HardlopenSporten

Mijn sportweek #59

geschreven door Marit juni 28, 2021 0 comments
Sportweek

Het is de eerste week van mijn #van5kmnaar10km schema en ik merk nu al dat dit super motiverend is! In deze blogpost vertel ik je welke trainingen ik afgelopen week heb gedaan.

Maandag

Ik begin de week in de gym: squats, Bulgarian split squats, good mornings, deaflifts met één been, hip thrusts en barbell rows. Zoals je wellicht al opmerkt train ik vooral mijn benen en billen, omdat ik dit het leukste en mooiste vindt. Kracht in mijn onderlichaam vind ik belangrijker dan mijn onderlichaam. Daarnaast zie je best vaak dezelfde training/oefeningen voorbij komen. Een paar jaar geleden volgde ik de “fitness trainer” cursus en hier heb ik geleerd dat er best wat continuïteit in je training mag zitten om progressie te boeken. Je kunt dan spelen met het aantal herhalingen en soms de oefening wat anders uitvoeren. Na een tijdje kun je dan je schema weer een beetje omgooien om andere doelen te behalen.

Dinsdag

Hardlopen! Ik heb een schema voor mezelf gemaakt voor de komende zomermaanden, met als doel een 10 kilometer op 1 september. Deze week (/vandaag) staat er een 5 kilometer op de planning (mijn startpunt) en vanaf hier bouw ik iedere week met 0,5 kilometer op.

Woensdag

Al vroeg rij ik naar Groningen om vervolgens met een vriendin en haar kleine te gaan wandelen. Onder het genot van koffie en een cinnamon bun wandelen we zo’n 5 kilometer naar en door het Noorderplantsoen.

Donderdag

Mijn tweede keer gym deze week. Wat ik doe: squats, step up lunges, deadlifts, hip thrusts, sumo deadlifts (met kettle bell) en one arm rows. Heerlijk begin van de dag! De rest van de dag doe ik rustig aan op sportgebied. Eigenlijk zou ik een (proef)les mee gaan doen bij een bosschool hier vlakbij, maar ik ben zo geen avondsporter. Lijkt me leuk om eens mee te doen, maar eigenlijk weet ik al dat het ‘m toch niet gaat worden… zijn er meer mensen die dit hebben, haha?

Vrijdag

Mijn laatste training van deze week (van mijn schema) staat op de planning: interval training. En dat dat een tijdje geleden is, merk ik. Nadat ik 5 minuten warm gelopen ben loop ik 10 x 1 minuut tempo en daarna 1 minuut heel rustig om weer op adem te komen. Ik vind het behoorlijk pittig, maar bij thuiskomst voel ik me super voldaan en goed! De rest van de dag ben ik vooral binnenshuis bezig met aanrommelen. Een heerlijke vrijdag!
(Mocht je wat meer uitleg willen hebben over intervaltraining, check dan de “10 km” highlight op mijn Instagram!)

Zaterdag

Het is mijn werkweekend en ik heb twee vroege diensten. Zoals ik al eerder zei, ik ben een ochtendsporter dus als het er in de ochtend niet van komt, dan vaak de hele dag niet. Dat maakt ook helemaal niet uit, ik heb mijn trainingen gedaan voor de week en rustdagen zijn alleen maar goed. Op werk is het ook niet zo’n actieve dag, wat ik eigenlijk wel prima vond.

Zondag

Weer een vroege dienst. Deze keer een iets actievere dienst, want ik ga met twee cliënten wandelen. Bij thuiskomst heb ik zin om nog even een rondje te skeeleren, om de werkdag weer wat los te laten. Ik skeeler een klein, rustig rondje, spring onder de douche en precies om 18:00 uur zitten we klaar voor het voetbal!

Dat was de eerste week van mijn schema! Doe jij ook mee of heb je een ander schema? Of juist liever helemaal geen schema?

Sportieve week gewenst! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs