Sporten

IK GA DE NYC MARATHON RENNEN!!!

geschreven door Marit september 3, 2017 16 Comments

Jaaaaaaaaaa, eindelijk kan ik het jullie vertellen!

IK GA 5 NOVEMBER IN NEW YORK DE MARATHON RENNEN!!!!!!!!!!!!!!

Waaaaah! Wie had dat ooit gedacht? Nou, ik dus echt niet! Een marathon rennen was iets wat ik ooit wilde doen. Ooit. Nooit had ik verwacht dat het zo snel op mijn pad zou komen… en hoe?! Ik ga gewoon de f*cking marathon in New York lopen! Echt lieve lezers, dit is zo’n kans en stiekem ook zo’n droom. Een droom waarvan ik nog lang niet had verwacht ‘m binnenkort (eh wat? 9 weken!) waar te maken. Oke oke, ik heb de finishlijn nog niet gehaald, maar man o man wat ben ik excited. En tegelijkertijd vind ik het ZO spannend en heb ik stiekem ook wel wat angst voor wat er komen gaat en wat me te wachten staat. Een uitdaging gaat het zeker worden!

Hoe het dan zo op mijn pad is gekomen? Lang verhaal kort, maar het heeft alles te maken met de samenwerking die ik heb met Runnersworld. Binnenkort komt hun nieuwe campagne online en zodra je die voorbij ziet komen, snap je waarom zij mij de marathon willen laten rennen. Dit ga ik dus ook onder de begeleiding en in samenwerking met Runnersworld doen.
Inmiddels weet ik dit zo’n drie weken en ben ik direct volop in training. Ik liep gelukkig nog steeds zo’n twee keer per week en lange afstanden heb ik altijd al leuk gevonden. Twaalf weken om te trainen dus… sommige kunnen dit te kort vinden, maar ik zie het zelf erg positief in. Ik voel me sterk en ben mega gemotiveerd! Ik probeer nu zo’n drie tot vier keer per week te hardlopen en heb er onwijs veel plezier in. Trainen met een doel voor ogen!

De aankomende weken zullen dus in het teken staan van hardlopen, hardlopen en hardlopen. Het wordt mijn allereerste marathon ever en ik ben ontzettend benieuwd naar alle voorbereidingen. Ik wil jullie dan ook zoveel mogelijk meenemen in de voorbereidingen. In de komende weken ga ik een loopanalyse doen, krijg ik mijn officiële trainingsschema, ga ik samen met Stichting Semmy trainen (+20 lopers waarmee we naar NY gaan), ga ik me bezig houden met voeding, de campagne van Runnersworld (waar het allemaal mee begonnen is) komt online enzovoort, enzovoort. Vanaf nu deel ik iedere zondag een blog waarin ik jullie er van alles over vertel! 

Ik neem de trainingen en alles eromheen onwijs serieus en realiseer me ook zeker dat dit een droom van vele is. Ik ben echt onwijs vereerd en dankbaar en hoop jullie gewoon heel erg mee te nemen de komende tijd en natuurlijk in New York zelf. Wie weet maak ik je zo excited om ooit, ooit ook een marathon te rennen!

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar bepaalde dingen in de aanloop van de marathon, laat het me vooral weten in een reactie onder de blog.

16 Comments

Miny september 3, 2017 at 16:35

Wat gaaf! Heel veel succes met trainen!

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 21:57

Dankjewel Miny! Ik ga je binnenkort nog wel vragen om wat tips 😉

Antwoord
Marlies september 3, 2017 at 18:22

Woeehoee wat gaaf zeg!!!! Heel veel succes met trainen en natuurlijk ook genieten!
Ben benieuwd naar je loopschema en je voeding!
Wel tof, want Annemerel en Laura gaan natuurlijk ook de NY marathon doen!

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 21:58

Dankjewel! Ik ga er ontzettend van genieten!

Antwoord
Noortje september 3, 2017 at 19:01

Ohh wat VET!! Zo jaloers! Trainen voor een doel is het fijnste wat er is. Met deze motivatie gaat het helemaal goedkomen! 🙂

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 21:58

Trainen met zo’n doel werkt ontzettend motiverend! Dankjewel voor je lieve reactie!

Antwoord
Anne september 3, 2017 at 19:47

Wat onwijs gaaf! Ik ga zelf eind november m’n aller eerste marathon rennen in San Sebastián, Spanje! Ook al hard in training af en toe flink afzien ookal is het doel heel tof.
Ben benieuwd naar jouw trainingsschema en voeding.

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 21:59

Oh wauw, wat lijkt me die pittig… of niet?! Echt super knap en tof dat je dat gaat doen! Succes en laat me vooral weten onder mijn schema en voedingsblogs wat de jouwe zijn! 😉

Antwoord
Marla september 3, 2017 at 22:19

Wat gaaf!
Heel veel succes met trainen!

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 21:59

Dankjewel Marla!

Antwoord
Sjoukje september 3, 2017 at 23:08

Vet! Succes met trainen!

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 22:00

Dankje, Sjoukje! 🙂

Antwoord
Sabine september 4, 2017 at 21:41

Wat tof!! Super leuk! Ik ben zelf bezig voor de marathon van Rdam 2018.
Ik ben erg benieuwd hoe jij het doet met voeding, Wat eet je voor het lopen en tijdens het lopen dat soort dingen. Jij heeeeeeel veel succes met de voorbereidingen!
X

Antwoord
Marit september 6, 2017 at 22:00

Ah super tof Sabine! Is je schema al begonnen? Ik hoop dat je wat aan mijn blogs en tips zult hebben. Dankjewel voor je berichtje!

Antwoord
Annelies september 11, 2017 at 09:57

Wat ontzettend gaaf Marit!! Jij en Annemerel zijn echt één van m’n favoriete bloggers.
Ik hoopte al zo dat je snel een marathon zou gaan lopen, want nu heb ik het voorrecht om die voorbereidingen bij jou te zien.
Ook het stuk over voeding lijkt me ontzettend interessant!
Gisteren heb ik de Leontien Ladies run gelopen 7K (m’n eerste hardloopwedstrijd), was onwijs gaaf om te doen en ik hoop ooit ook een marathon te lopen!
Heel veel succes topper, ik geloof dat jij dit kan!

PS: Mocht je de tijd hebben om ook video’s te maken over je weg naar de marathon, lijkt me dat super leuk!!

Liefs

Antwoord
Marit september 18, 2017 at 15:49

Wat een lief berichtje zeg! Ik hoop dat je de blogs interessant vindt/gaat vinden. Wat tof dat jij je eerste wedstrijd hebt gelopen, dan is er vast veel motivatie om je snel weer voor iets anders in te schrijven. Succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram