HardlopenSportenTips

#STAPRIL challenge 2022 – in samenwerking met Fitbit

geschreven door Marit maart 30, 2022 0 comments
#Stapril Fitbit

Het is bijna april en dat betekent dat het bijna tijd is voor STAPRIL! De zesde editie op mijn blog en dit keer in samenwerking met Fitbit. In deze blogpost ga ik je alles vertellen over #STAPRIL en Fitbit Charge 5 waarmee ik deze maand mijn stappen ga bij houden.

#STAPRIL, wat is het?

#STAPRIL is een challenge in de maand april waarbij het draait om stappen zetten. De maatregelen zijn zo goed als verdwenen, de lente is begonnen en bewegen is belangrijk! Daarom daag ik je deze maand (extra) uit om naar buiten te gaan en stappen te zetten. De dag beginnen met een rondje hardlopen, tijdens je lunchpauze een rondje wandelen, wat vaker de trap pakken, samen bewegen met bekenden en/of je dag afsluiten met beweging.
Hoe jij je stappen zet, maakt niet uit! Zie het niet als opgave, maar juist als een manier van plezier hebben, naar buiten gaan en haal er energie uit. Elk uur of om de paar uur even bewegen (al is het vijf minuten dansen tussendoor) zorgt niet alleen voor frisse en positieve energie, het zorgt ook voor meer focus voor de rest van je (werk)dag.

Stappendoel

Het belangrijkste vind ik dat je in beweging komt/blijft! Ik vind niet dat jouw gezondheid afhangt van het aantal stappen wat je op een dag zet, maar in deze maand kan het aantal gezette stappen wel een fijne motivatie (oftewel schop onder de kont) zijn.
Zelf heb ik mijn stappendoel op 10.000 stappen per dag staan. Dat is voor sommige dagen zo gehaald, op sommige dagen een uitdaging. Lukt het me een dagje niet, dan is dit niet erg, maar ik ga er elke dag wel voor! Zet voor jezelf dus een doel. Het maakt niet uit of dit 5.000 of 15.000 stappen per dag zijn, doe wat past bij jouw leven, maar laat het ook zeker een uitdaging zijn!

Activity tracker

Sinds de eerste “STAPRIL challenge” op mijn blog hou ik mijn stappen bij met een Fitbit activity tracker/smartwatch. Ik heb er door de jaren heen al best wat getest (Fitbit Charge 2, Ionic & Alta + Fitbit Charge 3 + Fitbit Versa 3) en ga nu mijn stappen bijhouden op Fitbit Charge 5. Via een activity tracker kun je behalve je stappen veel meer bijhouden, wat ik zelf heel leuk vind. Mocht je niet beschikken over een smartwatch o.i.d., kun je je stappen ook bijhouden via verschillende apps op je mobiel. Er is dus geen reden om niet mee te doen!

Fitbit Charge 5

Het moge duidelijk zijn dat een Fitbit je stappen bijhoudt, maar je kunt ook heel goed je activiteiten tracken. Of ik nu wil gaan hardlopen, fietsen, zwemmen, bootcampen, fitnessen, golven, hiken, kickboksen, spinnen, tennissen, yoga-en, intervallen of op de loopband wil, met een paar drukken op het scherm houdt het je activiteit bij en wordt je tempo en hartslag (in bepaalde zones) bijgehouden. Vooral heel leuk om later terug te kijken. Dit kan zowel op je Fitbit, maar nog meer details vind je terug in de app.

Daarnaast kun je op de Charge 5 je herstelscore terugvinden. Dit houdt in dat je op basis van je activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit aanbevelingen krijgt voor work-outs of hersteloefeningen, afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft. Deze dagelijkse doelen veranderen met je mee (alleen voor Fitbit Premium en bij aanschaf van Charge 5 kan je Premium zes maanden proberen). Ook kun je je stress en gezondheid in de gaten houden door middel van de EDA-sensor en ECG-app.

Wat ik heel fijn vind is dat de Charge 5 een ingebouwde GPS heeft. Zo kan ik mijn hardlooprondjes goed bijhouden. Via de Fitbit kun je al veel informatie terugvinden, maar leuker is om iedere avond in de app te kijken hoe je dag is geweest. Heb je bijvoorbeeld ieder uur 250 stappen gezet? Of heb je best veel stil gezeten en kan dat morgen anders?

#STAPRIL winactie

Deel jouw stap-momentje en Fitbit-momentje met #STAPRIL (vergeet Fitbit @Fitbit_NL en mij @fitwithmarit niet te taggen) en laten we elkaar motiveren en inspireren om iedere dag te bewegen en ons stappendoel te halen! Door mee te doen aan #STAPRIL maak je kans op een Fitbit Charge 5! Eind april maken we twee deelnemers blij!

Happy #STAPRIL! ♥

PS. Heb je nog vragen over Fitbit of de challenge, stel ze vooral!

Charge 5
#STAPRIL LET’S GO!
#stapril fitbit
Sla dit format op, zodat je je dagelijkse stappen bij kunt houden! Ik deel ‘m vrijdag ook op stories (voor printscreen).

Laat een comment achter

Mijn andere blogs