PersoonlijkSporten

Sport-sleur

geschreven door Marit mei 31, 2014 0 comments

Soms kom je een beetje in een ‘sport-sleur’… dan doe je iedere keer het zelfde rondje in de sportschool en dat gaat vervelen. Dan wordt de uitdaging minder en dan wordt het een routine. En ik vind routine saai.
Iedereen heeft dat toch wel eens? Dan weet je eigenlijk al wat er in de sportschool op je te wachten staat. Dan is er niks spannends meer aan.
Daarom een aantal tips om deze ‘sportsleur’ te doorbreken.
– Om je heen kijken in de sportschool… kijken naar wat anderen doen en hierdoor nieuwe inspiratie opdoen
– Werknemers in de sportschool vragen naar andere oefeningen
– Op internet zoeken naar specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen, er zijn overal variaties op
– Samen met iemand sporten om nieuwe ideeën op te doen + motivatie voor elkaar

Hierdoor verander ik vaak dingen in mijn work-out. Als ik samen met iemand sport doe ik bijvoorbeeld wel eens een dropset. Dan begin je met een, voor jezelf, heel hoog gewicht waarmee je zoveel mogelijk herhalingen doet (vaak maar rond de 5), dan haal je er direct gewicht af en ga je door met herhalingen tot je niet meer kan en haal je er weer gewicht af en dan nog zoveel mogelijk herhalingen. Zoiets is een enorme prikkel naar je spieren, weer eens iets anders! Een leuke uitdaging en je haalt alles uit je oefening. Dit kun je bijvoorbeeld op de leg press of pull down machine doen.

Af en toe merk ik dat het weer te veel een routine wordt en dan probeer ik iets nieuws. Dit houdt het voor mij erg uitdagend en hou ik er plezier in!

Hebben jullie ook wel eens last van een sportsleur? Ik ben heel benieuwd wat je doet om er weer uit te komen.

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram