PersoonlijkSportenWeetje Woensdag

Team No Boobs

geschreven door Marit augustus 25, 2014 5 Comments
blog foto

#Teamnoboobs
Deze hashtags zie je tegenwoordig vaak op ingram voorbij komen. Ik neem zelf ook deel aan dit ‘team’, dus ik dacht, laat ik hier een blogpost aan weiden.

Team No Boobs, wat wordt hiermee bedoeld? We zijn natuurlijk ook ‘team’ Fit, maar bij team Fit komen een paar dingetjes kijken, waar ikzelf niet heel happy van word. Door dat sporten, voornamelijk krachtttraining, kan ik wel zeggen dat er niet veel over blijft daarzo. Kan dat dan? Ja, dat kan heel goed. Tiet bestaat uit vet. En wat doe je met sporten? Juist! Vet verbranden.

Veel vrouwen denken van krachttraining heel gespierd te worden en een mannelijk lichaam te krijgen. Vrouwen worden niet zomaar gespierd, dit komt voornamelijk door onze hormonen. Het is tegenwoordig duidelijk dat krachttraining helpt vet te verbranden en je hier tijdens en na de workout veel meer kcal verbrand dan een normale cardio sessie. Het kost namelijk veel meer energie na een workout voor je lichaam om te herstellen en daarbij ontwikkel je meer spiermassa, wat ook weer meer verbrand.

Goed, terug naar de No Boobs. Het is zo dat door je borst te trainen, het daar steviger wordt en het niet betekent dat hoe meer je je borst traint, hoe minder boob je zal krijgen, maar het gaat meer over dat je met krachttraining vet verbrand. Hoe lager je vet%, hoe minder tiet. Maar behalve bij je borst, zul je ook vet verliezen bij je buik enzovoort. Dat is dan wel weer leuk natuurlijk. En ik werk liever voor een paar ronde billen in de sportschool, dan dat ik met chocolade op de bank zit te werken aan boobs.

Hoe zit dit bij jullie? Horen jullie ook bij het team? Heb je er problemen mee of is het juist een fijne bijzaak?

5 Comments

BC augustus 26, 2014 at 14:08

Ik hoor ook zeker bij dat team! Aan het begin vond ik het wel enorm spijtig, maar nu vind ik het helemaal niet meer zo erg. Liever een sterke vrouw met een goede kont en dan iets minder boob. 🙂

Antwoord
Anouk augustus 28, 2014 at 23:13

Had graag bij het team gehoord… helaas is dat bij mij een plek waar het niet weg wil, maar juist wel qeg mag. Het belemmert mij constant in het sporten enbewegen en daarbij komt dat alles belachelijk duur is en ik altijd rug- en nekpijn heb. Ook wordt je altijd en overal nagekeken.
Mijn doel is nu om genoeg af te vallen voor een verkleining zodat alles weer makkelijker gaat worden.

Antwoord
Rosa september 19, 2014 at 11:18

Hee Marit, Leuke blog heb je! Ga zeker eem paar recepten uitproberen:) Ik behoor ook tot het no boobs team;)

Liefs Rosa

Antwoord
Eva november 13, 2015 at 18:03

Hoorde altijd al bij Team No Boob, maar sinds het intensieve sportschema zijn het helemaal 2 zielige hoopjes geworden :/ Heb er nu best wel wat problemen mee, maakt me onzeker, maar misschien als ik mijn abs goed kan zien en mijn booty helemaal strak is zal dat verdwijnen!

Antwoord
Eefje augustus 27, 2017 at 00:02

Ooooooo yesssssss!!!!!! Hier nog 1 die bij het groep hoort!!!!!!!!!! Bij mij zijn het ook een paar maten kleiner geworden waardoor ik in het begin best moeite mee had maar ik heb mij erbij neergelegd dat het heel normaal is en juist een goed teken is dat je vet verbrand yoepiiiii. Uiteindelijk is niemand perfect

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs