HardlopenSporten

We Run Amsterdam!

geschreven door Marit mei 17, 2015 11 Comments

Wauw! Wat een event, wat een meiden, wat een race, wat een avond! Ik heb zo genoten! En ik hoop jullie net zo.
Eigenlijk wist ik niet zeker of ik mee ging doen, pas woensdag was dit zeker, Kelly & ik hadden kaartjes geregeld via Run 2 Day van Jordy, MEGA THANKS!
Na een dagje werken aan m’n afstudeeronderzoek (bijna klaaaar) barstte ik van van de energie. In de trein van Groningen naar Amsterdam hebben Kelly en ik aan één stuk door gekletst: gezonde spanning. Aangekomen in het stadion direct ons pakketje opgehaald en wauw! Wat geweldig! Al die sportieve, enthousiaste meiden in het oranje!
Kelly & ik mochten in het eerste startvak starten, mega geluk, want dit scheelt file lopen. Ik was best wel zenuwachtig. (ik was vast niet de enige?!) Dit was nog maar mijn derde hardloopwedstrijd. Één halve marathon, één 10 kilometer op afgelopen oudjaarsdag tijdens de Oliebollenloop en nu deze. Mijn PR die ik tijdens de Oliebollenloop was 56 minuten, maar toen heb ik gewoon heerlijk gelopen en genoten met mijn zusje. Nu was mijn plan ook om te genieten van de route, de meiden en het hardlopen. Ik loop bijna mijn hele leven al hard (training voor schaatsen), maar sinds ik krachttraining doe (bijna 2 jaar nu) loop ik maar één keer per week. Ik had hier niet voor getraind, maar wilde wel onder de 53 minuten lopen. Dat was mijn doel.

Bij de start nog heerlijk staan springen op de muziek, maar man wat was het koud! Mijn tenen waren bevroren! Manuel Broekman (ja ja) gaf het startschot!

De eerste twee kilometer vloog ik. Als ik het koud heb voel ik niets, dus ik kon hard rennen. En deze snelheid kon ik vol houden, maar ik vond het toen al pittig. Ik had niks geen tijd bij me, dus ik had geen idee hoe ver we waren en nog moesten. Toen ik al aardig kapot was, zag ik kilometer 3 staan. OMG! Hoe hou ik dit 7 kilometer vol?! Oké doorgaan, ik genoot nog steeds, maar er was een knop omgegaan. Ik wilde gewoon even helemaal stuk gaan en er alles uithalen! De route was geweldig. Richting vondelpark, onder het rijksmuseum door, over de grachten en weer terug door het vondelpark. OVERAL stonden mensen. Te zingen, dansen, aanmoedigen, schreeuwen. Wauw! Rennen rennen rennen. Ik zat te wachten op het moment dat het niet meer ging. Daar zat ik ook flink tegenaan, maar ik wilde geen snelheid verminderen. De laatste kilometers waren ZWAAR. En dan dat moment dat je het stadion binnenloopt, geweldig! Proberen te sprinten, maar ik had niks over. Over de finish had ik echt geen idee wat voor tijd ik had gelopen… afwachten en hopen maar. Iedereen stroomde binnen, Kelly ook. Zo trots! Die topper heeft ook een PR gelopen van 51:10 minuten! Ik ben eigenlijk trots op iedereen! Wat is dat toch een geweldig iets… met elkaar zo’n event lopen, genieten, elkaar motiveren en het beste uit jezelf halen.
Nog een lekker frozen yoghurtje opgesmikkeld en daarna doorgerend naar de trein. Nog drie uur in de trein gezeten, euforisch maar ook KA-POT. Ik heb nog nooit spierpijn gehad van lopen, maar goshhh ik voelde het overal.

Toen ik vanmorgen wakker werd had Kelly me al proberen wakker te bellen en appen. Mijn tijd was namelijk 43:56!!! Whaaatttheefuuuckkkkk!? BIZAR. Dat had ik écht écht écht niet verwacht. Ik heb direct mijn moeder opgebeld. Mijn moeder is een goede hardloopster geweest, vooral lange afstaden. Haar PR op de 10 km is 37 minuten. Dus ik heb nog wel even te gaan, maar nee. Dit was echt puur om mezelf even enorm uit te dagen, maar ik zal nooit zo snel meer kunnen lopen. Ook omdat ik er niet specifiek voor wil trainen. Het ging nu juist zo goed, omdat ik geen echte verwachtingen had. Wel heb ik enorm genoten van deze race en avond!

Wat ik hier uithaal is dat als je echt iets wilt, ga er 100000% voor en het lukt je!

Nu ben ik enorm benieuwd naar hoe jullie de avond hebben ervaren!? Ben je tevreden over je race? Trots op jezelf zijn!

werunamsterdam
Hier was ik net tien seconden over de finish en moest ik in zo’n houding op de foto voor Jordy, haha. KA-POT!

werunamsterdam
Mijn tijden!

werunamsterdam
Met mijn twee lieve hardloopvriendinnetjes Jasmijn & Kelly

werunamsterdam
FINISH!

11 Comments

Laura mei 17, 2015 at 15:20

Echt super goed gedaan Marit! Wauw wat mag je daar trots op zijn.

Antwoord
Carolien - On a Healthy Adventure mei 17, 2015 at 15:25

Wat leuk dat je nog kon deelnemen. En proficiat met je tijd, super Marit!

Antwoord
Marit mei 18, 2015 at 10:15

Dankje, Carolien!

Antwoord
Evelien mei 17, 2015 at 15:44

Super Marit!! En leuk verwoord! Knap dat je zon tijd loopt met 1x trainen pw!

Antwoord
Japke mei 17, 2015 at 16:41

Wauw gaaaaf! Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn.

Antwoord
Harma mei 17, 2015 at 16:42

Jemig, Marit, supergoed gedaan!! Keihard applaus voor jezelf! Je bent een topper!
Ik heb vandaag de 10km Marikenloop gedaan en heb een PR gelopen van 57:19. Voor het eerst binnen het uur! Ook heel blij mee! Stiekem word je steeds een beetje sneller 🙂 Woohoooo!!

Antwoord
Marit mei 18, 2015 at 10:15

Dankje, Harma! Wauw, gefeliciteerd met je PR! Onder het uur is zoooo’n fijn gevoel! Topper!

Antwoord
Lenneke mei 17, 2015 at 21:00

Wat een prestatie! Hartstikke goed en inderdaad, alle reden om heel trots te zijn op jezelf en de andere meiden! Geniet er nog lekker van na, en dan op naar het streven om die PR van je moeder te evenaren. Ik doe zelf volgende week mee met de Colourrun in A’dam, een 5K, en ja, daar maak ik mij echt druk om! De eerste keer trainen op de loopband kreeg mijn hoofd de kleur van een aubergine na 2K …

Antwoord
Marit mei 18, 2015 at 10:14

Lenneke, dankje voor je berichtje! Ik vind dit snel genoeg, haha. Dat PR van mijn moeder zal ik nooit halen! Color Run, wat leuk! Daar hoef je je niet druk om te maken, ik zou niet voor een tijd gaan, maar echt genieten, want door al die kleuren en activiteiten tijdens de run is het zonde om haast te maken! HEELVEELSUCCES!

Antwoord
Stephanie mei 18, 2015 at 13:35

Jeetje, wat een lekkere race heb jij gelopen, en wat leuk beschreven! Gefeliciteerd met je SUPER mooie tijd!
Ik heb ondanks een blessure een mooi PR gerend, en mijn eerste runners high te pakken. Ik kwam echt euforisch over die eindstreep! Een avond om nooit te vergeten 🙂

Antwoord
Marit mei 21, 2015 at 15:22

Wat heerlijk om te lezen, herkenbaar! Bedankt en wat goed van jouw PR, gefeliciteerd!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs