FitnessSporten

Sporten in de zomer

geschreven door Marit juli 7, 2014 0 comments

Watermeloenen = Zomer
Zomer = Watermeloenen

En ik ben echt een zomerpersoon. Def-in-it-ly.
Door het temperatuurtje, het sfeertje, de mensen, de slippers, het fruit, de energie… Noem maar op!

Vooral de energie die vrij komt in de zomer… Het is langer licht, mensen zijn liever buiten, wat bevorderlijk is voor de sfeer, het is gewoon gezelliger.

Winters zit ik echt vaak na het avondeten gewoon het liefst binnen, thuis of bij iemand, lekker bankhangen met warme chocomel. Het is vroeg donker en het is warm binnen, wat ook gezellig is, maar mijn energie is wel veel minder deze maanden.

Ik vind dat het sporten in de zomer ook veel gemakkelijker gaat. Ten eerste uiteraard omdat je je wat schaarser kleedt in de zomer, er wordt gelopen in korte broekjes en hempjes en af en toe zelfs in bikini!!! Dus je wilt dan fit voelen en zult misschien wat meer sporten. Maar ook omdat het niet gek is om rond 21 uur nog een lekker rondje te gaan wandelen (door de stad en dan een ijsje halen…), fietsen, skeeleren etc. Niet dat je in de winter gek bent als je dat wel doet, maar ik vind dat toch minder leuk en veel kouder!
De sportschool daarentegen is voor mij niet erg verschillend, behalve dat het er nu best wel warm is. Daarom sport ik in de zomer ook vaker buiten, dan dat ik naar de sportschool ga. Bootcampen, hardlopen, skeeleren, dit soort activiteiten trekt mij in de zomer meer dan een warme workout in de sportschool. Toch verschijn ik ook op de hete dagen in de sportschool hoor, de spiertjes moeten natuurlijk nog wel getraind worden.

Hebben jullie dit ook? Meer energie in de zomer? Anders sporten in de zomer?
Hebben jullie nog leuke tips die je kunt doen qua sport in de zon?

Laat een comment achter

Mijn andere blogs