FitnessSportenTips

Sporten in de zomervakantie

geschreven door Marit juli 21, 2014 0 comments

Afgelopen maart in Laos 300 trappen beklommen naar een tempel en daarna nog een rondje hardlopen, lekker zweten!

Jahaaaa, zomervakantie! Zomer! Super leuk! Maar vakantie betekent ook: hitte, geen ritme en op vakantie gaan! En deze drie genoemde dingen gaan niet heel goed samen met sporten…
Herkennen jullie dit?

In de sportschool is het momenteel echt heel wat graadjes warmer, wat mijn prestatie niet echt bevorderd, alles kost meer energie. Ook slaap je anders, lig je vaker laat op bed en heb je meer vrije dagen, waardoor het ritme ver te zoeken is. Plus in de zomervakantie ga je vaak een weekje of meer weg!

Bovenstaand heb ik in ieder geval nu meer ‘last’ van dan in andere maanden.

Als je hier iets aan wilt veranderen, dan zul je bijvoorbeeld aan je ritme kunnen werken, dus zorg dat je niet alle dagen veel te laat je bed ingaat en dus de hele ochtend in je bed blijft liggen.
Aan de hitte is niet veel te doen, maar je kunt je er wel op aanpassen. In de ochtend en avond is het in de sportschool prima te doen en je kunt je intensiteit of workout erop aan passen. Het moet wel leuk blijven.
Je vakantie hangt natuurlijk heel erg af van wat voor vakantie het is. Is het een feest vakantie? Dan lekker feesten, sporten pak je later wel weer op. Maar op vakantie loop, fiets en zwem je vaak ook veel meer dan normaal, dus aan je beweging kom je echt wel. Maar vakantie is niet voor niets vakantie. Soms moet je er gewoon ook even flink van genieten en kan het zeker geen kwaad om je spieren wat rust te geven… (en te voederen met heel veel ijsjes ;))

Ikzelf ben niet zo’n uitslaper, dus vroeg in de ochtend is voor mij geen probleem. Zo is het nog niet zo warm, druk en heb ik de hele dag nog voor me. Op vakantie ga ik de komende tijd nog niet, maar als ik op vakantie ben probeer ik af en toe te hardlopen. Dit is ook een leuke manier om de omgeving te zien en te ontdekken!

Hoe gaat het bij jullie in de zomervakantie? Kom je wat aan je beweging toe of vind je het ook wel eens lastig?

Laat een comment achter

Mijn andere blogs