FitnessHardlopenSportenTips

Review Garmin Venu SQ

geschreven door Marit november 25, 2020 11 Comments
Garmin Venu SQ

Daar is ‘ie dan! Mijn allereerste Garmin review! Al jaren ben ik nieuwsgierig naar Garmin door de goede verhalen van hardloopvriendinnen, maar door het grote aanbod, kon ik geen keuze maken. Ik heb me daarom laten adviseren door Garmin en ik test zowel de “Venu SQ” als de “Forerunner”. Een review van de Forerunner komt over een tijdje, nu eerst tijd voor de “Venu SQ“.

Lifestyle smartwatch

De reden waarom de Venu SQ mij geadviseerd werd is omdat deze variant bekend staat als “lifestyle smartwatch”. Alle smartwatches zijn geschikt om dagelijks te dragen, maar waar bijvoorbeeld de Forerunner iets specifiekere functies voor het hardlopen heeft, is de Venu SQ perfect om jouw lifestyle bij te houden.

Het design is hier dan ook naar gemaakt. Een licht horloge, met een slank en elegant ontwerp, randen van aluminium en een siliconen polsband. De smartwatch is in verschillende kleuren te verkrijgen en is vooral qua prijs, vergeleken met andere smartwatches, erg aantrekkelijk. Je betaalt namelijk €250,- voor de Venu SQ.

Sportfuncties

Uiteindelijk koop je een smartwatch vaak omdat je inzicht wilt hebben in je gezondheid en (sport)activiteiten. Stappen bijhouden, hartslag in de gaten houden en trainingen kunnen analyseren.
Met de Venu SQ kun je allerlei verschillende sportactiviteiten bijhouden. Denk hierbij aan hardlopen, fietsen, krachttraining, zwemmen, cardio (binnen en buiten), golf, etc. Wanneer je één van deze activiteiten start houdt het horloge de tijd bij, je hartslag, snelheid en calorieën. Ook kun je vooraf je eigen workouts samenstellen of een schema voor bijvoorbeeld de 5 of 10 kilometer volgen.

GPS & muziek

Het horloge heeft een ingebouwde GPS, waardoor je je telefoon thuis kunt laten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen. En je muziek dan? Ook dit kun je regelen via je horloge (koppelen via de app)!

Wat kun je verder aflezen?

De Venu SQ houdt de gehele dag van alles bij. Als ik nu op mijn horloge kijk dan zie ik de tijd staan. Scroll ik naar beneden dan zie ik de activiteit die ik vanmorgen heb gedaan (8 km hardlopen), mijn stappen tot nu toe (8945), de verbruikte calorieën tot nu toe (1316, waarvan 836 in rust en 480 actief). Als ik daarna nog een keer naar beneden scroll zie ik mijn hartslag op dit moment, maar als ik daarop druk ook van de afgelopen vier uur, mijn stressniveau, mijn body batterij en de hoeveelheid ademhalingen die ik per minuut doe. Wil ik er wat meer over weten dan kan ik er op drukken, maar ik kan alles ook terugvinden in de app. Erg interessant. En ook wel grappig: vorige week had ik een sollicitatiegesprek en de uren daarvoor was ik best wel zenuwachtig. Ik kreeg regelmatig een melding van mijn horloge dat mijn stressniveau te hoog was!

Garmin Connect App

Zoals ik al benoemde kun je de Garmin Connect App downloaden. Dit raad ik echt aan om te doen, omdat je hier nog veel meer inzichten krijgt. Je kunt hier nog meer informatie inzien over bovenstaande functies. Daarnaast kun je hier workouts instellen, je cyclus bijhouden, je drinken en eten invoeren en je kunt zelfs inzicht krijgen in je VO2max (zuurstofopnamevermogen).

Meldingen

Ook kun je instellen dat je meldingen op je smartwatch krijgt. Zo trilt de smartwatch bijvoorbeeld wanneer ik word gebeld of ik een appje krijg. Dit kun je natuurlijk zelf instellen (ik heb bijvoorbeeld de meldingen van groepsapps uitgezet).

Slapen

Een mooie functie van deze smartwatch vind ik dat je je slaap kunt tracken. Ik zou je hier dan ook graag meer over willen vertellen en zou het zelf ook tracken, maar ik vind slapen met horloge gewoon echt niet fijn en heb het gevoel dan alleen maar vaker wakker te zijn, wat naar mijn idee weer een vertekend beeld geeft. Ik kan je er dus niet veel over vertellen, maar je kunt het zeker bijhouden en later je nacht terugzien.

Batterij duur

Wanneer je je schermpje constant aan hebt staan (dit kun je instellen) gaat de batterij zo’n twee dagen mee. Wil je niet de hele tijd het schermpje aan (horloge activiteit wanneer je de “op je horloge kijken” beweging maakt) gaat de batterij maar liefst zes dagen mee.

Al met al ben ik zeer te spreken over de Venu SQ. Ik vind de functies super interessant en waardevol en heb plezier in het dragen.

De Venu SQ wordt regelmatig vergeleken met de Fitbit Versa 3 en dit kan ik goed begrijpen. Over een paar weken zal er een review over de Fitbit Versa 3 online komen, mocht je hier ook nieuwsgierig naar zijn.
Mocht je nu al wat vragen hebben of een keuze willen maken voor Sinterklaas (;)), stel je vraag vooral. Het liefst in een reactie hieronder, zodat anderen ook mee kunnen lezen.

♥ 

11 Comments

Martine Uiterwijk Winkel november 26, 2020 at 19:47

Ben heel benieuwd naar de review van de forerunner. Welke forerunner heb je getest?

Antwoord
Marit december 1, 2020 at 11:30

Ik ga de 245 testen! Ken je die? 🙂

Antwoord
Carlijn november 28, 2020 at 12:44

Ik heb hem ook en draag mijn horloge wel in de nachten. Ik vind bij dit model dat het slapen minder betrouwbaar is dat vind ik wel jammer. Hij geeft aan dat ik veel eerder slaap en als ik wakker nog op bed tv kijk denkt ie ook dat ik slaap.

Antwoord
Margot november 30, 2020 at 09:20

Ik ben op dit moment heel erg aan het twijfelen over de garmin venu sq en de fitbit versa 3. Ik zag dat er binnenkort een review over de fitbit komt. Waar gaat op dit moment jouw voorkeur naar uit?

Antwoord
Marit december 1, 2020 at 11:32

Over een paar weken komt er een review van de Fitbit Versa 3 inderdaad. Ik vind beide smartwatches super fijn en er mooi uit zien, maar met hardlopen vind ik de Venu fijner. Ik kan meer aflezen en bijv. een intervaltraining instellen.

Antwoord
Sanne januari 14, 2021 at 14:34

Hey! Ik gebruik JBL Bluetooth oordopjes. Kun je de volume regelen via het horloge? Volume regelen via de oordopjes kun je helaas niet met de JBL dopjes

Antwoord
Marit januari 16, 2021 at 13:23

Hi Sanne, daar kan ik je helaas geen antwoord op geven! Ik heb dit niet geprobeerd en weet ook niet zo goed hoe dit werkt, haha. Hopelijk vind je ergens anders je antwoord! 🙂

Antwoord
Ing maart 22, 2021 at 07:06

Hi,

Ik loop al jaren met de forerunner 35. Een vrij simpele horloge maar fijn horloge om hard te lopen. Tijdens het lopen zie ik mijn gemiddelde snelheid, totale tijd en totale afstand in 1 display. Kan dat bij deze ook?

Antwoord
Marit maart 31, 2021 at 11:10

Ja, dit kan! 🙂

Antwoord
Barbara Bouwman-Goossens juli 28, 2021 at 12:55

Kun je de taal van het horloge instellen naar Nederlands?

Antwoord
Marit juli 30, 2021 at 12:08

Ja, dit kan! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs