FitnessSportenVakantie Tijd

Op naar de Mont Ventoux!

geschreven door Marit april 22, 2017 8 Comments

Vandaag is het dan zover… we vertrekken naar de Mont Ventoux! Samen met Tom en mijn familie gaan we op vakantie! Mijn vader en ooms vinden wielrennen erg leuk en hebben een aantal jaar terug de Alpe D’HuZes beklommen. Deze keer is er een andere berg aan de beurt! Voor mij (en de rest van de vrouwen die mee gaan) staat de gezelligheid vooral voor op, voor de mannen is het vooral belangrijk wie het eerst bovenaan is 😉 Het is dus niet zomaar een vakantie, het is een fiets-vakantie met als doel: de Mont Ventoux beklimmen!

De Mont Ventoux is een berg in het zuiden van Frankrijk. De top van de berg ligt op 1909 meter hoogte. De Mont Ventoux is bekend van de Tour de France. Er zijn verschillende manieren om de berg te beklimmen, maar de bekendste route naar boven is 21,5 kilometer. De stijgingspercentage is gemiddeld 7,5%. Misschien zegt het je niets, maar ik kan je vertellen: dat is behoorlijk pittig. De Mont Ventoux wordt ook wel de ‘kale berg’ genoemd. Vent betekent wind en dat is niet voor niets, er staat veel wind op de berg. Dus alsof het al niet stijl genoeg is, is er ook nog eens veel wind. Bovenop de berg is het super koud. Beneden is het gelukkig wel lekker warm als wij er zijn, rond de 20 graden.

Als je de Mont Ventoux wil beklimmen, wordt er zeker wel een aantal maanden voorbereiding aanbevolen. Dat is niet helemaal wat ik heb gedaan, ai. Ik kijk er dan ook best welllll tegenop. In de afgelopen vier weken heb ik nog een aantal keer op de race en spinningfiets gezeten en heb natuurlijk wel een beetje een basisconditie, maar pittig gaat het sowieso worden. Ik heb vroeger veel gefietst voor mijn schaatstrainingen en heb het nooit echt leuk gevonden, MAAR ik ga ervoor! De komende week wordt vooral lekker genieten van elkaar en de gezelligheid. Ik kan niet wachten tot we morgen met z’n allen een koud wijntje drinken, terwijl de bbq aanstaat.

De komende dagen wordt er natuurlijk al wat gefietst, maar (waarschijnlijk) wordt woensdag echt de dag dat we, met diegene die willen, omhoog gaan. De mannen doen een wedstrijdje wie als boven is, ik heb als doel om niet te huilen en in paniek te raken (I know myself)… en niet te stoppen natuurlijk. Dat wordt wat.

Duimen jullie voor me woensdag? Heb je nog tips? Let me know!

Au revoir!

8 Comments

Froukje april 22, 2017 at 09:39

Succes en vooral veel plezier!!

Antwoord
Rosemarijn april 22, 2017 at 11:54

Wat tof!! Veel plezier en zet ‘m op 🙂 Rijd van bocht naar bocht en probeer misschien het aantal kilometers wat je nog moet te negeren. Geniet ervan, gave ervaring wel!

Antwoord
Iris april 22, 2017 at 14:53

Hoi Marit, rijdt je vanuit Bedoin of Maulaucène omhoog? Het blijft hoe dan ook een pittige berg, ik heb hem een aantal jaren geleden ook gefietst en de fout die ik toen maakte was om volle bak achter de anderen aan te vliegen en eigenlijk gelijk in het rood terecht kwam. Begin vooral niet te snel en probeer in je eigen ritme te komen. Verder wens ik je heel veel succes en geniet ervan!

Antwoord
Marit mei 1, 2017 at 13:03

Hey Iris! We verbleven in Malaucene, maar begonnen in Bedoin! Oef, lijkt me heel pittig om die berg in het rood te rijden! Ik zat daar gelukkig net wat onder. Bedankt voor je reactie en jij succes met je trainingen! X

Antwoord
Rick april 22, 2017 at 21:51

Succes, vooral veel blijven drinken. Iets wat je snel vergeet, tevens dien je genoeg brandstof mee te nemen en te nuttigen.

Antwoord
Marit mei 1, 2017 at 13:03

Thanks Rick! Was zeker moeilijk, omdat je zo hoog in je ademhaling zit! Maar heb goed gedronken en een reep gegeten: daarmee heb ik het gehaald!

Antwoord
Maartje april 23, 2017 at 05:50

Succes Marit! Mijn gouden klimtip is een tandje zwaarder schakelen op de momenten dat je op je pedalen staat. Omdat je er met je hele lichaamsgewicht op hangt kun je dit makkelijker aan en als je dan weer gaat zitten en terug kunt schakelen voelt dat veel makkelijker. Geniet er vooral heel erg van, kijk om je heen, het is prachtig en het klimgevoel is zo gaaf!

Antwoord
Marit mei 1, 2017 at 13:02

Dankjewel Maartje! Geloof het of niet, maar ik heb hier zeker aan gedacht! Alleen ook als ik stond was het nog steeds zwaar (ik had ‘m in de lichtste versnelling), dus ik hield ‘m indeelde haha. Was echt genieten, dankjewel voor je reactie!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram