HardlopenSporten

Running Girl

geschreven door Marit oktober 17, 2014 2 Comments

Mijn liefde voor hardlopen is weer aan het groeien. Zo beschreef ik hier nog dat ik van cardiolover naar krachtlover ben gegaan, maar de laatste tijd heb ik vaker zin een rondje te gaan hardlopen dan naar de sportschool te gaan. Dit komt misschien omdat ik een beetje mijn doel heb bereikt in de sportschool en de uitdaging wat minder is dan het voorheen was… het wordt een beetje een routine. (Daar moet ik inderdaad ook wat aan veranderen.) Het hardlopen deed ik een tijdje veel en veel minder, omdat ik eigenlijk het liefst zo min mogelijk cardio deed in combinatie met krachttraining/aankomen.

Dus: hardlopen. Je wordt wakker, wast je gezicht, drinkt een glas heerlijke groene smurrie en gaan kun je! Binnen een uurtje kun je weer terug zijn en toch al een heel voldaan gevoel hebben en energie voor de rest van de dag!

Alhoewel mijn hardloopconditie beter geweest is dan dit, of in ieder geval, ik hield het voorheen langer uit, ga ik het toch weer wat oppakken. En dan gewoon met wat kortere afstanden en afwisselend met snelheid en interval. Hierdoor wil ik mijn gemiddelde snelheid wat omhoog brengen. En wie weet, ja wie weet, ga ik dan binnenkort weer eens een wedstrijdje lopen. Samen met wat meiden van de Running Girls Groningen. (Doen jullie mee?!)
Als het straks weer wat minder druk op de training is (we hadden laatst 50 meiden op de training!!!) kan ik ook weer eens mee trainen, want interval in je eentje is saaaaai en minder uitdagend!

Wel blijf ik ook krachttraining doen, want ik wil graag behouden wat ik tot nu toe heb opgebouwd. Nu gewoon in combinatie met hardlopen. M’n zusje is hard aan het trainen voor komende zondag, de halve marathon van Amsterdam! Super trots dat ik op haar ben! Dus de afgelopen tijd heb ik wat langere afstanden met haar mee gelopen. Zondag haar aanmoedigen en vanaf dan zelf ook weer wat vaker hardlopen.
(Nog eet-tips voor zondag of een andere hardloopwedstrijd nodig, klik hier)

Wat vind jij van hardlopen? Nog wedstrijden in het vooruitzicht?
Running Girls die samen met mij aan een wedstrijd mee willen doen?!

2 Comments

Maaike oktober 17, 2014 at 10:36

Leuk! Ik begin het hardlopen ook weer een beetje op te pakken! Zeker nu ik met 3 andere meiden ga starten met Girlslove2runNijmegen! 🙂

Antwoord
ANgela oktober 19, 2014 at 15:35

Super leuk artikel! Ik zou graag een keertje met je willen hardlopen. Ik ben zelf ook aan het trainen om harder te kunnen lopen.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram