PersoonlijkSporten

Sportdrang door stress

geschreven door Marit juni 21, 2015 1 Comment
blog foto

Scriptie moet deze week voor de tweede keer worden ingeleverd… andere dingen moeten worden geregeld.. beetje chaggi… En dan krijg ik opeens super zin om te sporten! Sportdrang.
Wat mensen op dit soort momenten hebben met eten hebben, een biertje, niet eten, een snuif, shoppen… Heb ik met sporten. Ik voel me gestrest en wil van dat gevoel af.
Goed… Die drang naar sporten, even een rondje gewichten, rondje hardlopen of iets. Gewoon om m’n hoofd even te legen… Maar ik heb al gesport vandaag en m’n lichaam vraagt om rust. Daarnaast is sport ook niet altijd de oplossing.

Gelukkig kan ik me op zulk soort momenten ook realiseren en beseffen dat ik ook heerlijk op de bank kan gaan zitten, met een kopje thee en een klein stukje Tony. De neiging om meer te gaan eten dan één stukje is dan groot, maar meestal voel ik me dan achteraf alleen nog maar slechter, leren met een misselijk gevoel wil ook niet bij mij. Dus meestal hou ik me in 😉

Ik ben blij dat ik op zulke momenten kan realiseren dat niet alles op te lossen is met sporten, en laat vaak de drang ook weer varen. Wel merk ik dat ik in mijn dagelijkse leven het sporten nodig heb, om de dingen te analyseren en m’n energie kwijt te kunnen. Het is gewoon mijn hobby, ik word er blij van en heb er plezier in. Het voelt verlichtend. Op zulke momenten bankhangen vind ik ook heerlijk! Er zijn ook andere manieren om te ontspannen. Even opschrijven wat er allemaal door het hoofd spookt en weer door!

Herken jij je hierin? Wat doe jij als je gestrest bent?

1 Comment

Lientje juni 22, 2015 at 10:58

Stress ervaar ik meestal alleen op het werk. Als ik thuiskom heb ik geen tijd om te sporten, dan komt mijn zoon uit school en beginnen de spitsuren. Ik heb dan wel een hond die ik tijd moet geven. Een flinke wandeling in de buitenlucht met een praatziek kind doet me altijd weer goed. Het simpele van een kinderleven en een hond die blij is met mijn aanwezigheid. Sindsdien sport ik mijn stress niet meer weg.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram