SportenTips

Strong Viking Run

geschreven door Marit november 7, 2015 11 Comments

Twee weken geleden rende, klauterde, zwom, modderde, klom, gleed, kroop ik, samen met mijn vriend, de Strong Viking Run Brother Edition.
Pas na twee weken vind ik de kracht om er iets over te schrijven. Spierpijn, blauwe plekken, moe…

Nee, da’s een grapje, het viel me stiekem toch wel een beetje mee! Want oh oh, wat keek ik er tegenop zeg! 19 kilometers door de modder, klimmen, water…. Vooral de kou. Ik ben een ontzettende koukleum en was bang dat ik het 19 kilometers koud zou hebben. Nou, ik heb het wel koud gehad, maar gelukkig geen 19 kilometer.

Tom wilde al een tijdje heeeeeeel graag met mij zo’n run doen. Ik niet. Per se niet. Echt niet. Maar toch, op de één of andere manier was ik opeens tickets aan het bestellen. Huh? Ja, toe aan een uitdaging. En omdat deze editie de ‘brother edition’ was genoemd durfde ik het aan. Samen uit, samen thuis. Tom moest dus de hele run bij me blijven. Goede deal.

De eerste twee kilometer probeerde ik droog te blijven. Geen spatje modder dat me raakte. Zo kon ik even goed warm lopen. Ik moest de hele tijd ontzettend giechelen, zo zenuwachtig was ik. Of nouja, angstig meer.
Want ja hoor, na de eerste paar obstakels zag ik het al van ver: MODDER en WATER! Vol overgave ging Tom erin, die trouwens al bij de start door alle plassen heen ging want ja, ‘vies word je toch’.
Modderbulten waren het. Met slootjes ertussen. Ook ik gaf me over. En eigenlijk was het best leuk! En viel de kou mee!

We kwamen obstakels tegen waarbij we elkaar (en anderen) moesten helpen over muren heen te komen, we moesten door sloten, kilometers lang door weilanden rennen, door sneeuw heen(!!!), touw slingeren, van een stijle glijbaan af (zo gaaf!), onder prikkelbraad door, van alles! Het was echt heel tof en ik heb ontzettend genoten! Vanaf kilometer 13, waarbij we moesten touw slingeren over het water, maar waar je gegarandeerd erin zou vallen, was ik koud. En kon ik mezelf niet meer warm krijgen. BRRRR! Dat waren nog 6 laatste zware kilometers, maar daarom juist een ontzettende overwinning bij de finish!

Helaas deden de douches het niet of die waren koud. Snel omgekleed en in de auto volop de verwarming aan. Ik viel direct in slaap en we zijn de hele avond niet meer van de bank afgekomen. KA-POT! Maar heel erg voldaan, trots en een team!

Ik raad het je zeker aan om eens te doen! Je kon ook voor de 7 of 13 kiezen. (Ja, natuurlijk heb ik daaraan gedacht tijdens de run, haha.)
Maar, voor een uitdaging ben je bij zo’n Strong Viking Run zeker aan het goede adres! Hieronder nog wat foto’s.

strong viking run
Tom had er duidelijk meer zin in…

strong viking run
Oké, stiekem vond ik het best leuk! Vooral om samen te doen!

strong viking runAHHH dit vond ik ZO eng en vet!!! Mega stijle glijbaan naar beneden en PLONS!

strong viking run
Heeeel blij en koud! Na dik drie uur over de finish.

strong viking run
Die snert heb ik echt met een trillend handje opgegeten, maar wat smaakte dat goed!

strong viking run
Voldane hoofdjes.

11 Comments

Jenny november 7, 2015 at 12:31

Gaaf zeg!! Super stoer! Leuk dat je dit deelt met je vriend!

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:26

Dankjewel!

Antwoord
Barbellbimbo november 10, 2015 at 18:25

Jaaaa ik zat al op dit verslag te wachten 😀 Fijn dat je het naar je zin hebt gehad – buiten de kou dan. Zie ik je in maart weer aan de start?

Antwoord
Marit november 11, 2015 at 12:43

Eh…. dat weet ik nog zo zeker niet 😉 Jij helemaal fan dus? Hoe vaak doe je dit?

Antwoord
Barbellbimbo november 11, 2015 at 21:25

Haha jep, ik ben een tikkeltje verslaafd 😀 Op het moment loop ik bijna elk weekend een race, maar na december neem ik even een pauze om te focussen op het EK. Ik probeer 1-2 runs per maand aan te houden, maar soms gaat dat een beetje fout…

Antwoord
Barbellbimbo november 11, 2015 at 21:28

Jep haha, ik ben een tikkeltje verslaafd 😀 Op het moment loop ik bijna elke week een race, maar na december neem ik even een pauze om te focussen op mijn training voor het EK. Ik probeer 1-2 runs per maand aan te houden, maar soms gaat dat een beetje fout…

Antwoord
Marit november 12, 2015 at 14:32

Jeetje, wat cool en stoer! Echt knap hoor!

Antwoord
Tember november 11, 2015 at 17:19

Hey,

Zit dit nu even te lezen omdat ik toch ook wel zoiets wil gaan doen in 2016. Je hebt het over the brotherrun wat me ook tof lijkt. Misschien zie ik het niet goed maar ik kan hier niets over vinden op de site van obstacle run. Enig idee waar ik kan zoeken? Dan kan ik mijn vriend zover krijgen met me mee te gaan 😉
Thanks en super dat je het zo naar je zin gehad hebt ondanks de kou 🙂

Liefs

Antwoord
Marit november 11, 2015 at 17:22

Hoi Tember, wat leuk dat je ook zoiets wilt gaan doen!
Ik denk dat je via ‘strong viking run’ moet gaan zoeken, dan kom je het wel tegen! Zeg maar tegen je vriend dat hij het sowieso super gaaf gaat vinden!

Antwoord
Dione december 15, 2016 at 23:08

leuk! Ik ben wezen kijken toen, ik ben nu aan het trainen voor de hill edition (13km) met mijn oom!

Antwoord
Marit december 19, 2016 at 12:27

TOF, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs