HardlopenSporten

Review Garmin Forerunner 245 Music

geschreven door Marit februari 11, 2021 2 Comments
Garmin Forerunner 245 Music

Zoals beloofd een review van de “Garmin Forerunner 245 Music“! Een Garmin sporthorloge die zich voornamelijk richt op hardlopen, maar je kunt ‘m ook buiten het hardlopen dragen om een beeld te krijgen van je gezondheid/conditie/beweging op een dag. Ik ga je er in deze blog meer over vertellen!

GPS hardloop smartwatch

Een paar maanden geleden schreef ik een review over de Garmin Venu SQ. De Venu SQ is meer een lifestyle smartwatch, de Forerunner heeft specifiekere functies voor het hardlopen. Het design is in vergelijking met de Venu SQ iets grover, maar nog steeds erg licht en zit door het zweetbestendige siciliconenbandje fijn om je pols. Je voelt ‘m eigenlijk bijna niet.
Deze variant heeft geen touchscreen, dit was even wennen, maar de vijf knoppen aan de zijkant brengen je ook zo waar je wilt zijn.
De 245 Music variant is in verschillende kleuren te verkrijgen en kost € 349,99. Dat leg je niet zomaar neer voor een horloge, maar dit is dan ook niet zomaar een horloge.

Sportfuncties

Zoals ik al vertelde is de Forerunner super geschikt voor als je (fanatiek) hardloopt. Er zitten verschillende functies op waardoor je je hardlooprondjes en conditie goed kunt analyseren. Zo kun je in de Garmin app (die gekoppeld is met de smartwatch) van alles vinden over VO2 max, aeroob en anaeroob trainingseffecten en trainingsstatus. Wat ik zelf heel fijn vind is dat je je trainingen kunt invoeren en je horloge een (duidelijke) tril geeft wanneer bijvoorbeeld je tempo minuten of rust begint. Achteraf is dat dus ook weer heel leuk om te analyseren.

Lifestyle

Naast hardlopen kun je met de Forerunner ook andere activiteiten tracken. Fitness, pilates, zwemmen, fietsen, wandelen, etc. Je kunt de smartwatch alleen tijdens het sporten om hebben om inzicht in je conditie te krijgen, maar wil je echt een goed beeld hebben (van bijv. hartslag in rust) dan kun je ‘m de hele dag om je pols heen dragen. Ook kun je je slaap tracken door ‘m in de nacht te dragen.

GPS & muziek

Het horloge heeft een ingebouwde GPS, waardoor je je telefoon thuis kunt laten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen. En je muziek dan? Je kunt heel gemakkelijk je favoriete afspeellijsten synchroniseren (van Spotify en Dezer) en deze tijdens het sporten met een bluetooth headset luisteren.

Wat kun je aflezen?

Als ik nu op mijn horloge naar beneden scroll dan zie ik mijn “gezondheidsstatus”: mijn huidige hartslag, stress niveau en body batterij. Ook zie ik de gezette stappen en verbruikte calorieën tot nu toe. Als ik verder naar beneden scroll zie ik nog een aantal inzichten, het weer en ik kan muziek laten afspelen. Ik raad aan om de Garmin Connect App te downloaden, want hierdoor krijg je nog veel meer details en inzichten. Je kunt bijvoorbeeld ook je cyclus bijhouden en je drinken en eten invoeren.

Meldingen

Ook kun je instellen dat je meldingen op je smartwatch krijgt. Zo trilt de smartwatch bijvoorbeeld wanneer ik word gebeld of een appje krijg. Dit kun je natuurlijk zelf instellen (ik heb bijvoorbeeld de meldingen van groepsapps uitgezet). Soms vind ik het irritant en zet ik alles uit, maar vaak vind ik het erg handig!

Alles bij elkaar opgeteld vind ik dit een super fijne en vooral interessante smartwatch. Ik zit momenteel in een periode dat ik wat minder hardloop en hierdoor de Venu SQ passender vind om te dragen, maar als het straks lente wordt en ik weer meer en verder ga hardlopen zal ik de Forerunner dragen.

Hopelijk heb je iets aan deze review. Heb je nog vragen? Laat het me vooral weten!

Garmin Forerunner 245 Music

2 Comments

Margo februari 12, 2021 at 18:20

Hallo Marit, hoe je ervaring met de muziekfuntie? Gaat dit goed via bluetooth?

Antwoord
Marit februari 20, 2021 at 14:09

Hi Margo, zelf neem ik altijd mijn mobiel mee (voor foto’s of in geval voor nood), dus heb ik automatisch daar mijn muziek op. Mijn vriend vindt het wel heel fijn zonder mobiel, hij download dan liedjes naar de horloge (Spotify) en connect zijn oortjes met het horloge.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram