FitnessSporten

Project “booty back” #1

geschreven door Marit oktober 4, 2018 6 Comments

De marathon van Berlijn is inmiddels bijna drie weken geleden en dus is het tijd om te kijken naar nieuwe doelen op sportgebied. Doel nummer 1? Get the booty back! Hoe en wat? De komende weken neem ik je mee in dit project.

In mei ben ik begonnen met het trainen voor de marathon in Berlijn. 16 weken lang heb ik zo’n vier keer per week hardgelopen. Af en toe ging ik naar de sportschool voor wat krachttraining, maar dit vooral met lichte gewichten en veel herhalingen. Ik vond het super motiverend en leuk om naar een doel toe te werken, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik na al die weken van 50-60 kilometer per week ook wel even klaar ben met hardlopen. Enneh, al dat cardio heeft er toch wel voor gezorgd dat de billen er niet boller op zijn geworden. 

De keren dat ik naar de sportschool ging in de afgelopen maanden, was voor een lichte workout waar ik been-bil-buik oefeningen deed. Van oefeningen zonder gewicht of de squat met 20 kg kreeg ik al spierpijn. Ik begin dus weer behoorlijk bij het… begin. 

Nu is “de booty terugkrijgen” niet mijn hoofddoel, maar ik vond het project wel leuk klinken. Ik wil de kracht in mij hele lichaam weer terug!  Met hardlopen bouw je geen spieren op (wel heel veel uithoudingsvermogen) en dat zie ik nu ook wel aan mijn lichaam. Ik ben er nog steeds tevreden over, maar het mag van mij dus wel wat krachtiger. Meer body, meer booty!

Na de marathon heb ik het een weekje rustig aangedaan, maar na een week stond ik alweer in de sportschool. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan! Heel rustig wel, want van elke andere beweging dan de hardloopbeweging krijg ik (voor mijn gevoel) al spierpijn.. Niets meer gewend, haha.

De komende weken pak ik dus de krachttrainingen weer op, maar ik ga ook wat andere dingen doen. Eigenlijk gewoon waar ik zin in heb. Ik sport nu ook bij een andere sportschool, die veel persoonlijker/minder massaal is dan waar ik normaal train. En ze geven hele leuke groepslessen (boksen!) waar ik nu mee aan het experimenteren ben (later meer hierover!). 

Het heeft even geduurd, maar afgelopen week heb ik wel weer voor het eerst de hardloopschoenen aangetrokken. Ik was er na de marathon even flink klaar mee en had zin in alles, behalve hardlopen. Maar nu ik weer een keer heb gelopen, heb ik zin om ook dit weer (rustig) op te pakken. Geen doel, just for the fun!

Het plezier in sporten staat voorop, maar ik ga ook zeker aan het booty project werken! Het lijkt me leuk om jullie hier de komende weken van op de hoogte te houden. Wat voor trainingen doe ik, welke oefeningen doe ik in de sportschool, etc. 
In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd bij de cursus Fitnesstrainer A en dit wil ik zelf in praktijk brengen, maar de opgedane kennis ook met jullie delen (zoals ik gister in de Weetje Woensdag deed).

Hope you like! En natuurlijk kan ik van jullie wel wat tips gebruiken… wat is jouw favoriete BOOTY oefening!?

6 Comments

Danielle oktober 4, 2018 at 14:15

Ahh leuk!! Hopelijk kan ik je tips wat betreft de booty ook toepassen ??

Antwoord
Lisa oktober 4, 2018 at 16:52

Hip thrusts behoren zeker tot mijn favo booty oefeningen! Heb altijd het idee dat ik meteen resultaat zie, maar of dit echt zo is haha…

Antwoord
Muriel oktober 4, 2018 at 20:23

Helemaal mee eens; hip thrust is ook mijn favoriet!

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:50

Hahah, heel herkenbaar!

Antwoord
Sara oktober 20, 2018 at 07:36

Voor mij ook de hip thrust (vooral vanuit je hakken en ook aan einde van je reps even bovenin vasthouden)!

Antwoord
Marit oktober 23, 2018 at 13:20

Deze is zo pittig, maar zo effectief! As. donderdag een blog over!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs