EventsSportenTips

#STAPTOBER CHALLENGE

geschreven door Marit september 30, 2019 1 Comment
#staptober

Jaaaaa hooor, morgen is het alweer 1 oktober! En dat betekent voor sommige “stoptober”, maar voor mijn volgers betekent het… STAPTOBER! Een hele maand letten op de STAPPEN! Doe je mee?!

Het is precies een half jaar later dan april, oftewel #stapril. En omdat ik die maand altijd ontzettend motiverend vind, heb ik sinds vorig jaar ook #staptober het leven ingeschopt. Oktober, de maand van de herfst: de temperatuur daalt en het wordt later licht en eerder donker. Hier, aan de andere kant van de wereld, is dat dan misschien niet het geval, ik kan wel een schop onder mijn kont gebruiken! En hopelijk kun jij ook wel motivatie gebruiken. Fit de maand oktober door!

Deze maand gaan we dus extra op onze stappen letten. Zelf gebruik ik daarvoor een Fitbit (Charge 3), maar je hebt ook genoeg andere opties. Bijna op elk sporthorloge zit tegenwoordig een stappenteller en anders kun je de “gezondheid” app op je mobiel gebruiken of andere apps (bijvoorbeeld “stappenteller”, “pacer” of “walkt”) downloaden.

Ik ga je niet uitdagen om een bepaald aantal stappen te maken op een dag, want iedereen is anders. Voor de één is 12.000 stappen per dag heel normaal, voor de ander is 5.000 een uitdaging. Je doet dit voor jezelf en je weet zelf het beste wat uitdagend, haalbaar, gezond en fijn voor jou is. En anders kun je deze challenge daarvoor gebruiken om daar (rustig) achter te komen.

Wel is het leuk om een doel voor jezelf te stellen. Of dat nou per dag of per week is, dat mag je zelf bepalen. Mijn doel voor de komende week is 8.000 stappen per dag. In de vorige challenges was dit iets hoger, maar ik merk dat dit tijdens het reizen moeilijker haalbaar is en ik wil het wel leuk houden. Ik heb al vijf maanden mijn stappen bijgehouden, maar ik weet bijna wel zeker dat 8.000 stappen per dag voor mij een uitdaging gaat worden. Maar een beetje uitdaging kan ik juist wel gebruiken! En denk ik dat het toch een tandje omhoog kan, dan stel ik dat volgende week bij!

De challenge verloopt voornamelijk via Instagram dus hou dit in de gaten en deel vooral jouw stapmomentjes met #staptober zodat je kan supporten via de zijlijn. En jij mij! 😉 Together we can do it!

Wat wordt jouw stappendoel voor komende week?!

SUCCES! ♥

PS. Waarom wandelen zo gezond is vertel ik je in deze blog + heb je tips nodig om meer stappen te maken? Dan geef ik je in deze blog een aantal tips!

1 Comment

Rachel oktober 1, 2019 at 13:32

Whoehoe 8.000 eerst had mij dat gelukt toen ik nog in de kledingwinkel werkte, maar nu op kantoor is dat niet te bereiken helaas..als het nu elke keer slecht weer is ga ik geen rondje in de polder doen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram