EventsSporten

#STAPRIL challenge 2021

geschreven door Marit april 1, 2021 0 comments
#STAPRIL 2021

Het is weer APRIL! En jazeker, we gaan er weer voor… #STAPRIL! Stappen zetten in april! Naar buiten gaan en in beweging blijven is nog nooit zo belangrijk geweest, dus daar sluit deze challenge zich heel goed bij aan. Ik heb er zin in!

Het is inmiddels de vijfde(!) keer dat we deze challenge (samen) gaan doen. Vorig jaar schreef ik dat het de meest bijzondere #STAPRIL ooit was, i.v.m. de lockdown. Maar helaas zitten we daar momenteel nog steeds in. Zoals ik al zei is naar buiten gaan en in beweging blijven nog nooit zo belangrijk geweest, dus laten we elkaar daarin uitdagen, motiveren en inspireren!

#STAPRIL, wat is het?

#STAPRIL is een challenge in de maand april waarbij het draait om stappen zetten. We werken meer thuis dan ooit, we zitten meer dan ooit, dus deze challenge daagt je uit om naar buiten te gaan en stappen te gaan zetten. De dag beginnen met een rondje hardlopen, tijdens je lunchpauze een rondje wandelen of je dag afsluiten met beweging. Bewegen heeft super veel voordelen en door jou deze maand iedere dag uit te dagen, hoop ik dat je er een gewoonte van maakt om iedere dag even naar buiten te gaan en te bewegen.

Het belangrijkste vind ik dat je in beweging komt/blijft! Ik vind niet dat jouw gezondheid afhangt van het aantal stappen wat je op een dag zet, maar in deze maand kan het aantal gezette stappen wel een fijne motivatie (oftewel schop onder de kont) zijn. De laatste tijd draag ik geen stappentellers meer, maar deze maand doe ik mijn Fitbit weer om, zodat ik mijn stappen in de gaten kan houden. Je hebt genoeg andere sporthorloges en apps (op je mobiel) die dit ook kunnen, dus vind iets wat past bij jou. Er is dus geen reden om niet mee te doen!

Hoe jij je stappen zet, maakt niet uit! Wandelend, hardlopend, skeelerend, dansend, schoonmakend, springend en ga zo maar door… zie het niet als een opgave, maar juist als een manier van plezier hebben en haal er energie uit. Elk uur of om de paar uur even bewegen (al is het vijf minuten dansen tussendoor) zorgt niet alleen voor frisse en positieve energie, het zorgt ook voor meer focus voor de rest van je (werk)dag.

Zet een doel voor jezelf en probeer iedere dag even naar buiten te gaan voor een blokje om en frisse lucht. Of dit nu 5.000 stappen per dag zijn of 15.000, doe iets wat voor jou passend is, maar wat je wel iedere dag (een klein beetje) uitdaagt om in beweging te komen. Deze eerste echte lente dagen maken het al een stuk makkelijker en leuker!

Ik zet mijn dagelijkse stappendoel op 10.000 stappen. Dit is op sommige dagen heel haalbaar, maar op sommige dagen moet ik zeker mijn best voor doen. Lukt het me een dagje niet, dan is dit niet erg, maar ik ga er elke dag wel voor!

Voor nu ben ik heel benieuwd hoe het bij jou zit. Ben je afgelopen jaar meer gaan wandelen? Hoe kom jij zoal aan je stappen?

Deel jouw stap-momentje met de hashtag #STAPRIL (vergeet mij niet te taggen @fitwithmarit) en laten we elkaar motiveren en inspireren om iedere dag te bewegen en ons stappendoel te halen!

Happy #STAPRIL! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs