HardlopenSportenTips

Spring is coming!

geschreven door Marit april 19, 2015 2 Comments
Mijn lieve running buddy Kelly, waarmee ik samen de training van Running Girls Groningen geef, wil jullie er graag op attenderen dat de lente en zomer in zicht is! Wat betekent dat veel mensen de hardloopschoentjes weer uit de kast halen en er meer gelopen wordt! Herken jij jezelf als die startende loper? Lees dan de onderstaande tips!

– Warm up!
Vergeet deze nooit! Het weer mag dan wel warmer worden maar je lijf heeft het rustig opstarten en losmaken nodig.

– Doe niet te te gek!
Als je een gehele winter niets hebt gedaan begin dan rustig. Kies voor een rustige intervaltraining of een relaxte duurloop. Loop niet gelijk elke dag maar geef je lijf ook voldoende rust.

– Juiste schoenen! 
Na een sportieve lente&zomer heb je je schoenen uitgedaan en in de kast gegooid. Kijk bij het uit de kast halen van je schoenen er eens kritisch naar. Zijn je zolen versleten, komen je tenen er doorheen of heb je in totaal al meer dan 800-1000 km op je hardloopschoenen gelopen? Ga dan is langs bij een hardloopspeciaalzaak en vraag om advies!

– Vocht!
Ook al is het nog niet zomerswarm, zorg dat je voor, tijdens en na goed drinkt! Vocht verlies kan leiden tot een verminderde sport prestatie.

– Motivatie!
Het mooie weer en het feit dat het langer licht is in de avond geeft je in het begin vaak genoeg motivatie. Vergeet echter niet om jezelf te blijven motiveren. Zoek een leuke run uit en schrijf je in. Juist in het najaar heb je erg leuke runs dus heb je de hele lente & zomer om te trainen!

– Buddy up! 
Zoek een fijn loopmaatje om jezelf ook tijdens mindere dagen de deur uit te krijgen. Plan loopdates en sleep elkaar er doorheen als het even niet lukt!

– Geniet
Last but not least: geniet gewoon van elke run! Dan komt de rest vaak vanzelf.

Heel veel succes!
En blijf ons vooral taggen in je hardloopfoto met #runninggirlsgroningen
PS! Heb jij onze Facebook al gecheckt? As. maandag en dinsdag staan er twee leuke events in de planning! Maandag komt Vita Coco en dinsdag Francien van Girls Love 2 Run samen met Run2day! Je bent van harte welkom!

2 Comments

Laura april 19, 2015 at 15:43

Handige tips. Ik zou zo graag een renbuddy willen maar niemand in mijn omgeving loopt hard en als ik vraag keer mee te gaan komen er 100 excuses. Jammer! Maar ja ik kan ook zelf lekker hardlopen en gelukkig fietst me vriend soms wel eens mee dat is dan ook wel gezellig.

Antwoord
Marit april 24, 2015 at 11:25

Wat jammer zeg! Kun je ze niet aansteken met je enthousiasme? Wel super leuk dat je vriend mee fietst! Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs