FitnessSporten

Mijn week in de sportschool

geschreven door Marit januari 31, 2016 13 Comments

Al een tijdje geleden, maar daar issie weer: mijn week in de sportschool! En eigenlijk niet alleen in de sportschool, maar ook wat anders workouts.

Afgelopen tijd was mijn motivatie wat minder dan normaal en ik zal je vertellen waarom: de winter. Ja, ik ben een ontzettend mietje, maar wat heb ik een hekel aan de winter. Ik ben moeilijker mijn bed uit te krijgen, ik skip vaker een workout dan me lief is en nestel me in plaats van een zweetsessie liever op de bank met jawel… chocolade. Natuurlijk helemaal niet erg voor eventjes, maar ik had er zelf nogal last van. Ik verkeerde een beetje in een vicieuze cirkel: door de kou geen energie en zin om te sporten, dus me slecht voelen op de bank met troostvoer en dan nog minder energie krijgen (voor de volgende workout). En wie je daar mee hebt? Jezelf. Een paar weken geleden boekte ik samen met mijn vriend tickets naar Bali en ik moet zeggen: dat werkte! De motivatie is terug! Ik heb mezelf een schop onder de kont gegeven en zodoende ben ik weer regelmatig in de sportschool te vinden, waardoor ik me veel energieker voel de rest van de tijd! Een winterdipje, helemaal niet erg, maar vind de bank met een voldaan gevoel toch wel wat lekkerder zitten. En dat chocolaatje wat meer verdiend.

Goed… Lang verhaal, lekker kort ook. Afgelopen week was een druk, maar erg tof weekje. Ik verbleef een nachtje in Amsterdam, omdat ik wat afspraken en events had. Erg leuk! Maar ook allemaal erg spannend en dat merk ik ontzettend aan mijn gemoedstoestand. En wat ik doe met spanning en stress? Sporten! Ontladen…

En zo zag mijn afgelopen week er wat sporten betreft uit:
(In deze blogpost beschrijf ik mijn 20 favoriete sportschool oefeningen, daar staan foto’s bij om een beter beeld te krijgen van hoe de oefening eruit ziet.)

Maandag
Maandags dook ik voor werk de sportschool in om mijn rug en biceps te trainen. Met als warming up wat cardio, als cooling down nog wat core oefeningen.
– Pull ups (met ondersteuning)
– Row machine met 1 arm
– Back flies met dumbbells
– Pull down machine
– Bent over row
– Hyper extension (ook de zijkantjes)
– Biceps curl

Dinsdag
Vandaag verruilde ik de sportschool voor een rondje hardlopen. Zoals je hier kunt lezen ga ik me weer wat meer bezig houden met hardlopen en dus vond ik een 8 kilometer wel passend! Iedere kilometer werd de lucht mooier, genoten!

Woensdag
Legday! Vandaag eens iets anders dan anders. Ik deed 5 setjes van ieder 8 herhalingen. Dus de gewichten mochten lekker pittig.
– Squats
– Doorzak lunges met stang
– Hip trusts
– Deadlifts one leg
– Leg extensions
– Hip adduction
– Calf raises

dear good morning fit with marit dear good morning fit with marit
Donderdag

De ochtend bracht ik in de trein door, want in de middag ging ik naar de Changing Life Hub. Ik ging samen met gewichtenkoningin Lienke van Dear Good Morning trainen! Lienke heeft over een kleine twee maanden weer een bikini fitness competitie en vandaag waren haar schouders aan de beurt om te trainen. Daar offerde ik graag mijn eigen training (schouders, borst en triceps) voor op. Ik heb serieus geen idee hoe de oefeningen bij naam heetten, maar dat we deze selfie met trillende handjes maakte zegt genoeg.

In de avond was er een launchparty van de nieuwe Adidas ultraboostx schoen! Deze moesten natuurlijk ook getest worden en dus gingen we een half uurtje hardlopen en bootcampen. Schoenen goedgekeurd!

nike betterforit ontbijtnike betterforit ontbijt
Vrijdag

Samen met Kelly & Chris sliep ik in een veel te luxe hotel in Amsterdam. We zaten alle drie nog vol van de desserts die we rond middennacht nog bestelden, maar we vonden dat we van alle capaciteiten gebruik moesten maken, dus ook de gym. Dus doken we na ons hotelontbijt nog even de gym in voor wat cardio en vooral geklets. Daarna ontbeten we uitgebreid bij het #betterforit ontbijt bij Nike. Hier was geen workout aan vastgeplakt, dus de sportschoenen zijn de rest van de dag uit gebleven.

Zaterdag
Weer lekker terug in Groningen en veel te moe en druk in het hoofd om ook maar aan sporten & Fit with Marit te denken. Dagje werken en s’avonds bankhangen.

image
Zondag

Ik werd wakker met de zin “ik heb geen zin om te sporten, jij ook niet zeker?” Maar hij had wel zin om te sporten. En ik kan dan natuurlijk niet achterblijven. Ik besloot alleen oefeningen te doen waar ik ook echt zin in had en het werd een heerlijke benen&billen workout!
– Squats op omgekeerde bosu ball voor de stabiliteit
– Zie de foto hierboven: hier deed ik een soort donkey kicks en rotary hip in (voor binnen en buitenkant benen)
– Hip abduction
– Supersetje leg press & walking lunges
– Calf raises

Dat was mijn week op sportgebied! Redelijk veel gesport, maar wel met plezier en genoeg rust tussendoor.

Hoe zag jouw sportweek eruit? Train jij iedere dag of ook vaak een rustdag tussendoor?

13 Comments

Kaat januari 31, 2016 at 17:43

Ik heb het ook ontzettend moeilijk in de winter en januari is traditioneel een dieptepunt. Ik vrees dat het meer met het gebrek aan licht te maken heeft dan wel de temperaturen.
Zo’n postje van jou motiveert om een tandje bij te zetten ! Dankjewel !

Antwoord
Marit januari 31, 2016 at 21:55

Fijn dat ik niet de enige ben! Het is inderdaad ieder jaar hetzelfde feestje, daarom probeer ik er ook voor te zorgen dat ik in de winter eventjes naar de zon ga. Het gebrek aan licht speelt zeker mee, maar de kou vind ik ook verschrikkelijk! Jij ook bedankt voor je berichtje.

Antwoord
Esther januari 31, 2016 at 19:39

Ik probeer 3x per week te sporten, lukt me meestal wel. 2x kracht en 1x in het weekend buiten een hiit training. HEERLIJK is dat op zondagochtend, ook al stond er vanochtend een guur windje… Ik wil 1x per week kracht gaan verruilen voor spinning, gewoon voor de afwisseling. Zo doen we elke keer wat anders! Ik sport doordeweeks altijd s avonds, niet altijd evenveel zin en energie. Maar eenmaal de warming up gedaan, ben ik weer blij dat ik gegaan ben. Helpt ook enorm dat ik samen sport met broer en zus ?. Is mijn stok achter de deur…

Antwoord
Marit januari 31, 2016 at 21:54

Wat knap dat je s’avonds sport! En spinning, oef, ik vind dat zo zwaar haha, maar wel heel erg lekker na de tijd inderdaad. Klopt, als je eenmaal bezig bent is het ook altijd fijn, maar het is vaak de stap er naar toe. Succes in ieder geval en bedankt voor je berichtje 🙂

Antwoord
Gerbrich januari 31, 2016 at 19:47

Heel begrijpelijk Marit. Af en toe is er minder motivatie en ligt de focus ergens anders. Helemaal niet erg om tijdelijk te hebben, nu kom je gewoon dubbel zo hard weer terug! En Bali is natuurlijk ook een top motivatie! En wat heb je deze week ook goed getraind! Knap hoor, ga zo door! Liefs Gerbrich

Antwoord
Marit januari 31, 2016 at 21:51

Bedankt voor je lieve berichtje. Vind het ook niet erg om even zo’n periode te hebben, heb het eigenlijk ieder jaar, maar ben blij dat ik er nu ook weer uit begin te komen! Jij ook keep up the good work!

Antwoord
Marvin februari 1, 2016 at 09:36

Het liefst zou ik 4 of 5 keer in de week gaan sporten, maar op dit moment heb ik daar gewoon de tijd niet voor. Zorg er wel voor dat ik 3 keer ga en de dagen waarop ik train verschillen vaak. Vind ik eigenlijk wel prima, zolang ik iedere spiergroep een keer heb getraind…

Antwoord
ellen februari 2, 2016 at 23:13

Wow wat knap dat je zoveel sport! Ik haal niet eens de 3x per week..

Antwoord
Marit februari 4, 2016 at 12:10

Die week was het ook een extra sportieve week hoor! Meestal kom ik op zo’n vier of vijf keer per week uit. En twee of drie keer is ook hartstikke goed!

Antwoord
Meike februari 9, 2016 at 13:48

Heee Marit,

Allereerst beterschap! Ik hoop dat je snel weer op de been bent, maar soms is een beetje rust ook wel eens fijn. Dat vergeten we vaak in de dagelijkse gang van zaken!

Vraagje! Ik zag dat jij twee keer de hip abduction in je schema had deze week. In mijn fitness hebben ze aangegeven dat ik deze niet meer moet doen, aangezien het voor het hardlopen niet bevorderlijk is. Je traint je heupen meer dan dat je je hamstrings traint ouzo en de heupen gaan dan over compenseren. Hoe denk jij hierover?

Zet hem nog op en laat je lekker verzorgen! 🙂

Liefs Meik

Antwoord
Marit februari 9, 2016 at 16:06

Hi Meike, bedankt voor je berichtje! 🙂
Oei, daar heb ik eigenlijk geen idee van, zou heel goed kunnen, maar dit kun je beter vragen aan een professional. Succes in ieder geval 🙂

Antwoord
Ilse maart 4, 2016 at 11:44

Hoi Marit, wat een mooi blog heb je! Je hebt er echt leuke artikelen op staan en dan heb ik volgens mij nog niet eens alles gezien. Dan nog een compliment, want je hebt echt een prachtig lijntje! Ik werd daarom benieuwd wat je zoal doet qua lichaamsbeweging om dat zo te krijgen én te behouden ? Ik ben bezig om mijn lichaamsbeweging uit te breiden, maar vind het lastig aan te voelen wat goed is (lees met name: gezond is) en wat niet. Ik ben herstellende van een eetstoornis en hoewel mijn lichaam wel weer gezond is, is mijn geest dat nog niet altijd ? Als ik je blog zo lees sport je niet elke dag, klopt dat? Ik sport nu drie keer per week, waarvan twee keer in de sportschool (kwartier cardio en drie kwartier kracht) en eens per week tennis/hardlopen. Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk te wandelen en fietsen om het gewone bewegen zoveel als kan in het normale dagelijkse ritme te krijgen. Met jouw ervaring, denk je dat dit voldoende zou zijn om enig resultaat te krijgen qua lichaam? Nou, bedankt alvast ? Liefs Ilse

Antwoord
Marit maart 16, 2016 at 02:36

Hi Ilse,
Bedankt voor je reactie. In deze blogpost kun je een beeld krijgen van mijn beweging. Ik kan niet oordelen over of dit voor jou voor het zelfde resultaat gaat leiden. Hier kun je wellicht een professional voor inschakelen! Succes 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs