HardlopenSporten

#Roadto3030 update #6: mijn 30ste verjaardag

geschreven door Marit oktober 18, 2020 0 comments
#roadto3030 update

Over twee weken word ik 30 jaar! En deze heugelijke dag wil ik gaan inluiden met 30 kilometer hardlopen! Dat gaat niet zomaar, daar moet voor worden getraind! Iedere week neem ik je mee in een #roadto3030 update. Deze week niet over het hardlopen, maar over mijn 30ste verjaardag. Want 30 jaar worden, dat vind ik toch wel een dingetje…

30ste verjaardag vieren met 3 gasten

Dat had ik me toch wel even anders voorgesteld, mijn 30ste verjaardag vieren. Toen begin dit jaar corona uitbrak, had ik zeker niet verwacht dat mijn verjaardag in november daarmee in aanraking zou komen. Want mijn 30ste verjaardag, daarvan had ik bedacht die goed te willen vieren. Net terug van onze reis, waarschijnlijk gesetteld en klaar voor een goed feestje en vooral heel veel knuffels van mijn lieve familie en vrienden. Not gonna happen. En dat begrijp ik heel goed, maar jammer is het wel.

Wat dan wel?

Erover klagen ga ik zeker niet doen, liever kijk ik naar wat wél kan, hoe ik anderen kan supporten en hoe ik van mijn 30ste verjaardag nog steeds een leuk feestje kan maken. Er mogen gelukkig nog drie gasten op bezoek komen, dus kan ik de dag doorbrengen met Tom, mijn ouders en zusje. Eerst die 30 kilometer rennen (oh gosh), daarna mijn verjaardagsjurk aan, een taart bakken (ik zat te denken aan een Kinder Bueno taart, maar tips zijn meer dan welkom!) en genieten van mijn gasten, lekkers, spelletjes en niets doen. De dagen erom heen hopelijk mijn schoonfamilie en beste vrienden zien, maar alleen als iedereen zich (er) goed (bij) voelt en natuurlijk op afstand. Gelukkig bestaat er ook Facetime en zal ik me hoe dan ook jarig voelen.

Ouder worden

Ik zei het al, ik vind 30 jaar worden toch wel een dingetje. Of nouja, eigenlijk vind ik ouder worden gewoon een dingetje. Ik vind het moeilijk om uit te leggen waarom. Maatschappelijke verwachtingen rondom je 30ste heb ik al losgelaten… een huis kopen, kinderen, je leven helemaal op de rit. Op mijn 20e had ik verwacht dat ik dat op mijn 30e zeker “voor elkaar” had, maar dat heb ik helemaal losgelaten.
Het gaat me er (denk ik) meer om dat het leven zo snel gaat. En dat je nooit meer 15 zal zijn, of 20, of 25… je wordt alleen maar ouder en ondanks dat ik me hartstikke fit voel, vind ik dat niet leuk. Dat ouder worden. En dat het leven zo snel gaat.

Waarderen

Maar ik zie ook zeker het mooie ervan in hoor. Dat ouder EN WIJZER worden. Ik heb een prachtige reis achter de rug, ben super gelukkig met Tom, zit goed in mijn vel, hou van wat ik doe en vind het heerlijk dat we nu zo dichtbij familie en vrienden wonen. Ik sta (bijna) iedere ochtend fit en blij op en probeer zo bewust mogelijk te leven, zodat het leven niet echt aan me voorbij flitst. Ik ben het leven veel meer gaan waarderen en dat is ook iets wat telt. En er is nog zoveel moois wat komen gaat, wat dat dan ook mag zijn.

Ik ben heel benieuwd of het herkenbaar is of juist niet. Hoe vind jij het om ouder te worden? Hoe ga je daar mee om? Ben je er bewust mee bezig?

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram