Sporten

Subway Running Club: Eindhoven

geschreven door Marit juni 8, 2017 0 comments

Een paar weken geleden werd ik door Subway restaurants uitgenodigd om samen met running girls Annemerel & Laura te ervaren hoe het is om ‘sandwich artist’ te zijn. We mochten zelf een sub/salade samenstellen en uiteraard werden we gevolgd door onze eigen vlog-camera. Later meer hierover, maar met deze ervaring in het geheugen moet je je kunnen voorstellen dat ik erg zin had in de zondag daarop. In het kader van de samenwerking met Subway restaurants was er namelijk weer een hardlooptraining gepland! Met uiteraard een sub als afsluiting, niet door mij zelf gemaakt, maar waar ik nu wel van alles over wist te vertellen ;).

Aan wie ik dat dan mocht vertellen? Aan 7 enthousiaste running girls! As. zondag (11 juni) staat namelijk de LadiesRun in Eindhoven gepland! Voor dit event mocht ik 9 startbewijzen weggeven voor de 10 kilometer en samen zullen wij als team #subwayrunningclub aan de start verschijnen. Voordat het event plaatsvindt, hebben we een gezamenlijke training gehad. Doordat veel van de winnaressen al iets anders gepland hadden afgelopen zondag, had ik (last minute) nog plek over. Ik deed een oproep via Instagram Stories en zo geschiedde! Afgelopen zondag verzamelden we bij Subway Restaurants aan de Vrijstraat in EINDHOVEN! Van het Noorden naar het Zuiden, een beste (trein)reis, maar dat was het zeker waard!

We liepen warm naar Strijp-S. Daar rekten en strekten we en deden we loopscholing. De kern was een intervaltraining: 20 minuten lang rondjes rennen waarvan driekwart op hoog tempo moest en een kwart HEEL rustig. Niet alleen vanwege de warmte, maar ook omdat de meeste mensen zelf nooit intervaltraining doen, was dit pittig! Met rode hoofdjes begonnen we aan het laatste deel van de training: spierversterkende oefeningen (voor het hardlopen).
We verdeelden ons in twee groepjes (4 personen per groepje). Één iemand deed 10 burpees, terwijl een ander in deze tijd in een plank lag, een ander squats deed en de laatste rust had. Je was klaar wanneer je de 10 burpees had gedaan en dan draaide je door. Drie rondes!
Dit zijn toch wel mijn drie favoriete oefeningen die naar mijn idee ook zeker bijdragen aan het beter worden in hardlopen. Squats om de benen te versterken, planken om de core te versterken en burpees.. ja, burpees horen er gewoon bij!

Na deze oefeningen zat de training erop en verlangden we naar een koud drankje en een rijk belegde Sub. Ik koos voor de Sub met kip en avocado: het broodje om de koolhydraten aan te vullen, de kip voor de eiwitten en dus spierherstel en de avocado voor gezonde vetten. Onder het genot van dit broodje en een drankje kletsten we nog wat na. Over hardlopen valt namelijk altijd genoeg te kletsen!

Hoop dat jullie het een geslaagde training vonden en dat jullie met een voldaan gevoel naar huis gingen.

Bedankt voor jullie inzet & gezelligheid toppers! Kijk uit naar de Ladiesrun as. zondag!

PS. Check hier de Subway kalender!


– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogs