SportenTips

Ongemotiveerd?

geschreven door Marit juli 14, 2014 7 Comments

Soms heb je van die dagen in de sportschool dat je je echt afvraagt wat je er doet en waar je de energie vandaan moet halen. De ene week wat vaker dan de ander. Ik heb ze ook. Ik zit nu in zo’n week (/weken…)
Ik heb allemaal leuke dingen die ik doe met vrienden, drink iets meer alcohol dan normaal, slaap wat slechter, lekker aan het genieten… Maar toch wil ik dan ook graag veel blijven sporten, fit blijven, niet omlaag gaan qua gewicht, maar door die hitte en gezelligheid, heb ik er gewoon niet altijd zin in.

Ik weet dat ik me na een workout ge-wel-dig voel, maar tijdens kan ik mezelf niet zo motiveren en tot het uiterste drijven… En als ik dat niet kan, dan voel ik me eigenlijk ook iets minder ‘geweldig’.

Maar ja… wat doe je er aan?
Doorgaan? Paar dagen rust nemen? Zielig zitten zijn?

Bij mij hangt het er vanaf, als ik lichamelijk moe ben neem ik gewoon even rust… maar soms moet ik mezelf ook gewoon even pushen om wél te gaan… je voelt je daarna echt wel beter. Of ik neem een kijkje op mijn instagram en zie allemaal motiverende teksten en dan weet ik weer waar ik het voor doe…
En zoals de geliefde Tatjana constant op de tvs-chermen in de sportschool laat zien:

‘JIJ BENT ER!
DUS JIJ BENT GOED BEZIG!’

Luister naar je lichaam & zorg dat je ook in de vakantie een soort ritme blijft houden, zodat het sporten leuk blijft!

Ik vraag me af wat jullie doen met zulke dagen? Blijf je liggen in bed? Ga je er juist keihard tegenaan?

7 Comments

Lisa juli 14, 2014 at 12:37

Hoi Marit! Ik vind dit ook lastige dingen. Vaak trekken ze bij mij vanzelf weg, omdat ik gewoon heel erg gefocust ben op mijn doel. Als ik niet gemotiveerd ben, ga ik vaak toch naar de gym. Tenzij ik echt lichamelijk uitgeput ben. Ik zie het niet als een keuze, trainen is voor mij noodzakelijk om mijn doel te bereiken. Dus ook als ik geen zin heb, ga ik toch. Als ik geen zin heb in die laatste zware reps, doe ik er een paar extra. Als ik smoesjes in mijn hoofd verzin waarom ik iets niet meer kan, spreek ik mezelf heel streng tegen. Geen motivatie is voor mij geen excuus. En ja ik maak het mijzelf hierdoor erg zwaar, maar dat zijn vaak de beste dagen! Winners never quit.

Antwoord
Marit juli 17, 2014 at 18:34

Daar heb je ook best gelijk in! Juist na die dagen voel je je erg goed!

Antwoord
Marloes juli 14, 2014 at 13:54

Totally herkenbaar! Ik voel me dan ook superslecht als ik op Instagram iedereen uberfit en healthy zie doen. Dan voel me ik nóg zwakker. Ik kies er dan ook voor om even in mijn ‘ik heb geen zin bui’ te blijven hangen. Al snel heb ik genoeg van mijn zelfmedelijden en klim ik weer in de actiemodus. Vooral dus erkennen maar niet te lang in blijven hangen 🙂 You go girl! Enne, dit blogje visualiseert vast je bui van vandaag: http://loezelaa.blogspot.nl/2014/06/kick-ass-motivation-lazy-sunday.html

High Five!
Marloes

Antwoord
Marit juli 17, 2014 at 18:32

Leuke link!

Antwoord
Roos juli 18, 2014 at 11:25

Hallo Marit,

De kunst is balans te zoeken in alle dingen van het leven. Je lijf of hoofd zegt soms dat je even wat rust moet nemen. Dit kan zich uiten in het geen zin hebben in iets wat je je eigenlijk hebt opgelegd. Dit is niet voor niets. Om dan toe te geven is soms moeilijk, maar het levert je altijd iets op. Dus geef je toe aan het uitstellen van je training, geniet dan ook optimaal van het niets doen of van het doen van een andere activiteit. Daardoor laad je juist op en kun je het de volgende keer juist weer opbrengen te gaan. Dus….niet schuldig voelen (dit is verspilde energie en leidt tot niets behalve frustratie) als je een keer niet gaat trainen, maar geniet juist van de extra tijd die je aan iets anders kunt besteden. De motivatie komt echt weer terug! Groeten van Roos

Antwoord
Suzanne juli 26, 2014 at 12:27

Haha, ik moest even hardop lachen toen ik de slogan van Tatjana voorbij zag komen. Die zie ik namelijk ook constant in de sportschool 🙂 Als ik aan het begin van mn sessie even wat cardio doe, lees ik altijd die berichten op het scherm voor me. En als ik dan dingen voor de tweede keer voorbij zie komen, weet ik dat ik weer even bezig ben en ga ik verder met kracht ;p. Of die “brak of strak” vergelijkingen, hilarisch :’). Ook ik heb wel eens te maken met een te kort aan motivatie, ik maak me daar zelf niet al te druk over. Het komt vanzelf wel weer terug en dan ga ik weer als een speer. Soms sleep ik mezelf naar de sportschool en dan kan het 2 kanten opgaan; of het wordt niks, of ik verbaas mezelf en het gaat weer lekker! Als ik ‘s ochtends ga sporten, dan ga ik automatisch ook gezonder eten die dag. Dus ik denk altijd maar bij mezelf; Als ik nu ga, dan heb ik daar nog een hele dag profijt van :D.

Antwoord
Marit juli 26, 2014 at 17:55

Suzanne, wat je zegt klopt helemaal. En het is ook gewoon echt zo: je bent er in ieder geval! Je doet meer dan dat je thuis op de bank zou doen. Alleen soms heb je zin in een fijne workout en wil het even niet, maar dat is dan inderdaad maar zo. Daarna kan het zo weer goed gaan! En dat gezonder eten is makkelijker inderdaad na sporten! Je doet het dan ergens voor!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs