HardlopenSportenTips

Review Fitbit Versa 3

geschreven door Marit december 16, 2020 12 Comments
Fitbit Versa 3

Onlangs bracht Fitbit de smartwatch “Versa 3” uit. Mijn eerste “Versa”, dus ik was erg benieuwd. Inmiddels draag ik ‘m alweer een tijdje om mijn pols en is het tijd voor een review!

Fitbit Versa 3

Er zijn inmiddels al heel wat varianten trackers en smartwatches van Fitbit op de markt. Zo heb je Ace, Inspire (1, 2 & HR), Charge (trackers), Versa (2, Special en Lite edition), de nieuwe Sense en nu ook de derde versie van de Versa. Het verschil in een tracker en smartwatch is naar mijn idee vooral wat je er zelf van maakt. Met een “tracker” om je pols kun je vooral je beweging en gezondheid in de gaten houden, met een “smartwatch” kun je dit ook, maar je kunt hierbij ook bijvoorbeeld berichten ontvangen, bellen en muziek luisteren. Een soort van verlengstuk van je telefoon dus. Omdat je met een smartwatch dus net wat meer kanten op kan, is de prijs ook iets hoger (per variant verschillend).

Fitbit Versa 2 vs. Versa 3

De Versa 3 is de opvolger van de populaire Versa 2. Het grootste verschil zit het ‘m in de GPS-functie die de Versa 3 nu heeft. Vooral tijdens het hardlopen vind ik dit heel fijn. In principe hoef je dus je mobiel niet meer mee tijdens het rennen (je kunt namelijk ook je muziek aan je draadloze oortjes koppelen), toch neem ik zelf eigenlijk altijd mijn mobiel mee, je weet namelijk maar nooit wat er gebeurd of wat voor moois je tegenkomt.

Activiteiten

Over bewegen gesproken, de Versa 3 is een perfecte buddy voor mijn sportieve activiteiten. Het moge duidelijk zijn dat een Fitbit je stappen bijhoudt, maar je kunt ook heel duidelijk activiteiten tracken. Of ik nu wil gaan hardlopen, fietsen, zwemmen, bootcampen, fitnessen, golven, hiken, kickboksen, spinnen, tennissen, yoga-en, intervallen of op de loopband wil, met een paar drukken op het scherm houdt het je activiteit bij en wordt je tempo en hartslag (in bepaalde zones) bijgehouden. Vooral heel leuk om later terug te kijken. Dit kan zowel op je horloge, maar nog meer details vind je terug in de Fitbit app.
Naast dat je gemotiveerd wordt om je dagelijkse stappendoel te halen (ik heb ‘m op 10.000 staan), krijg je ook een trilletje als je nog geen 250 stappen hebt gezet in een uur (dit kun je ook uitzetten, maar is een goede bewustwording).

Looks

Ik heb al een aantal varianten van Fitbit om mijn pols gehad, maar vind dit toch wel de mooiste tot nu toe. Vooral omdat het niet perse een sporthorloge is, maar meer een lifestyle horloge.
De Versa 3 is in het zwart, donkerblauw en roze (die heb ik) verkrijgbaar. Het is een touchscreen scherm met aan de linker zijkant een knopje waarmee je het scherm kunt activeren (je activeert het horloge ook door het “ik ga op mijn horloge kijken” beweging).
Meestal ben ik me erg bewust van een horloge om mijn pols, maar deze voel ik bijna niet. Licht, comfortabel en flexibel.

Slaap

Naast het meten van je stappen en verdere activiteiten, kun je ook je slaap meten. Ik ben een buikslaper dus vind het niet fijn om ‘s nachts een horloge te dragen, toch is het wel een interessante feature waar veel mensen baat bij kunnen hebben. Door een tijdje jouw nachtrust in de gaten te houden, zul je wellicht wat dingen ontdekken die jou helpen (of juist niet helpen) bij een goede nachtrust.

Of ik een Fitbit aanraad? Ja! Het is super interessant, je krijgt een goed beeld van jouw fitheid en het is vooral heel motiverend. Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie onder!

Lees ook:
Review: Fitbit Charge 3
Review: Fitbit Ionic, Charge 2 & Alta HR

12 Comments

Kim december 16, 2020 at 17:37

Hey Marit,
Je hebt onlangs ook een Garmin getest toch? Wat zijn de verschillen en welke heeft jouw voorkeur? Ben ik wel benieuwd naar 😊.
Groetjes Kim

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:07

Klopt! Goeie vraag, ik vind het moeilijk om hier een antwoord op te geven, ik vind ze beide heel erg fijn!
Mocht je veel met hardlopen bezig zijn, dan zou ik toch gaan voor de Garmin, omdat deze qua GPS nauwkeuriger is, je hier je trainingen in kunt zetten en Garmin iets meer hardloopgericht is.
De Fitbit vind ik ook super fijn. Vind het design vooral heel mooi en vind de app heel fijn.

Ik zou vooral gaan voor welke jij het mooiste vind en waar je het beste gevoel bij hebt. Heb je misschien helemaal niets aan, maar hopelijk ook weer wel!

Antwoord
Kim december 17, 2020 at 20:37

Thanks voor je reactie!! Ga er nog even goed over nadenken.

Antwoord
Linsey december 16, 2020 at 19:00

Ik ben ook aan het twijfelen tussen deze of die van Garmin. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en voorkeur hierin!

Antwoord
Marit december 17, 2020 at 14:07

Antwoord staat hieronder! Hopelijk heb je er iets aan! 🙂

Antwoord
jjustonemoment@gmail.com december 18, 2020 at 11:12

hoi , heeft het ook een functie voor zwemmen?

Antwoord
Marit december 22, 2020 at 14:10

Ja! Staat ook in de blog! 😉

Antwoord
Rachel december 21, 2020 at 12:05

Ik heb nu een michieal kors smartwatch en een apple watch en die vind ik beiden prima, maar ik ben nog steeds op zoek naar een fijne variant die ook lang meegaat qua batterij duur. Deze klinkt wel enorm goed!

Antwoord
Annemarie Uijterwaal februari 22, 2021 at 13:15

Kun je hier ook mee bellen?

Antwoord
Marit maart 2, 2021 at 13:45

Volgens mij kan dit nog niet, maar ik weet dit niet zeker! Mij lukt het niet in ieder geval.

Antwoord
Linda maart 20, 2021 at 19:53

Hi! Ik las ergens dat je zonder een abonnement op Fitbit premium geen dingen kunt zien als je ademhalingsfrequentie en SpO2. Klopt dat? Dat zou wel zonde zijn 🙁

Antwoord
Marit maart 31, 2021 at 11:05

Hi Linda, oeh, ik weet hier zo het antwoord niet op, sorry! Hopelijk kun je Fitbit zelf vragen? Succes! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram