HardlopenSportenTips

#STAPRIL challenge 2020

geschreven door Marit april 1, 2020 0 comments
#STAPRIL Fit with Marit

WOENSDAG 1 APRIL! Even getwijfeld of het wel het juiste moment is om deze challenge (weer) online te gooien, maar na een poll op Instagram (YES or NO) was ik er zeker van! So… THERE WE GO! De #STAPRIL challenge 2020 is BEGONNEN!

Het is inmiddels de vierde keer dat we deze challenge (samen) gaan doen, maar het wordt denk ik wel de meest bijzondere #STAPRIL ooit i.v.m. het corona virus. Sportscholen zijn gesloten, veel mensen werken of zijn thuis, maar naar buiten gaan mag gelukkig nog. We gaan roeien met de riemen die we hebben en hopelijk elkaar inspireren om te blijven bewegen.

#STAPRIL, wat is het?

#STAPRIL is een challenge waarbij het draait om stappen zetten (letterlijk). Zelf meet ik dit via een Fitbit horloge (zie hier de review van de Charge 3, die ik nu draag), maar je hebt genoeg andere sporthorloges en ook apps op je mobiel (“stappenteller”, “pacer” of “walkt”) die jouw stappen kunnen bijhouden. Er is dus geen reden om niet mee te doen!

Omdat het dit jaar een andere setting is dan voorgaande, gaan we het ook wat anders aanpakken. Laten we beginnen bij het begin en er rustig inkomen. Nu de meeste mensen vanuit huis werken en vooral thuis zijn, zul je op een hele andere manier aan stappen “moeten” komen. Zelf loop ik bijvoorbeeld al zo’n 10.000 stappen op een werkdag (in de horeca) van 8 uur. Dat valt nu allemaal weg, dus ben ik op zoek naar andere manieren om te bewegen.

Het gaat het er tijdens deze challenge dan ook niet om wie de meeste stappen zet, maar meer om hoe je die maakt. Wandelend, dansend, schoonmakend, springend, rennend, kokend en ga zo maar door. Zie het niet als opgave, maar juist als een manier van plezier hebben en haal er energie uit. Elk uur of om de paar uur even bewegen (al is het vijf minuten dansen tussendoor) zorgt niet alleen voor frisse en positieve energie, het zorgt ook voor meer focus voor de rest van je (werk)dag.

Zet een doel voor jezelf en probeer iedere dag even naar buiten te gaan voor een blokje om en frisse lucht. Ga daarnaast op zoek naar manieren in huis die ervoor zorgen dat jij aan je beweging/stappen komt.

Ik heb mijn stappendoel op 10.000 gezet. Ik ben de ochtend begonnen met een heerlijke wandeling van zo’n 45 minuten, dus ik zit al over de helft. Het zonnetje zal veel schijnen (zowel hier in NZ als daar bij jullie in NL) de komende dagen, dus die blokjes om zijn heerlijk (met gepaste afstand uiteraard, maar dat ga ik er niet iedere keer bij zeggen).

Daarnaast heb ik genoeg activiteiten (koken, schoonmaken, dansen, een thuis workout, hardlopen, wandelend bellen met vriendinnen, naar de supermarkt, etc.) waar ik de komende tijd mijn “stappen uit zal halen”.

Voor nu ben ik even heel benieuwd hoe het bij jou zit. Hoe kom je normaal aan je stappen (sportschool, wandelen met vriendinnen, je werk…) en hoe kom/ga je nu aan je stappen komen?

Deel jouw stap-momentje met de hashtag #STAPRIL (vergeet mij niet te taggen @fitwithmarit) en laten we elkaar motiveren en inspireren om iedere dag te bewegen en ons stappendoel te halen!

Happy #STAPRIL! ♥

#STAPRIL Fit with Marit

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram