren en materialen zien. Hij heeft toen alles ingevoerd en ons later de offerte opgestuurd. Na een goedkeuring vanaf onze kant was het eventjes wachten op de materialen, maar de monteur afspraak stond!

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te monteren, maar dat durfden wij niet aan. Ons appartement is helemaal nieuw, dus o.a. de rails moest er nog in worden gezet. De monteur kwam bij ons precies op afgesproken tijdstip en liet ook duidelijk weten dat hij eraan kwam (+ checken van gezondheidsklachten van beiden). Hij is nog geen uur bezig geweest en ruimt alles achter zich op. Echt een hele fijne ervaring en wat zijn we blij met het resultaat! Hieronder de (voor- en na) foto’s van ons appartement!

Veneta

Verschillende materialen met elkaar vergelijken… keuzes keuzes!

Veneta

VOOR: Hier zie je een hoek van onze woonkamer. Ik noem het ook wel ons zolderkamertje. Klein en super schattig, maar we moeten bewust met de ruimte omgaan. Ik wilde dan ook ruimte creëren door het licht te houden. Lichte vloer, lichte muren en… lichte gordijnen!

Veneta

NA: Een rolgordijn in het dakraam! Door dit raam komt regelmatig fel zonlicht binnen en wanneer het donker is kunnen de gebouwen naast ons goed naar binnen kijken, dit is dus super handig en fijn.

Veneta

Ohhhhh, wat ben ik hier blij mee! Omdat we hoog wonen hebben we weinig inkijk, toch kon je vooral ‘s avonds goed naar binnen kijken. Als de zon schijnt, schijnt ‘ie (vooral in de ochtend) volop de eettafel (wat ook mijn werktafel is). Super fijn om nu de gordijnen dicht te kunnen doen. Door de “inbetween wave” kun je er nog een beetje doorheen kijken, wat naar mijn idee veel sfeer geeft.

Veneta.com

We hebben er lampjes achter gehangen om het nog gezelliger te maken. Knus hé?!

Veneta

Een before van onze slaapkamer.

Veneta

En de after! Zo fijn om gordijnen te hebben in de slaapkamer. De gordijnen zijn gebroken wit van kleur, maar volledig verduisterend (“overgordijn“). Nu nog een nieuw bed en dan ben ik helemaal blij!

Veneta

Behalve keuzes maken, de offerte betalen en geduld hebben, hoefden we weinig te doen. Binnen een uur was alle raamdecoratie geplaatst.

Zoals ik al zei, het voelt alsof mijn leven momenteel helemaal op de (gordijn)rails zit. Burgerlijk misschien, maar I LOVE IT!
Door de afgelopen jaren heb ik me nog meer gerealiseerd hoe belangrijk het is om een fijne plek voor jezelf te hebben. Een plek om op te laden, om helemaal jezelf te zijn en een goede basis te hebben voor een leuk en fit leven.

Ik laat jullie natuurlijk niet met “lege handen”! In samenwerking met Veneta.com mag ik jullie 5% korting aanbieden! Gebruik daarvoor de kortingscode “MARIT5”.

Hopelijk vond je het leuk om te zien!

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogs