FitnessSporten

Mijn workout in de gym

geschreven door Marit juli 9, 2020 0 comments
Workout

Al zo’n zeven jaar ga ik met enige regelmaat naar de gym. Ik heb periodes gehad waarin ik vijf keer per week ging, periodes zonder gym en momenteel ga ik twee keer per week. Na het reizen en de lockdown bouw ik het nu weer rustig op. Mijn workouts zijn vooral gericht op de benen en billen, omdat ik dat het leukste en mooiste (bij mij) vind. Ik ben geen personal trainer en de foto’s zijn natuurlijk een momentopname van een oefening (dus doe niet zomaar iets klakkeloos na, maar altijd even opzoeken/vragen in jouw gym!) , maar het leek me leuk om mijn workout van gister te delen.

Ik ben meestal een uurtje bezig met de workout en als warming-up en cooling down wandel ik heen en terug naar de gym. Mijn workouts zijn iedere keer anders, maar lijken qua oefeningen wel heel veel op elkaar. Elke keer/week probeer ik het gewicht van een bepaalde oefening iets te verhogen, zodat ik mezelf blijf uitdagen en progressie blijf boeken. Verder niet echt doelgericht, maar meer op plezier, consistentie en mezelf fit en sterk voelen.

Van iedere oefening doe ik 10-12 herhalingen en 3 sets. Soms wissel ik een oefening met een andere oefening af, soms doe ik het gewoon achter elkaar. Mijn workouts zijn iedere keer anders, maar lijken qua oefeningen wel heel veel op elkaar. De foto’s zijn qua kwaliteit, licht en (net wakker) hoofd niet het beste, maar hey, daar gaat het niet om, haha. Hopelijk haal je er inspiratie uit!

Workout in de gym

Squats zitten ALTIJD in mijn workout. Een heerlijke oefening om mee te beginnen, omdat je er veel been&bil spieren mee aanspreekt en dus warm maakt.

Workout in de gym

Reversed lunges. In plaats van naar voren, stap je naar achteren. Dit kan met dumbells, maar ik vind een stang fijner.

Workout in de gym

De “good morning“. Deze oefening doe ik pas sinds een half jaar, dus ik probeer ‘m elke keer nog te optimaliseren en heel rustig op te bouwen in gewicht. Goede oefening voor de rug, billen en hamstrings!

Workout gym

Geen benen&billen workout compleet zonder mijn weerstandsbanden. Mijn favoriete oefening: donkey kicks. Niet alleen een goede oefening voor de billen, ook je core staat flink op spanning.

Workout gym

Liefde-haat voor hiptrusts! Vooral tussen de sets door branden mijn billen zo erg, wat tijdens de oefening voor haat zorgt, maar daarna voor zo’n voldaan gevoel! Herkenbaar?

Workout gym

Inclince bench rows heet deze oefening (moest ik ook even opzoeken). Bij deze oefening pak je vooral je rugspieren, maar ook je biceps en schouders. Vind dit een hele fijne oefening!

Workout gym

One arm dumbell row heet deze oefening en hiermee spreek je vooral de lats aan, maar ook meerdere rugspieren, armen en schouders. Leuk om af te wisselen met de vorige oefening.

Workout gym

Aangekomen bij het laatste gedeelte: buikspieren! Ik sluit elke week wel een keer af met 3 sets van 30 seconden recht planken, 30 seconden zijplank, 30 seconden andere zij en 30 seconden commando’s. Tussendoor een minuutje rust. Pittig, maar zorgt voor een super voldaan gevoel. DID IT!

Dat was ‘m! Ik ben heel benieuwd of jij vaak dezelfde oefeningen doet? Of juist andere (inspiratie is altijd welkom)? Ga je binnenkort hier eens een oefening van proberen?

Succes!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs