HardlopenSporten

Mijn sportweek #6

geschreven door Marit februari 2, 2020 0 comments
Mijn sportweek #6

Niet een week vol work outs in de gym, maar wel week vol beweging! We zijn nu een week op het Zuider eiland van Nieuw Zeeland en er zijn zoveel mooie wandelingen en hikes te doen. Daar hebben we de afgelopen week flink van geproefd! Lees gezellig mee en laat je inspireren!

Maandag

Een mega sportief begin van de week! Al vroeg rijden we richting het Abel Tasman National Park waar we eerst uren kajakken op zee, langs de meest idyllische plekjes en vervolgens 13 km terug wandelen (hoogtemeters voelen gelukkig mee). Kapot, maar zo voldaan! 

Dinsdag 

In de afgelopen twee dagen hebben we zo’n 30 kilometer gewandeld/hiked dus ik ben heel blij dat we vandaag vooral toeren en zitten… spierpijn in de schouders en billen!

Woensdag 

Vandaag bezoeken we twee gletsjers. Beide zijn mooie, redelijk vlakke wandelingen. Één van 5 km, één van zo’n 7 km. Toch weer 12 prachtige kilometers in de benen! Ik hou trouwens vanaf deze week ook mijn wandelingen bij via de Nike Running app. Leuk om bij te houden (vooral die hoogtemeters!) en al helemaal leuk om later terug te zien waar we zoal hebben gelopen.

Donderdag 

Al vroeg vertrekken we naar Lake Matheson waar we een rondje van zo’n 4 km lopen. Redelijk vlak met prachtige uitzichten. Daarna is het tijd voor een korte wandeling bij de Blue Pools, weer zo’n 4 km. 

Vrijdag 

Vandaag is het tijd voor de hike naar Roys Peak! 8 km klimmen (1300 hoogtemeters) en daarna 8 km dalen. In totaal bijna 4 uur bezig geweest, maar man, wat fantastisch en rewarding! 

Zaterdag

Ohhhh, spierpijn! In de billen, heupen en voeten. Lekker rustig aan dus. We wandelen door een stadje heen en ergens langs de kust, maar de voetjes gaan vooral omhoog (of op het gaspedaal).

Zondag

Guess what? We gaan vandaag weer wandelen! In de stromende regen, maar dat hoort er allemaal bij in NZ (en daarna voel je je extra voldaan, haha). We lopen twee uur een route waarbij er veel geklauterd op stenen en boomstammen wordt. Avontuur!

Dat waren dus zo’n 60 kilometer wandelen/hiken in de afgelopen week. Dat voelen we zeker, maar we vinden het heerlijk en super leuk om te doen. Gelukkig hebben we nog zo’n week te gaan.

Ik schreef al eens een blog over waarom wandelen zo goed voor je is en ben dan ook heel benieuwd of jij vaak wandelt? Zo ja, wanneer en waar meestal?

Maak er nog een sportieve Sunday van! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram