HardlopenSporten

Subway Running Club: de 4 mijl in Groningen

geschreven door Marit oktober 12, 2017 0 comments

Al 8 jaar woon ik in Groningen, al jaren loop ik hard en nog nooit had ik meegedaan aan de 4 mijl in Groningen. Dé 4 mijl, het grootste run event van het Noorden, waar ieder jaar zo’n 23.000 renners aan mee doen! Beschaamtelijk misschien dat ik als hardloper nog nooit mee had gelopen, maar wel sta ik ieder jaar met plezier aan de zijlijn. Ik heb eigenlijk geen goed excuus waarom ik nog nooit mee heb gedaan, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het dus best spannend vond om nu mee te lopen!


Maarrr… ik liep niet alleen! Ik mocht namelijk in samenwerking met SUBWAY® restaurants 9 startbewijzen weggeven! En afgelopen zondag was het dan zover. We verzamelden vooraf bij het Subway restaurant aan het Zuiderdiep, waar we genoten van een Sub, wat drinken en natuurlijk een cookie. Wat ik dan eet voorafgaande de run? Standaard mijn favoriet: de kip teriyaki. Afgemaakt met augurk, sla, olijven en de chipotle saus. Love it! Ook de #subwayrunningclub deelnemers genoten van een heerlijke Sub. En mocht je denken dat het ongemakkelijk is om met onbekenden een broodje te eten…. zet 10 hardlopers bij elkaar en er is genoeg om over te kletsen. Super gezellig! En dan moest de 4 mijl nog beginnen.

Nadat onze maagjes gevuld waren, gingen we 1,5 uur (!) van tevoren op naar de start. De start is namelijk in Haren en dat is, jawel, precies 4 mijl (6,4 kilometer) verderop. Vanaf het station rijden er volop bussen, maar die moeten flink omrijden, omdat er al renners op het parcours zijn. Twee uur lang gaan er om de 5 minuten startvakken van start, wij zaten in één van de laatste.


De Adidas shirtjes werden aangetrokken, de tassen werden afgeleverd, de dixi’s werden nog even van binnen bekeken, nog wat loopscholing en gehuppel en we waren ready to go! Door wat ongevallen op het parcours, gingen we iets later van start. Dat was niet erg, want we waren stiekem een klein beetje te laat. Na nog wat selfies en wat zenuwachtig geklets was het zover: we mochten van start! 

De eerste kilometer is de weg nog smal, maar dit wordt je duidelijk verteld van tevoren, dus hier hou je rekening mee: niet te veel energie verspillen aan mensen inhalen. Toch moeilijk als je wel veel energie hebt. Na die eerste kilometer en heel veel mensen aan de zijkant, werd de weg wat breder, waren er minder mensen (niet op het parcours trouwens) en gingen we een klein beetje versnellen. ‘We’ ja, want we bleven met een clubje bij elkaar. Het parcours was druk, we moesten veel slalommen, maar ook dit weet je en een toptijd hadden we ook niet in gedachten. Gewoon lekker snel rennen en genieten van de route. En dat lukte! Zoveel mensen aan de zijkant, af en toe een muziekje en vooral heel tof om met elkaar te lopen!


Als je de 4 mijl wel eens hebt gelopen, dan weet je dit heel goed: er zitten twee ‘heuvels’ in het parcours. Vooral die laatste (over het spoor) is heftig. Vanaf daar hoef je geen kilometer meer, maar wat kan een kilometer dan lang duren. Een eindsprint zat er helaas niet meer in, zo druk! Samen met 5(!) andere Subway runners eindigden we in een tijd van (net onder) de 33 minuten. Kapot – trots – genoten!

Wat de #subwayrunningclub renners er van vonden? 

Marjolein: “Gezellig begonnen met een lekker broodje bij Subway. Daarna de hectische menigte in richting de start. Erg leuke ervaring om met zoveel enthousiaste mensen de 4 mijl van Groningen te lopen.”

Inge: “Leuke sportieve mensen leren kennen, lekker gelopen bij een stralend zonnetje, gezellige drukte en toch als kers op de taart toch een medaille.

Femke: “Gezellig broodje gegeten en lekker wat drinken erbij. Leuk groepje mensen, mooie loop! Iets minder van de vertraging met de bus.. haha! Verder erg leuk en zelf ook lekker gelopen!”

Jasmijn: “Een super gezellige run! Leuk om met z’n allen naar de start te gaan en aan de 4 mijl te beginnen. Heel geslaagd!”

Valerija: “Het was het zeker waard om vanuit Breda naar Groningen te komen voor de dag. Het was een erg mooie ervaring.”

 

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram