Sporten

Mijn sportweek #7

geschreven door Marit februari 9, 2020 0 comments
Mount Cook Sportweek

We zijn nog steeds aan het toeren op het Zuider eiland, dus van “echte workouts” is geen sprake. Wel wordt er bewogen, want je kunt hier prachtig wandelen/hiken! Helaas gooit de regen wat roet in de (sport)week, maar alsnog vind ik het leuk om ook deze week met jullie te delen.

Maandag

Gister hebben we in de regen in Milford Sounds gehiked, sindsdien is het niet meer droog geweest. Dat houdt in dat veel spullen (zoals sportschoenen) nog steeds nat zijn. Een goed excuus om vandaag rustig aan te doen. We maken er een was, boodschappen, tank en laptopdag van en lopen niet meer dan nodig is 😉

Dinsdag

Beide hebben we zin om weer wat te doen, maar het komt nog steeds met bakken uit de hemel. Elke keer als we even uit de auto gaan (voor een uitkijkpunt of wc) regenen we hartstikke nat. Niet heel motiverend, haha. Het wordt een rij- en binnenzit dagje, wat ook hartstikke mooi is. En als het goed is schijnt het zonnetje morgen weer!

Woensdag

Yes, wakker geworden met ZON! Dan krijg je ook weer zin om er op uit te gaan. De Hooker Valley Trail bij Mount Cook staat op de planning. Het is een wandeling (redelijk vlak) van 5 kilometer naar het uitzichtpunt. Daarna weer 5 kilometer terug. Lekker!

Donderdag

We hebben weer behoefte aan een (warme) douche en komen via de travel app erachter dat we kunnen douchen bij een zwembad. Dus voordat we die warme douche innen, eerst wat baantjes! Weer eens wat anders!

Vrijdag

We beginnen de dag met een korte wandeling. We zagen de dag ervoor dat je hier leuk kunt wandelen langs de kust en dus lopen we een stuk omhoog voor een uitzichtpunt. Na een uurtje hebben we bij terugkomst bij Huggle zo’n 4 kilometer op de teller. Lekker begin van de dag! Later op de dag wandelen we nog wat door Christchurch. In de avond regent het weer, dus beentjes omhoog!

Zaterdag

We besluiten de dag te beginnen met een korte wandeling. Al snel komen we een bord tegen met een soort parcours met plekken waar je verschillende oefeningen kunt doen, dus tijdens het wandelen/joggen doen we oefeningen als squats, lunges, pull ups, dips en leg raises. Leuk!
In de middag hiken we nog een klein bergje op voor een mooi uitzichtpunt.

Zondag

Vandaag is het wijndag! We bezoeken een aantal winery’s en ehhh, er wordt vooral gedronken en weinig bewogen. Hehe.

Hoe leuk ik het hiken en wandelen ook vind, ik kan niet wachten op komende week weer in de gym te staan en mijn routine daar weer op te pakken.

Een sportieve Sunday gewenst! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs