HardlopenSporten

MORGEN IS HET ZOVER!

geschreven door Marit september 15, 2018 0 comments

Morgen is het eindelijk zover… de BERLIJN MARATHON! We zijn nu onderweg naar Berlijn met de auto. Straks startnummer ophalen, pasta eten en hopelijk lekker slapen. 
Gister vroeg ik op Instagram of jullie nog vragen omtrent de marathon hadden. Ik kreeg super veel vragen binnen (bedankt!), dus heb de meest gestelde hieronder beantwoord.

Heb je in deze marathon meer/anders zin dan toen in New York? Andere verwachtingen?

Heel anders zin! Ondanks dat dit nog maar mijn tweede marathon is, weet ik nu beter wat ik zo ongeveer kan verwachten. De vorige keer had ik vooral spanning omdat ik geen idee hoe het zou gaan, deze keer heb ik er vooral veel zin in!

Wat zijn de lastigste kilometers tijdens een marathon?

Die laatste 12! Of misschien wel de 5 kilometer na het ’30 kilometer punt’. Dan voel je je hele lichaam al, maar moet je nog best wel een stuk. 

Kleding + benodigdheden tijdens de marathon

Wat eet en drink je tijdens een marathon?

Ik neem zo’n 4 gelletjes mee in mijn running belt. Verder zal ik bij elke post water of soms iets anders (isostar ofzo) drinken. En ik denk dat ik nog wat winegums meeneem om tussendoor te snoepen.

Welke tijd hoop je te lopen?

3 uur en 45 minuten. Meer daarover in de marathonblog van vorige week!

Welke veranderingen merk je fysiek en mentaal sinds je traint voor de marathon?

Fysiek merk ik vrij weinig. Er zijn naar mijn idee geen fysieke veranderingen en ik voel me ook niet perse sterker bijvoorbeeld. Mentaal heb ik de afgelopen maanden wel echt ervaren dat als je iets écht wilt, het je ook lukt. Die 35 kilometer duurloop bijvoorbeeld.

Hoe ga je om met zenuwen? Of heb je die niet?

Ik moet zeggen dat ik ze nu nog totaal niet heb. Alleen als iemand zegt dat diegene me gaat volgen, krijg ik even een spanningsgevoeletje, haha. Zondagochtend praat ik wel anders hoor. Hopelijk hou ik ze onder bedwang door goed in en uit te ademen en sjah.. rustig te blijven en mezelf niet gek te maken. Je kunt gewoon niet veel anders dan voorbereiden, wachten en LOPEN!

Waar denk je (voornamelijk) aan tijdens een marathon?

Ik kijk veel om me heen, naar de mensen vooral. Dus daar denk ik dan van alles over, haha. Verder is het ook altijd een bizarre gedachte dat wanneer ik over zo’n metingpunt kom, dat mijn vrienden/familie/jullie een melding krijgen over mijn tijd. 

Hoe kan je het beste je race pace bepalen als je voor het eerst een marathon loopt?

Goede vraag! Ik denk dat dit niet alleen voor je eerste marathon geldt, maar voor elke wedstrijd. Ik denk dat je daar mee moet oefenen in trainingen en dat het handig is om een sporthorloge te dragen. Ik hoop zelf dat er een pacer in mijn startvak staat, zodat ik niet te veel bezig hoef te zijn met mijn tempo, maar gewoon kan volgen. 

Wat eet je als ontbijt voor de marathon?

Ik neem brood en appelstroop mee, energierepen en bananen. Zoiets gaat het dus worden in de uren voor de start!

Pasta, pasta, pasta!

Gebruik je specifieke producten in de dagen voor de marathon?

Geen specifieke producten, maar ik let er wel op dat ik voldoende, voedzaam en koolhydraatrijk eet. Niet heel veel anders dan anders ga ik ook niet eten, want dan ben ik alleen maar bang dat mijn maag anders gaat reageren. Ik ben niet zo’n pasta eter, maar dat gaat er wel iets meer in dan normaal deze dagen.

Moet je niet plassen onderweg?

Hahaa, ja geen idee! Ik heb dat vorig jaar tijdens de NY marathon wel gedaan, maar hoop deze keer dat het niet nodig is. Veel drinken in de ochtend en een half uurtje voor tijd toch wel stoppen met drinken en nog één keer naar de dixie… we zullen het zien!

Hoe kan ik je volgen?

Ik vind het dus heel spannend dat jullie me kunnen/gaan volgen, maar goed. Je kunt me volgen via de Berlijn app en mijn race nummer is 24455. 

Sorry als ik je vraag niet heb beantwoord. Mocht je binnenkort zelf een (halve) marathon gaan lopen, je mag me altijd je vraag nog mailen! Ik ben geen professional, maar vind het leuk om tips te geven!

Nou, ik ga me focussen en genieten van nog wat uurtjes Berlijn. MORGEN KNALLEN!!! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs