HardlopenSportenTips

Review: Fitbit Charge 3

geschreven door Marit april 4, 2019 0 comments
Fitbit Charge 3

Net voordat ik naar Australieë ging werd ik de trotse eigenaar van de Fitbit Charge 3. Die ging natuurlijk mee in de koffer en komt zeker te pas bij de #STAPRIL challenge. Omdat ik veel vragen over deze activity tracker krijg, leek het me handig om er in een blog meer over te vertellen.

Fitbit

Nu zal je de Fitbit hype je vast niet ontgaan zijn. Het is hip om je stappen bij te houden. Waarom? Omdat gezondheid hip is, maar vooral omdat gezondheid heel belangrijk is. Het is belangrijk om in beweging te zijn en een activity tracker, zoals de Fitbit, kan dan voor veel mensen ontzettend motiveren. Met een Fitbit om je pols hou je niet alleen je stappen bij, je kunt ook je slaap registreren, je hartslag in de gaten houden en je kunt je stappen/work outs dus bijhouden.

Zelf vind ik dit allemaal super interessant. Ik hoef niet iedere dag deze inzichten te hebben, maar op sommige dagen vind ik het een goede stok achter de deur. Ik dacht namelijk dat je met een workout in de ochtend je stappen/activiteit wel had gehaald/gehad, maar de Fitbit liet me inzien dat je dan in de middag of avond nog best wel voor een ommetje kunt gaan. En dat is niet alleen maar heel fijn, maar ook heel gezond (lees in deze blog waarom wandelen zo goed voor je is).

Charge 3

De Charge 3 is de opvolger van de Charge 2. Ik weet niet of dit echt zo is, maar naar mijn idee zijn de “Charge” varianten de meest populaire varianten van de Fitbit. Eerder schreef ik al een review over de Charge 2, Ionic en Alta, maar ik kreeg de laatste tijd veel vragen wat nu precies het verschil met de Charge 3 is en wat je hier allemaal mee kunt.

Het grote verschil tussen de Charge 2 en Charge 3 is ten eerste het scherm. Deze is voorzien van een Oled touchscreen en is 40% groter dan de Charge 2, wat het aflezen van je gegevens makkelijker maakt. Daarnaast is het scherm waterdicht (net zoals de Ionic), wat maakt dat je met de Charge 3 kunt zwemmen (en douchen!). Ook is de batterijduur verbetert: je kunt ‘m zo zeven dagen om zonder ‘m te hoeven opladen (natuurlijk wel afhankelijk hoe je ‘m gebruikt).
Verder zijn er kleine verbeteringen op het gebied van registreren en nauwkeurigheid.

GPS

De grote vraag is toch wel of je met de Charge 3 zonder mobiel kunt hardlopen. Helaas is dit niet het geval. Bij zowel de Charge 2, als de Charge 3, moet je om gebruik te maken van de GPS op de Fitbit, je mobiel bij je hebben. Dit kan een nadeel zijn voor sommige, maar zelf heb ik mijn mobiel altijd bij me voor muziek, dus ik vind het geen probleem. Met de Fitbit Ionic kun je overigens wel zonder mobiel lopen, want daar zit de GPS op de activity tracker zelf.

Zelf hou ik van nieuwe snufjes en nieuwe gadgets, dus ik ben heel erg blij met de Charge 3, maar als je al in het bezit bent van een Charge 2, zou ik niet perse overstappen op de vernieuwde versie. Qua prijs is er een verschil van € 25,- tussen de twee. Op Bol.com is de Fitbit Charge 2 € 124,- en de Fitbit Charge 3 € 149,-.

Samenvattend

Ben je op zoek naar een activity tracker die veel kan, compact is en de looks on point zijn? Dan zou ik voor de Charge 2 kiezen.
Hou je van net wat meer snufjes/een mooier beeld? Dan zou ik voor de Charge 3 gaan.
Vind jij het vooral belangrijk om inzicht te krijgen in je workouts, dan zou ik eerder de Ionic aanbevelen.
Sport je niet zoveel en vind je het vooral leuk om je stappen bij te houden? Dan zou ik voor de compacte, mooie en handige Alta HR gaan.

Motivatie

Ik ben in ieder geval heel blij met de Fitbit Charge 3. Ik draag ‘m niet elke dag (wel deze maand natuurlijk!), maar ik vind het heel interessant en vooral echt een motivatie om te blijven bewegen. Ook vind ik het nu bijvoorbeeld super leuk om te zien hoeveel je zoal beweegt op een werkdag in de horeca. Ik zet dan al voldoende stappen, maar ik vind het ook belangrijk om mijn hartslag af en toe omhoog te gooien, wat ook weer interessant is.

Een leuk, motiverend cadeau voor jezelf of voor iemand anders. Zeker een aanrader!
Mocht je er nog vragen over hebben, laat het vooral weten in een reactie (zo kunnen anderen ook meelezen)!

♥♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram