PersoonlijkSporten

Rustdag… Can I lift that?

geschreven door Marit mei 23, 2014 2 Comments
blog foto

Als je wat rondkijkt op blogs en instagram lijkt het net alsof iedereen iedere dag sport. Ik zal je direct vertellen: da’s niet zo. En da’s ook helemaal niet wat je moet doen. Je moet ook een beetje lief zijn voor je lichaam en het minstens één dag rust geven in de week. Goed voor je lichaam, goed voor jou en goed voor je progress. (En misschien ook wel voor je lover, huiswerk of huishouden ;)) Je moet je spieren tijd geven te herstellen.
Ik ben niet zo goed in rustdagen. Ik sport het liefst iedere dag… maar gelukkig heb ik er niet altijd tijd voor. Daarom heb ik gelukkig ook mijn rustdagen. Maar zelfs als ik een rustdag heb, dan ga ik het liefst even een rondje rennen. Mijn energie moet er gewoon uit. Kunst is om die op te sparen en die dag er na weer knallen! Op zo’n rustdag eet ik niet minder dan normaal. Nog steeds is het belangrijk je spieren te voeden. Juist op zo’n dag, want dan kunnen ze extra herstellen. DUS: een rustdag is ook een deel van training. En wat je vooral moet doen op zo’n rustdag: heel erg relaxen en gewoon genieten van een dagje geen sport.

Wat vind jij van een rustdag? Heerlijk? Makkelijk om je aan te houden?!

2 Comments

Morgan juli 2, 2014 at 19:15

Ik vind het moeilijk om niet heel veel rustdagen te houden haha

Antwoord
Eefje augustus 26, 2017 at 22:03

Hoi Marit,

Door Marije van ‘dit gebeurt er als’ ben ik je blog tegen gekomen en echt een leuke toffe blog! Goed bezig!!!
Over rustdagen gesproken pfffff. Soms heb ik het er moeilijk mee om niet te sporten. Zelf sport ik 3 dagen per week en een jaar lang. En als ik een rustdag heb dan moet ik toch met iets bezig zijn zoals een grote schoonmaak houden, boodschappen doen op de fiets of liever lopend boodschappen doen. Liever wil ik elke dag sporten hahahaha

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram