Tips

Meditatie voor deze control freak

geschreven door Marit juli 30, 2019 0 comments
mindfulness app VGZ

Nu we op reis zijn probeer ik nog bewuster in het moment te leven. Niet te veel bezig met wat komen gaat, maar volle focus en genieten van het moment zelf. Voor deze control freak soms best lastig, maar mindfulness blijkt goed te werken voor mij. Ik vertel je er alles over in deze blog.

Meer in het moment leven

In mijn vorige blogpost in samenwerking met VGZ vertelde ik al dat ik het best lastig vind om IN het moment te leven. Ik ben vaak bezig met “straks”. Een beetje planning kan natuurlijk geen kwaad, maar ik vind het jammer dat ik altijd bezig ben met wat komen gaat, “wat ga ik straks doen?” en “wat heb ik morgen op de agenda?”. Het positieve daarvan is dat ik vrijwel nooit met een kater op sta wanneer ik vroeg moet werken ;), maar het maakt ook dat ik het gevoel heb niet echt “in het moment” te zijn.

Zoals je ziet praat ik in tegenwoordige tijd. Het is nog steeds iets waar ik heel “goed” in ben: bezig zijn met wat komen gaat. Ik denk dat het ook een beetje bij me hoort: een perfectionistische control freak. Lastig om (in één keer) te veranderen, maar wat ik de afgelopen maanden wel heb gemerkt is dat meditatie goed voor mij werkt. Even rust pakken, in het moment zijn en de gedachten op een rijtje. Dit helpt me om wel even in het moment te zijn en mezelf deze rust te gunnen. Heel waardevol!

mindfulness app

Van een geleide meditatie tot een wandeling tot een full body scan. Dit soort vormen van meditatie vind je terug in de Mindfulness app van VGZ (gratis te downloaden in de App Store!). Zelf ben ik begonnen met een samengesteld programma voor vijf weken. Daarna heb ik mijn favorieten geselecteerd en het is maar net waar ik zin in heb en/of hoe lang ik de tijd neem, maar ik probeer elke dag een ander te kiezen. Het lukt me niet iedere dag, maar het liefst doe ik dit wel. Soms neem ik er de tijd gewoon niet voor, terwijl ik weet dat ik me erna juist zo goed voel. Het is net zoals sporten, haha.

Mindfulness

Zodra ik begin met mediteren, gaat eerst mijn hoofd nog even op hol. Alle to do’s komen langs, maar na een paar minuten merk ik dat ik meer zen begin te worden. Mijn schouders zakken letterlijk een paar centimeter naar beneden en het stress wat in mij zit (ik geef toe: dat valt hier best wel mee) vermindert. Alles lijkt wat overzichtelijker en vooral rustiger in hoofd en lichaam. In plaats van dat ik denk aan straks, kan ik juist de controle even loslaten. Heel fijn dus.

Ik ben heel benieuwd of dit voor jullie ook zo werkt. Dit is de laatste post in samenwerking met VGZ. Een hele fijne samenwerking en vooral een hele fijne app rijker!

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogs