Sporten

#teamfitwithmarit is going to make it happen!

geschreven door Marit oktober 6, 2016 2 Comments

Nog 10 nachtjes slapen dan is het zover. #teamfitwithmarit gaat dan 8 kilometer rennen tijdens de marathon van Amsterdam. Ik ben nu al trots.

Laten we even beginnen bij het begin… Begin 2016 deed ik op mijn blog een oproep: wie komt er in mijn team en traint mee voor de 8 km op 16 oktober?! Samen met Glamour en Maybelline boden wij de kans om een hardloopwedstrijd van jouw bucketlist af te strepen, om het waar te maken (Make it happen!). Honderden aanmeldingen. Voor de 8 km #teamfitwithmarit, voor de 21 km #teamgirlslove2run en de hele marathon #teamrunninglau. Uiteindelijk kregen we alle drie dertig meiden in ons team. En wat voor meiden? Mega gemotiveerde meiden! Al snel hadden we ons eerste event samen. Er volgde er nog een aantal. We trainden samen, hadden maandelijkse challenges en we mochten met z’n allen aanwezig zijn bij de Glamour Health Challenge zijn, wat ontzettend tof was! Tussendoor hebben Francien, Laura & ik nog eventjes in de Kruidvat gehangen met onze favoriete Maybelline make-up producten die sportproof zijn.
Een paar weken geleden hadden we onze laatste bijeenkomst. De meiden zijn aardig in voorbereiding, sommige zijn er meer dan klaar voor, sommige nog niet helemaal, maar it’s is going to happen and they are going to MAKE it happen!

Maybelline Make it Happen fit girls

Zondag 16 oktober is het zover. Dan mogen mijn meiden gaan knallen!
Aangezien ik de halve marathon nét gelopen heb, vrees ik niet zo voor de 8 kilometer die komen gaan. Mijn doel? Als eerste van mijn team starten en als laatste van mijn team eindigen. Ik wil iedereen hebben zien lopen, aanmoedigen en het liefst op camera zetten. Ik heb er nu al zin in!
Ik vroeg drie meiden uit #teamfitwithmarit hoe het met hun voorbereidingen en motivatie staat. Je leest het hier!

#runninggirl 1 Gina (xginaaaa op Instagram):
Toen ik me hiervoor aanmeldde was ik eigenlijk nog helemaal niet zo bezig met hardlopen en goed eten. Nu, een paar maanden later, gaat het hardlopen veel beter en is mijn hele Instagramaccount omgetoverd tot een plek vol met healthy food. Ik ging ineens van één keer in de twee weken hardlopen naar twee per week én meldde me aan bij de sportschool, waar ik ook twee keer in de week naartoe ging. Na drie weken was ik natuurlijk halfdood, want dat was een beetje te veel van t goede zo in één keer. Ondertussen heb ik een goede balans gevonden tussen eten en sporten en ben ik, na een kleine zomerdip (te warm! terrasjes! drankjes!), helemaal klaar voor de 8 km op 16 oktober! 

#runninggirl 2 Esmee (esmee22 op Instagram):
Aan mijn voorbereidingen kan je beter geen voorbeeld nemen. Tot een maand geleden liep ik nog maar 4 minuten achter elkaar hard en wisselde ik dat af met één minuut wandelen.
“Hoe ga ik ooit 8 km kunnen hardlopen!?” vroeg ik me af… Naar mate de tijd begon te dringen kwam er meer wilskracht (en minder blessures). “Ik moet en zal die 8 km uitlopen! En het liefst nog binnen de 50 minuten!” Inmiddels zit ik op 6 km maar die laatste 2 gaan zeker ook lukken!
Het is fijn om elkaar te motiveren en uit te dagen. Het helpt echt als je ziet dat de andere meiden ook al hebben gelopen die dag, of juist ook even in een dipje zitten vanwege blessures. Samen hebben wij hetzelfde doel: die 8 km tijdens de marathon van Amsterdam rocken!

#runninggirl 3 Sacha (sacha_gabriele op Instagram):
Na een tijdje de motivatie te hebben verloren voor het hardlopen, was de 8K een prima afstand om weer te starten met regelmatig hardlopen. En wat voor start was dat! Ik ben ontzettend in de watten gelegd met verschillende trainingen, ladingen make-up en andere privileges. Maar het trainen moest ik toch echt zelf doen. Dit viel me zwaarder dan verwacht. Door een drukke baan en regelmatig terugkerende blessures heb ik helaas niet zo goed kunnen trainen als gehoopt. In het begin was de motivatie ver te zoeken. Gelukkig hebben de hardloopprestaties van teamgenoten ervoor gezorgd dat ik wat sneller mijn hardloopschoenen weer uit de kast trok. In deze laatste dagen voor de wedstrijd ga ik dan ook alles geven voor een mooie eindtijd.

Yeahhhh, you go girls!!! Nu al trots op jullie! Ik hou jullie (lezers), zeker op de hoogte van de resultaten van mijn en de andere teams.

Make it happen!

2 Comments

Karina oktober 6, 2016 at 13:28

Heel heel veel succes allemaal en Esmee; jij bent voor mij een enorme inspiratie. Ik zit ook nog maar op 4 minuten maar als jij een maand later al op 6 km zit dan hoop ik over een maand op in elk geval de 4 km te zitten.

Antwoord
Marit oktober 6, 2016 at 17:13

Ah, wat lief! Mooi doel heb je, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram