HardlopenSporten

Mijn sportweek #63

geschreven door Marit augustus 2, 2021 0 comments
Mijn sportweek!

Ik ben halverwege mijn #van5naar10km schema, ga voor het eerst sinds lange tijd weer squashen en sluit de week af met een heerlijke wandeling. Dit was mijn sportweek!

Maandag

Na drie vroege diensten slaap ik vandaag lekker uit. Nadat een heerlijk ontbijt heb ik weer volle energie en vertrek ik naar de gym. Daar doe ik de volgende oefeningen (alles 3 sets, 10 herhalingen): squats, Bulgarian split squats, good mornings, hip thrusts en one arm dumbell rows voor mijn rug. De rest van de dag doe ik rustig aan.

Dinsdag

Vandaag staat er 7,5 km op de planning! Zoals ik vorige week al in de “halverwege #van5naar10km” blog schreef, is iedere 0,5 km erbij een uitdaging. Misschien is het waar je je op instelt, misschien is het het weer, maar de afstanden gaan me niet super makkelijk af. Wel iedere keer heel trots en voldaan bij thuiskomst.
In de avond gaan Tom en ik na jaren weer eens na de sauna. Ik was vergeten hoe lekker en fijn dit was!

Woensdag

Ik word helemaal uitgerust wakker na de sauna gister. Vandaag zou eigenlijk een rustdag zijn, maar Tom verleidt me om samen te gaan squashen. Ik heb dat ooit eens gedaan, maar dat was meer dan tien jaar terug. Ik bak er niks van, maar vind het wel super leuk om te doen!

Donderdag

Met een weekendje weg op de planning, wil ik graag mijn trainingen voor die tijd afstrepen. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat kan! Ik ga weer een klein uurtje naar de gym: squats, walking lunges, deadlifts, hip thrusts met één been, sumo deadlifts met een kettlebell en kettlebell swings.
In de avond maak ik nog een kleine wandeling met een cliënt.

Vrijdag

Intervallen! 5 minuten warmlopen en daarna 5 x 4 minuten tempo, met steeds 2 minuten rustig dribbelen tussendoor en afsluitend 5 minuten uitlopen. Super pittig, maar super lekker! In de middag vertrekken we naar een Lauwersoog voor een weekendje daar.

Zaterdag

Het regent vrijwel de hele ochtend, dus zin om naar buiten te gaan krijg ik daar niet van. In de middag komen vrienden bij ons borrelen en wandelen we een rondje in de buurt.

Zondag

Weer veel regen in de ochtend. Na een uitgebreide lunch gaan Tom en ik een stuk wandelen. Halverwege, na 5 kilometer, ploffen we op een terras neer voor een kop koffie. Daarna weer 5 kilometer terug. Wat is wandelen toch fijn!

Dat was mijn sportweek! Een heerlijke week met weer een nieuwe sport: squash! Ready for a new (sport)week!

Sportieve week gewenst! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram