Sporten

Raceverslag Nacht van Groningen!

geschreven door Marit maart 7, 2017 2 Comments

Wauw, WE DID IT! Afgelopen zaterdag liep ik samen met de negen winnaars van de ‘Subway Running Club’ 10 kilometer tijdens de Nacht van Groningen en wat was het gaaf! Hierbij mijn/ons raceverslag.


Voorbereiding
De voorbereiding was vrij kort, gezien de winnaars van de startbewijzen pas een aantal weken geleden wisten dat ze mee mochten doen. Een beetje kilometers in de benen was dus wel belangrijk, want een 10 kilometer loop je niet zo maar. Daarom hadden we twee weken geleden een gezamenlijke training, zo konden we elkaar ook leren kennen en kletsen voor de run: voorpret! Zaterdag spraken we bij Subway aan de Oude Ebbingestraat af, zodat we met z’n allen nog een Sub konden eten en de run konden voor bespreken. Hoe is de route? Moet er rekening gehouden worden met heuvels? En wat gaan we met de spullen doen? Dit onder het genot van mijn favoriete Sub: de kip teriyaki. En oh ja, een chocolate chip cookie toe, want die energie konden we wel gebruiken ;). Ready to go!


De run
Om 20:50 klonk het startschot voor de 10 kilometer! Inmiddels waren de halve marathon, de 10 mijl en de 5 kilometer renners al gestart. Het parcours is een rondje van 5 kilometer door de binnenstad van Groningen. Dit rondje moest dus twee keer. De eerste paar kilometers leken meer op schuifelen, dan op rennen, maar wat was het nu al leuk! Smalle straatjes, waardoor er een paar keer file was, maar al die lampjes, gemotiveerde renners en geluid van voetstappen is zo leuk! Zelf had ik besloten dat ik het een beetje rustig aan zou doen, gezien mijn snotneus en dikke keel, maar de meeste van #teamsubwayrunningclub sprintten direct weg!

Tijdens het rennen passeerden we allerlei schattige straatjes in Groningen en liepen we door het Noorderplantsoen. Een mooi parcours! Wel miste ik muziek aan de zijkant en omdat het zo donker was, was het door de drukte soms wat moeilijk om te zien waar je liep.


De finish!
We hadden afgesproken om na de finish door te lopen en te wachten bij een bepaald punt: Een enorme inflatable in de vorm van een Subway sandwich. Zo konden we nog even na-kletsen, een finishfoto maken. Mijn renners hebben  allemaal onder het uur gerend en de meeste waren super blij met hun eindtijd. Ik ben in ieder geval heel trots en vond het super tof om op deze manier samen te doen!

Om af te sluiten ook een mini-raceverslag van de winnaars:

Patrice: “Al mijn pr’s tijdens deze run verbroken door de gezelligheid, adrenaline en de top sfeer!”
Michelle: “Iedere keer opnieuw denk ik, dit doe ik nooit weer. En als ik dan over de finish ben, wanneer mag ik weer? Prachtig parcours door de binnenstad en wat een positieve sfeer! Bedankt Marit!
Stefan: “Leuk om eens ‘s avonds zo door Groningen te lopen. Heel gezellig evenement!”
Fardau: “Leuke loop met enthousiaste subwayrunners door de mooie stad Grunn en ook nog een PR!”
Lotte “Een gezellige run door het mooie Groningen. Het was zwaar, maar door het enthousiasme een PR kunnen lopen!”
Kirsten: “De Nacht van Groningen was mijn eerste kennismaking met Groningen, en wat voor één!”
Rowan: “Gezellige loop met een mooie afwisseling tussen lopen door het Noorderplantsoen en de stad.”
Esther: “Heerlijke run door de gezellige binnenstad van Groningen.”

Een leuke aftrap van de #subwayrunningclub! Nu al zin in de volgende events! Wil jij hier ook bij zijn? Check hier de kalender.

– Dit is een advertorial, lees hier mijn disclaimer. –

2 Comments

Maartje maart 8, 2017 at 15:15

Jaaaa ik wil zoo graag mee doen in Tilburg met team marit!! De aanmedlingsdatum staat al in mijn agenda ?

Antwoord
Marit maart 8, 2017 at 19:23

Ah leuk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram