HardlopenSporten

#Roadto3030 update #5: mijn sportweek en schoenen

geschreven door Marit oktober 11, 2020 0 comments
#roadto3030 update

Over drie weken word ik 30 jaar! En deze heugelijke dag wil ik gaan inluiden met 30 kilometer hardlopen! Dat gaat niet zomaar, daar moet voor worden getraind! Iedere week neem ik je mee in een #roadto3030 update. Deze keer vertel ik over de schoenen waarop ik train en neem ik je mee in “mijn sportweek”. Lees je gezellig mee?

Hardloopschoenen

Op dit moment heb ik drie paar schoenen waarop ik hardloop:

  • Adidas Boost: deze schoenen kocht ik eind 2019 in Nieuw Zeeland. Dit zijn tot we terugkwamen in Nederland mijn enige sportschoenen geweest. Adidas Boost schoenen zijn mijn meest favoriete loopschoenen ever! Ik denk dat ik nu al zo’n vijf jaar op deze schoenen loop (dit is mijn vierde paar). Je trekt ze zo aan, zijn heel licht en voor mijn gevoel geven ze echt een boost. Ik gebruik ze zowel voor kleine loopjes, interval en lange duurlopen.
  • On Cloud Ace: over deze schoenen schreef ik in de zomer van 2018 een review. Ik heb er een aantal maanden op getraind (voor de Berlijn marathon). Nu we weer terug in Nederland zijn heb ik ze weer uit de kast getrokken. Ze zeggen dat een schoen na een tijdje z’n demping verliest (ook al loop je er niet op), maar ik vind ze nog steeds erg fijn lopen. Op deze schoen doe ik graag duurlopen.
  • Asics Gel-Nimbus 22: deze schoenen ontving ik onlangs en ben ik nu aan het “inlopen”. Ook weer een lichte schoen die perfect is voor lange afstanden. Nog een paar kortere loopjes erop en dan durf ik er een duurloop op te lopen.

Een paar jaar terug heb ik een loopanalyse laten doen en daar kwam uit dat ik geen extra ondersteuning nodig heb (ik loop niet naar binnen of buiten). Verder kies ik altijd voor schoenen met een goede demping die geschikt zijn voor lange afstanden.

Mocht je twijfelen over wat voor schoenen er bij jou passen, raad ik je ook zeker aan een loopanalyse te doen bij een hardloopspeciaalzaak. Ik ga er binnenkort ook weer een doen bij Runnersworld! Super interessant en motiverend.

Dan over naar mijn sportweek. Na een aantal weken klussen en verhuizen zit ik er weer helemaal in! De vijf trainingen die ik had gepland heb ik dan ook allemaal kunnen afvinken. Yes!

Maandag

Vandaag staat er een 20 kilometer duurloop op de planning! Ik heb er zin in, ben er klaar voor, maar heb ook zeker (gezonde) spanning. Daarom zorg ik voor een relaxte voorbereiding en neem ik de tijd voor een klein ontbijt en een kop koffie. Ready to go! De route die ik uitgestippeld heb is fijn en qua weersomstandigheden is het ook perfect. Ik loop een fijne duurloop. Een duidelijker beeld van deze ochtend? Ik maakte een “Reel” filmpje op Instagram.

Dinsdag

Ik ga voor het eerst trainen bij “The Unit”, waar je in een kleine groep “strength & conditioning” training doet. Verschillende full-body oefeningen met een pittig einde. Leuk om samen met andere te trainen en vooral dat me “gewoon gezegd” wordt wat ik moet doen.

Woensdag

Geen workout, maar het ochtendzonnetje schijnt zo mooi dat ik besluit een rondje door Heerenveen te gaan wandelen. Heerlijk begin van de dag!

Donderdag

Intervallen! 10 minuten inlopen, daarna 8 keer 3 minuten tempo met 90 seconden rustig dribbelen tussendoor en daarna nog 10 minuten uitlopen (10 km in totaal). Tot op het bot natgeregend, maar met uitzicht op de prachtige omgeving (Oranjewoud) en een warme douche was het zeker te doen!

Vrijdag

Ik vond dinsdag zo leuk dat ik vandaag weer bij the Unit ga trainen. Veel aandacht voor de uitvoering en weer een pittige einde (8 minuten burpees en buikspieroefeningen).

Zaterdag

Helemaal niks! Beentjes omhoog en chillen!

Zondag

Schaatsen in Thialf! Tot m’n 20e was ik hier dagelijks te vinden, nu was het twee jaar geleden dat ik op de ijzers stond. Samen met mijn vader ging ik een uurtje rustig schaatsen. Het is (gelukkig) net zoals fietsen, je verleert het niet. M’n techniek en tempo zal zeker niet hetzelfde zijn als toen, maar het gevoel is er altijd nog. Zo fijn om hier weer te zijn! Ik heb een 10-ritten kaart gekocht, dus vanaf nu hopelijk ik er weer wekelijks naar toe te fietsen voor wat rondjes op het ijs.

Dat was ‘m voor deze week. Heb je nog vragen? Stel ze vooral, dan neem ik dat mee in mijn volgende update!

PS. Hieronder weer mijn schema tot nu toe!

#roadto3030

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram