SportenTips

#STAPtober 2022

geschreven door Marit september 30, 2022 0 comments
#STAPRIL 2021

Het is morgen 1 oktober! En dat bekent voor sommige “stoptober”, maar voor mij (en hopelijk jullie) betekent het #STAPTOBER! Oktober, de herfst is nu echt begonnen, de temperatuur daalt en het wordt later licht en eerder donker. Ik kan deze maand wel wat extra motivatie gebruiken om meer te bewegen. Jij ook?

Waar ik je vaak met #stapril en #staptober uitdaag voor een “stappen challenge”, ga ik het nu anders doen. Oktober wordt voor mij een drukke maand met werk, samenwerkingen, uitjes en aan het einde een badkamer-verbouwing. Daarnaast zijn de dagen kouder en donkerder en blijf ik het liefste binnen onder een dekentje. Ook heerlijk, maar ik wil mezelf juist deze periode ook motiveren om naar buiten te blijven gaan.

Daarom wil ik in oktober iedere dag minstens 15 minuten gaan wandelen. Geen ellenlange wandelingen, maar gewoon een kwartiertje (en soms langer) naar buiten.
Bijvoorbeeld na een werkdag bij thuiskomst gelijk een blokje om. Of juist voor de werkdag een frisse neus halen voordat je de auto in stapt of achter je computer kruipt. Of dat je met een vriendin afspreekt om een wandelingetje te gaan maken. Of dat je wandelt naar een afspraak/de supermarkt, in plaats van de auto of fiets pakt. Pak dat (minstens) kwartiertje per dag, ga de natuur in, adem diep in en uit, let je omgeving en laat je gedachten gaan.

Je zult er niet altijd zin in hebben, maar je weet, als je eenmaal gaat is het zo fijn. Gedachten op een rijtje, een frisse neus, nieuwe focus en een voldaan gevoel. Geloof mij, met een dekentje op de bank voelt daarna nóg lekkerder!

Ik ga iedere dag mijn #staptober moment delen via stories, doe je mee?

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs