HardlopenSportenTips

Sport compressiekousen voor spierherstel

geschreven door Marit februari 18, 2022 0 comments
Hansaplast sport compressiekousen

Regelmatig sporten kan onze spieren versterken, maar sporten daagt onze spieren ook uit. Daarom kan compressie tijdens het sporten heel nuttig zijn. In deze blog ga ik je meer vertellen over de sport compressiekousen van Hansaplast.

Compressie en ondersteuning

Je hebt er vast wel eens mensen in zien (hard)lopen: compressiekousen. Sokken die net tot onder de knieën komen. En dan niet die klassieke, huidkleurige steunkousen, maar juist sportkousen in een mooi kleurtje! Ik was er eerlijk gezegd een beetje sceptisch over, maar ik heb ze nu een tijdje getest en ben positief verrast!

Compressiekousen zijn geschikt om je lichaam te ondersteunen tijdens zowel kracht- als duursport en kan een positief effect hebben op:

1. Bloedcirculatie

Door de lichte druk (compressie) wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en verbeterd. Je spieren worden op deze manier optimaal voorzien van zuurstof, wat kan helpen jouw sportprestaties te verbeteren.

2. Herstel van de spieren

Doordat de bloedcirculatie wordt verbeterd, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en dit bevorderd het herstel van de spieren.

3. Voorkomen van spierschade

Het dragen van compressiekousen voorkomt wrijving en spierbeschadiging. Zo word je tijdens het sporten beschermd tegen myogelose (spierverharding), pijnlijke spieren en sportblessures en behoed je jezelf dus niet alleen voor pijn, maar ook voor lange afwezigheid bij trainingen.

Wanneer en hoe doe je ze aan?

Zelf vind ik het fijn om de kousen tijdens het hardlopen te dragen. Je kunt je legging er overheen aantrekken (of ze onder je korte broek dragen). Ook kun je ze aantrekken na het sporten (bijv. een uur of twee) om spierherstel te bevorderen. Als laatste kun je ze aantrekken tijdens het reizen in een vliegtuig, om opgezwollen en koude voeten te voorkomen.

Bij het aantrekken rol je de sokken helemaal op (zoals een panty), zodat je ze aan kunt doen bij de tenen. Vanaf daar kun je ze langzaam optrekken, tot net onder je knie. De sokken mogen lekker strak zitten, maar je kuiten moeten niet afgekneld worden. Hansaplast heeft naast deze kousen ook kuit- en armsleeves die compressie bieden.

Ook proberen? Lees hier meer over de Hansaplast Sport Compressiekousen. Verkrijgbaar bij de drogist, Bol.com, apotheken en (online)sportzaken. 

Nog vragen? Stel ze vooral!

♥ 

Hansaplast sport compressiekousen
Hansaplast sport compressiekousen

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

Laat een comment achter

Mijn andere blogs