PersoonlijkTips

De “Mindfulness” app

geschreven door Marit april 30, 2019 5 Comments
Mindfulness

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug op zoek was naar middelen die mij zouden kunnen helpen om “meer in het moment” te leven? Ik schreef uiteindelijk een blog met tips en mijn eigen ervaring hiermee. Inmiddels is het een paar maanden verder en kan ik je vertellen dat ik er een hele fijne aanrader bij heb!

Altijd bezig met “straks”

Leven in het moment… het klinkt misschien wat vaag, maar je herkent het vast wel. Zelf kan ik bijvoorbeeld veel bezig zijn met “straks”. Wat ga ik straks doen? En als ik dan in dat “straks” ben, ben ik alweer met het volgende moment bezig. Alsof ik niet IN het moment kan zijn. En hierdoor heb ik wel eens het gevoel alsof ik er niet volop van kan genieten, omdat ik altijd bezig ben met het volgende…

IN het moment leven

Doordat ik me hier steeds meer bewust van werd, was ik op zoek naar boeken, apps, podcasts, etc. die me zouden kunnen “helpen” om meer te kunnen genieten IN het moment. Met je volle aandacht ergens zijn, alles in je opnemen en meer loslaten. Wat weer zorgt voor meer rust en minder gepieker.

Echt IN het moment leven vind ik makkelijk gezegd dan gedaan. Ik kan er soms niet over uit hoe het bewustzijn werkt en hoe mijn gedachten alle kanten op kunnen gaan. Door dit avontuur in Australië, merk ik dat ik alleen nog maar meer behoefte heb om meer te zijn/genieten in het moment. Zoiets gaan we niet snel weer meemaken en ik wil alles zoveel mogelijk bewust meemaken.

Mindfulness werkt voor iedereen anders en kan op allerlei manieren worden ingezet. We hebben allemaal andere behoeftes en ik denk dat je vooral moet doen wat jij fijn vindt en wat voor jou werkt.
Ik vind het bijvoorbeeld lastig om echt een half uur te gaan zitten voor een meditatie, maar vind het wel heerlijk om een half uurtje te gaan wandelen om mijn gedachten op een rijtje te zetten.

Mindfulness app

Een tijdje terug nam VGZ contact met mij op om te vertellen over hun “Mindfulness app”. Nu ik deze app een paar weken heb uitgeprobeerd, kan ik jullie ‘m zeker aanraden.

De app, die gratis te downloaden is via deze link, is een hele fijne, naar mijn idee laagdrempelige manier om meer mindful te zijn. Meer in het hier en nu leven, beter omgaan met stress en zelfbewuster zijn.

Wanneer je de app hebt gedownload kun je beginnen met een voor jou samengesteld programma van vijf weken. Je kunt instellen dat je elke dag op een bepaald tijdstip (ik doe dit in de avond voor het slapengaan) een melding krijgt om een bepaalde oefening te doen.

Mindfulness

Deze oefeningen kunnen variëren van een korte meditatie, tot een bodyscan, tot een ademhalingsoefening of tot een klein stukje geleid wandelen. Je kunt dus heel gemakkelijk zelf een oefening kiezen die bij jouw behoefte (op dat moment) past. De oefeningen worden geleid door een Nederlandstalige man of vrouw en kunnen twee minuten, maar ook een half uur duren. De keuze is helemaal aan jou!

Zelf vind ik het in ieder geval een hele fijne app. VGZ heeft mij gevraagd om er iets over te delen, maar ik ben oprecht heel blij met deze Mindfulness app op mijn mobiel. Ik vind vooral na een dag werken de “geleide meditatie” of “mantra” heel fijn. Gedachten proberen uit te zetten en aandacht voor het hier en nu.

Ook al ben je wat huiverig voor meditatie of mindfulness, ik raad je echt aan om het een keer te proberen. De app is gratis en je kunt verschillende oefeningen doen. Laat me vooral weten wat je ervan vind en welke oefening je fijn vindt!

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

5 Comments

Inge mei 2, 2019 at 11:24

De APP gedownload, nu uitproberen!

Antwoord
Marit mei 4, 2019 at 02:10

Wat super om te horen Inge, hopelijk vind je ‘m fijn! 🙂

Antwoord
Rachel mei 5, 2019 at 22:30

Dit lijkt mij ook een hele fijne app, deze ga ik eens even downloaden

Antwoord
Anastasija mei 8, 2019 at 09:25

Ik ga hem uitproberen, super leuk!

Antwoord
Marit mei 11, 2019 at 06:59

Enjoy, Anastasija!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram