PersoonlijkSporten

Motivatie, waar ben je?

geschreven door Marit september 27, 2015 23 Comments

Ik dacht dat het me zou helpen: doelen zetten, events plannen. Iets om naar toe te werken. Iets om voor te sporten, iets om het qua eten weer op te pakken. Nou, alles behalve. En juist omdat ik die events heb gepland, voel ik me er des te slechter over als het niet lukt zoals ik wil, omdat ik dan juist wil presteren! Herkenbaar? Heb je een doel, maak je plannen, maar hou je je er niet aan en voel je je nog schuldig ook. (En raak je nog ongemotiveerder…) Zo voel ik me nu in ieder geval. Ik eet alles wat los en vast zit en daarnaast sla ik de laatste tijd ook regelmatig mijn work out over. Heus niet zo erg, dat weet ik ook wel, maar toch voel ik me er niet goed bij. Waarom niet? Omdat ik die events heb gepland en juist even die motivatie nodig heb! Ik heb helemaal geen tijd om die kwijt te zijn! Ik ben stomme excuses aan het zoeken om niet naar de gym te gaan, om niet mijn hardloopschoenen aan te trekken, maar om op de bank te gaan chillen met chocolade… Terwijl ik eigenlijk….

Wil rocken in de gym!

Ik wil weer eens wat PR’s gaan breken! Ik zit eigenlijk al 1,5 jaar op het zelfde gewicht qua lichaam, maar ook qua gewicht heffen zit ik hetzelfde, zelfs wat lager. Betekent niet dat ik geen progressie heb gezien de afgelopen tijd, ik varieer veel in m’n herhalingen en sets, waardoor ik niet echt op het gewicht let, maar meer op het gevoel.
Maar. Ik ben weer toe aan wat anders! Ik wil weer wat Persoonlijke Records gaan verbreken in de gym! Mezelf weer wat uitdagen in de gym! Hoe? Meer en zwaarder trainen! En meer eten! Wat ik al zei, al tijdje op het zelfde gewicht, terwijl ik best iets zwaarder zou willen zijn. Van m’n eigen schoonheidsideaal skinny is m’n schoonheidsideaal naar gespierd/gezond/sterk gegaan en ik vind het steeds mooier om ook wat ‘vet’ op het spier te hebben. Met de winter (en mezelf als maximale koukleum kennende) in aankomst vind ik een paar kilo’s extra om het lijfje niet erg.
Bulken dus?!
Ja, eigenlijk wel. Extra eten voor nog meer energie in de gym! Ik ga geen food tracken en kcal bijhouden, dat doe ik mezelf en m’n controle dwang niet aan, ik denk dat ik zelf wel een beetje beeld heb bij wat m’n lichaam nodig heeft. Toch ergens ook wel eng hoor, het blijft toch een getal op de weegschaal wat omhoog gaat. En ondanks dat ik weet dat ik niet zoveel van dat ding moet aantrekken, ik wil het toch een beetje bijhouden of het me nu lukt, want aan de spiegel heb ik niet genoeg om resultaat te zien.
Aankomen in spier dus, maar hier mag ook wel wat vet bij zitten. Niet erg toch, met de nieuwe smaken van Tony en de gezellige Sinterklaas tijd in opkomst, haha.
Plan
Het plan (oké.. voornemen) is om vier keer per week naar de gym te gaan. Dat deed ik al, maar eh ja, de afgelopen tijd dus niet. Ik wil me voornamelijk richten op 4 sets van 10 herhalingen met dat ik het de laatste paar herhalingen zwaaaaaarzwaar heb. Oefeningen wissel ik per week af, leg ik niet vast van te voren, bedenk ik in de gym!
Daarnaast even net wat grotere maaltijden en tussendoortjes. Extra noten, extra kwark, extra eiwitjes en een extra boterham. Zo bereid ik me goed voor op de komende events + de extra kilootjes voor de wintermaanden!
Dit was even een toespraak voor mezelf en het motiveert me om op te schrijven, let’s do this!!!

En vertel me eens wat jouw komende doelen zijn! Aankomen? Afvallen? Op gewicht blijven?

23 Comments

Marlin september 27, 2015 at 18:26

Gogogo Marit, wat goed! Ik doe met je mee.

Antwoord
Marit september 28, 2015 at 12:01

Cool, Marlin, go for it!

Antwoord
Nicole september 27, 2015 at 18:37

Wow! Alsof ik mezelf lees! Heb net zon bouw als jij en steeds als ik op vakantie ben denk ik lekker eten want dan heb ik weer wat om te verbranden maar eenmaal thuis is en blijft het skinny! Wil meer spier en inderdaad een laagje vet erover, ik train mezelf leeg! Heel spannend , maar we weten diep van binnen ook wel dat we geen 10kilo aankomen als we blijven trainen maar toch… Het is een andere mindset ! Spannend…

Antwoord
Marit september 28, 2015 at 12:00

Precies precies precies! Jij snapt het haha! Ook in spier aankomen als doel?

Antwoord
Wilmke september 27, 2015 at 18:53

Heb precies hetzelfde hoor meid! Ik ben nu aan een detox bezig om weer even terug te gaan naar gezond leven. Was ook allemaal shit aan het eten, terwijl ik dat niet wilde. Omdat ik steeds last heb van een blessure ging ik van 4 keer per week hardlopen naar twee keer per week een half uurtje, naar 0 keer en alleen maar workouts van internet. Dat laten verslonzen is echt killing.. Maar niet altijd perfect zijn en kunnen zijn is menselijk en niet erg. Jezelf herpakken en opnieuw proberen! You can do it! And so can I 🙂
X Wilmke

Antwoord
Céline september 27, 2015 at 19:18

Ahh wat tof! nieuwe doelen wordt je altijd gemotiveerd van! Ik blijf even lekker mooi op gewicht! Weer een goede balans zoeken, lijkt me uitdaging genoeg en echt heel fijn als ik deze weer vind! Heeeel veel succes met je nieuwe doeltje!!!

Antwoord
Lianne september 27, 2015 at 21:41

Mooie blog! Mijn doel voor de komende tijd? Balans! Een gezonde balans vinden (en houden) tussen mijn eten (gewicht) en alle dingen die ik graag wil doen. Een strijd waar ik al best lang mee bezig ben. Maar ik geef niet op, het gaat lukken!

Antwoord
Marit september 28, 2015 at 11:59

Hey Lianne! Wat een goed doel! Wat maakt dat het tot nu toe nog niet goed lukt qua balans? Zet ‘m op!

Antwoord
Nathalie september 27, 2015 at 21:42

Wat een spannend nieuw doel! Ik vind het zelf ook erg lastig om het getal op de weegschaal hoger zie worden, terwijl ik eigenlijk ook echt niet meer af wil vallen en juist graag gespierder word.. Heel veel succes!! Ik ben benieuwd naar je voortgang de komende tijd.

Antwoord
Marit september 28, 2015 at 11:58

Dus jij doet gezellig met m’n doel mee, Nathalie!? Zou fijn zijn 😉

Antwoord
Marvin september 28, 2015 at 08:53

In ieder geval de ideale tijd om te bulken! 😉 Zelf blijf ik een beetje rond onderhoud eten, gewoon lekker trainen en kijken of er misschien nog wat vet af kan. Bulken misschien volgend jaar weer!

Antwoord
Teni september 28, 2015 at 15:45

WAT EEN HEERLIJKE POST IS DIT MARIT!
Mag ik even zeggen dat je me inspireert? 🙂 Heel erg.
Je bent een topper! Ik heb gewoon zin om naar de gym te gaan door jou.

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:36

Teni, liebe, jij inspireert mij net zo! Topper! Ahhhh en zin om naar de gym te gaan?! Dat zorgt ervoor dat ik ook weer zin krijg! Super leuk dat we elkaar motiveren! Enjoy NY!

Antwoord
Kirsten september 28, 2015 at 17:58

Jou blogs zijn zo leuk en inspirerend om te lezen. Je helpt me echt bij mijn herstel! 🙂

Antwoord
Kirsten september 28, 2015 at 17:59

Jou blogs zijn zo leuk en inspirerend om te lezen. Je helpt me echt mijn doelen te bereiken ! 🙂

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:35

Wat fijn om te horen, Kirsten, daar doe ik het voor! Dank voor je berichtje! 🙂

Antwoord
kirsten september 28, 2015 at 18:06

oeps, dat ging niet helemaal goed

Antwoord
Allissa september 28, 2015 at 20:33

Aaaah i looooove de positieve vibe in het artikel! You go girl 🙂 zet hem op. Enne, het gaat waarschijnlijk niet alleen helpen tegen de winterkou, maar ook hoogstwaarschijnlijk tegen die winterdip! Energie voor 10.

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:35

Preciessssss, strijd tegen de winterdip!

Antwoord
Tessa september 28, 2015 at 22:53

Ik vind jou zo leuk Marit! & kan mezelf zo goed in jou herkennen. Nu hebben we ook nog hetzelfde doel. Go for it!

Antwoord
Marit september 30, 2015 at 20:34

Heel leuk, Tessa, go for it!

Antwoord
Dancer! oktober 1, 2015 at 07:50

Ontzettend bedankt voor deze post Marit! Hoewel je zelf zegt dat je motivatie ver te zoeken is komt deze post op mij heel gemotiveerd over. En deze blog geeft mij echt veel motivatie! Ik wil proberen voor de winter het laatste kleine stukje ondergewicht achter mij te laten en op gezond gewicht te komen. Hopelijk heb ik het dan voor het eerst in jaren iets minder koud :)! Bedankt!

Antwoord
Marit oktober 1, 2015 at 11:29

Wat een lieve reactie, ben heel blij dat ‘ie gemotiveerd overkomt! Goede motivatie: de winter! Zet ‘m op!!!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs